Презентація "Вправи з обручем"

Про матеріал
Обруч, хулахуп, коло, – у нього багато імен. Перші обручі були зовсім не великими, виготовлялися з пластика яскравих забарвлень. Це зрозуміло: один з кращих нині гімнастичних снарядів призначався для дитячих ігор. Зараз для дорослих вони стали відмінною підмогою у фізичних заняттях, а також використовуються в хореографії та художньої гімнастики. Користь обруча вражає – крім очевидного ефекту у вигляді схуднення, бонусом ви отримуєте: полегшення при болях у спині, яке часто виникає внаслідок тривалого сидіння за комп'ютером або сутулості; зміцнення судин і серця, крутіння обруча – прекрасне кардіо; поліпшення координації; прискорення обміну речовин, завдяки масажному впливу на органи травлення; емоційний підйом: регулярна гімнастика рекомендована навіть при затяжних депресій; збільшується рухливість тазових суглобів і гнучкість хребта; допомогу в боротьбі з остеопорозом, так як заняття з хулахуп забезпечують дуже м'яку навантаження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комплекс Вправи з обручем

Номер слайду 2

 Вправа з обручем за спиною В. п.— основна стійка, обруч вертикально за спиною, хват зовні. 1—2 — піднімаючи обруч назад — угору, підвестись на носки і потягнутись (вдих); 2-4—в. п. (видих). Вправу виконати 6—8 разів у попільному темпі. Виконуючи вправу, руки не згина­ти, зберігати рівновагу на носках.

Номер слайду 3

Вправа піднімання обруча. В. п.— основна стійка в центрі обруча, що ле­жить на підлозі. 1 — присід, взяти обруч з боків обо­ма руками (видих); 2 — встати (вдих); 3 — присід, покласти обруч (видих); 4 — в. п. Вправу виконати 6—8 разів у повільному темпі.

Номер слайду 4

Вправа з обручем В. п. — основна стійка в центрі обруча, що лежить на підлозі. 1 — присід, взяти обруч з боків обома руками (видих);2—3—4—встати, підняти обруч горизонтально вгору, потягнутись, подивитись на об­руч (вдих); 5—7—присід, покласти обруч (видих); 8 —в. п. (вдих). Вправу виконати в повільному темпі 4—6 разів.

Номер слайду 5

Вправа з обручем за Спиною В. п.— стійка ноги нарізно, обруч вертикально за спиною у зігнутих руках. 1 — поворот тулуба ліво­руч (видих); 2 — в. п. (вдих); 3—4—те саме в інший бік. Вправу виконати 4—6 разів у кожний бік. Ноги тримати напружено, п’яти від підлоги не відривати.

Номер слайду 6

Вправа повороти тулуба з обручем. В. п.— широка стійка ноги нарізно всередині обруча, обруч тримати обома руками. 1 — поворот ту­луба праворуч (видих); 2 — в. п. (видих); 3—4—те саме в інший бік. Вправу виконати 4—5 разів у кож­ний бік у середньому темпі. Під час поворотів ноги з місця не зрушувати.

Номер слайду 7

Вправа Обертання обруча на руках В. п.— стійка ноги нарізно, обруч на лівій ру­ці. Обертання обруча по 10—12 разів по черзі на кож­ній руці.

Номер слайду 8

Вправа з обручем. В. п.— стійка ноги нарізно, обруч вертикально вгору.1—2—нахиляючись уперед, торкнутись підло­ги дальнім краєм обруча (видих); 3—4—в. п. (вдих). Вправу виконати 8—10 разів у повільному темпі. Нахиляючись, ноги і руки не згинати, дивитись на обруч.

Номер слайду 9

Вправи з обручем В. п. - стійка ноги нарізно, обруч вертикально перед собою, хват зовні. 1—2 — нахил уперед прогнувшись, обруч угору (вдих); 3-4 — в.п. (видих). Вправу  виконати 8-10 разів у середньому темпі. Нахиляючись, ноги не згинати, прогнутись у попереку, дивитись уперед.

Номер слайду 10

 Вправа з обручем. В. п. – основна стійка, обруч над головою, руки хватом якнайширше плечей. 1—відставляючи праву ногу вбік на носок, нахил праворуч, дивитись на об­уч. (видих); 2 — в. п. (видих); 3—4—те саме в ін­ший бік. Вправу виконати 4—5 разів у кожний бік у середньому темпі. Нахилятись в боковій площині, руки не згинати, обруч не повертати.

Номер слайду 11

Вправа стрибки через обруч.  В. п.— основна стійка, обруч тримати за ниж­ній край вертикально перед грудьми. Стрибки з однієї ноги на іншу через обруч, обертаючи його вперед. Виконати до 30стрибків по черзі з кожної ноги в по­вільному темпі і перейти на ходьбу на місці.

Номер слайду 12

Вправа пружинисті нахили з обручем.  В. п.  - стійка ноги нарізно, обруч вертикаль­но над головою.1 -2- 3 — пружинисті нахили вперед (видих), 4 – в.п. (вдих). Вправу виконати 6—8 разів у середньому темпі.

Номер слайду 13

Вправа присідання з обручем. В. п.— стійка ноги нарізно, обруч горизонталь­но вгорі.1 — присід, обруч вертикально вперед (ви­дих); 2 — в. п. (вдих); 3 — присід (видих); 4 — в. п. (вдих). Вправу виконати 6—8 разів у середньому темпі.

Номер слайду 14

Вправа стрибки в обруч  В. п. - основна стійка, руки на пояс, обруч лежить на підлозі спереду. 1—стрибок всередину ообруч.2–стрибок назовні обруча. Виконати до 45 стрибків, просуваючись по колу обруча і перейти на ходьбу на місці.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Додано
26 січня 2021
Переглядів
2926
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку