Євразія - найбільший материк. (4 клас) Презентація

Про матеріал
Презентація до уроку природознавства у 4 класі на тему "Євразія - найбільший материк." Підготувала - вчитель початкових класів Краснослобідського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа I-III ступенів-дитячий садок" Качай Антоніна Сергіївна. У презентвації висвітлено розміщення Євразії, приролдні зони, рослини та тварини Євразії, природні дива Євразії, світові рекорди Євразії. Опис Арктичних пустель, опис Тундри, опис Тайги, опис Мішаних та листяних лісів, опис Лісостепу, опис Степу, опис Пустель та опис Вологих тропічних лісів...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Євразія. Підготувала: Вчитель початкових класів. Краснослобідського НВККачай Антоніна Сергіївна

Номер слайду 2

Азіяг. ЕверестЄвропар. Янцзио. Байкал. Мармурове море. Каспійське море. Аравійський півострів. Західносибірська Східноєвропейська Азовське море

Номер слайду 3

Природні зони Євразії

Номер слайду 4

Арктичні пустеліМає низькі температури повітря у зимові місяці від −60 до −70 °C. Температура повітря в літні місяці від −30 до −50 °C. Навіть влітку температура не піднімається вище −20 °C. 

Номер слайду 5

Тундра. У Тундрі зима триє 8-9 міс. Морози сягають до -50 градусів. Улітку грунти відтають і вкриваються мохами, лишайниками, ростуть карликові берези і вільхи. У тундрі живуть такі тварини: північні олені,лемінги,песці, полярні сови, полярні вовки та навіть гуси і качки.

Номер слайду 6

Тайга. За тундрою величезні простори займає Тайга- яка є царством хвойних дерев : сосни,модрини, ялини, ялиці, кедри. У тайзі проживають лось, лисиця,рись, куниці, ласки у лісових хащах трапляються бурі ведмеді і вовки.

Номер слайду 7

Мішані та листяні ліси. За тайгою розкидаються мішані і листяні ліси.

Номер слайду 8

Лісостеп і степ

Номер слайду 9

ПустеліУ пустелях Євразії випадає мало опадів, температура повітря сягає до + 50 градусів, рослинність дуже бідна. Але деякі рослини пристосувалися до посушливої погоди наприклад верблюжа колючка і саксаул – вони мають довге коріння. Як і рослини тварини також пристосувалися до умов пустелі такі як – антилопа, осел, водяться двогорбі верблюди, тушканчики, ховрахи, лисиці, шакали, отруйні змії, скорпіони, павуки.

Номер слайду 10

Вологі тропічні ліси. Рослинний світ у вологих тропічних лісах дуже різноманітний так як і тваринний світ. Водяться такі тварини як орангутанги, мавпи, леопарди , тигри, бики носороги, слони, змії та багато інших тварин. Окрім тварин водить багато рідкісних птахів, поширені крокодили, ящірки, жаби, а також величезна кількість комах.

Номер слайду 11

Природні дива ЄвразіїРафлезія АрнольдіЦя незвичайна рослина-паразит має найбільші квіти у світі. Діаметр їх іноді може сягати 1-го метра, а вага — 4-6 кілограм. І це в той час, коли рослина не має ані стебла, ані листків із корінням! Зовні квітка рафлезії схожа на качан капусти і дуже красива, коли повністю розцвіте, чого не скажеш про її запах.

Номер слайду 12

Природні дива ЄвразіїВелика панда. Розмір панди порівняно із розміром американського чорного ведмедя: на чотирьох лапах її зріст становить 0,5-1 м у холці, довжина 1,2-1,5 м. Самці більші ніж самки, та можуть важити до 160 кг. Самки рідко досягають ваги понад 90 кг.

Номер слайду 13

Природні дива ЄвразіїБамбук. Окремі види бамбука є рекордсменами за швидкістю росту. Бамбук може вирости за добу на 80см, тобто швидкість росту становить майже 4см за годину. Бамбук також відомий своєю висотою здатний виростати дуже високо - до 40м заввишки. Ч

Номер слайду 14

Природні дива ЄвразіїМ’якотіла черепаха. Унікальний вид черепахи, який має лічену кількість представників. Водиться вона виключно в прісній воді, а вага сягає двох сотень кілограмів. Панциру у черепахи немає, а тіло покрите м'якою шкірою, що не властиво більшості черепах у світі.

Номер слайду 15

Природні дива ЄвразіїЧубатий олень. Люди вважають таких тварин самими доброзичливими в світі. Вони травоїдні, боязкі і здатні представляти загрозу тільки тоді, коли лягаю в страху. Вони так названі через маленького пучка хутра чорного кольору, який в основному розташований у них на гребені голови. Великі вампірські ікла, що ростуть у тварин з рота - це те, чим цікавий і примітний чубатий олень.

Номер слайду 16

Світові рекорди ЄвразіїНайбільший материк. Найвища гора – Еверест. Найглибше озеро – Байкал. Найбільше за площею озеро - Каспійське море. Найбільша країна за кількістю населення - Китай. Найбільша країна за площею – Росія.

Номер слайду 17

Домашнє завдання: Підготувати розповідь про рослину або тварину Євразії. Підручник с. 55-62 читати.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бондар Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 квітня 2021
Переглядів
9314
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку