Всесвітній день Землі

Про матеріал
22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕНЬ ЗЕМЛІ20-21 березня22 квітня. Вчитель географіїМальцева Світлана Володимирівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Номер слайду 4

Також «День Землі» — громадянська ініціатива, відкрита для приєднання будь-яких людей, груп і організацій.

Номер слайду 5

Символ Дня ЗемліСимволом Дня є зелена грецька буква Ɵ (тета) на білому тлі.

Номер слайду 6

Здавалося б, яка дрібниця в масштабах планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку чи пройтися пішки до роботи, та саме з таких дій складаються великі справи!

Номер слайду 7

Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

Номер слайду 8

Сьогодні ми відзначаємо дуже важливий день для кожного з нас, це Всесвітній День Землі. Ми з вами проживаємо на українській землі, де проходить наше дитинство, молодість та й усе життя. А чи знаємо ми нашу Землю, нашу природу? Ми це зараз перевіримо розгадуючи загадки: Червоне коромисло через річку повисло. Коли нема – чекають, а коли прийду – тікають. Всіх годує, напуває, а про неї не всяк дбає. Не кінь, а біжить, не ліс, а шумить. Дітей не народжує, а всім мати рідна. Влітку жупани вдівають, а взимку їх знімають.

Номер слайду 9

ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯВсесвітній День Землі відмічається 22 квітня, це свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря. Історія походження цього свята пов’язана з ім’ям Джона Мортона – адміністратора штату Небраска на півночі американського континенту, який наприкінці ХІХ століття, переїхавши до цього штату, звернув увагу на факт, що поодинокі дерева пустельної території прерії штату вирубували для будівництва житлових будинків та їх опалення. Джон Мортон запропонував проведення дня, присвяченого благоустрою, із заохоченням призами тих, хто посадить найбільше дерев. Лише за один день було висаджено понад 1 млн дерев.

Номер слайду 10

Кожен рік у цей день лунають Дзвони Світу. Перший Дзвін Світу був відлитий у Японії з монет, що зібрали діти з 60-ти країн світу. На ньому написано: «Хай буде мир у всьому світі».

Номер слайду 11

ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ ЗЕМЛІ Наша планета багато потерпає через діяльність людини і має великі екологічні проблеми. Найактуальніши екологічні проблеми Землі: Забруднення. Глобальні потепління. Деградація природних ресурсів. Утилізація відходів. Знищення лісів. Закислення океанів. Забруднення води. Проблеми громадського здоров’я

Номер слайду 12

ЕКОЛОГІЧНІ КАТАСТРОФИ За все життя у світі було достатньо екологічних катастроф. Одною з них є катастрофа, яка відбулася в Україні, це вибух на Чорнобильській АЕС. Це є найбільша в історії людства аварія на АЕС. Я думаю, що про неї чув кожен із нас. Її наслідки ще багато років будуть нагадувати про себе. 26 квітня 1986 року на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції стався вибух, який повністю зруйнував реактор, а у навколишнє середовище було викинуто тонни радіоактивних матеріалів.

Номер слайду 13

Гра «Такий як …»Людина – дитина природи! Вона іноді схожа на інших мешканців Землі. Ми говоримо: Хитрий, як …Колючий, як …Зелений, як …Чарівна, як …Хоробрий, як …Злий, як …Неповороткий, як …Маленький, як …Могутній, великий, як…

Номер слайду 14

Гра «Якщо я прийду в лісок»Я буду говорити вам свої дії, а ви відповідайте. Якщо я буду чинити добре, говоримо «ТАК», якщо погано, то «НІ». Якщо я з’їм пиріжок і викину папірець? Якщо я шматок хлібця залишу на пеньку? Якщо гілку підв’яжу, кілочок поставлю? Якщо розведу багаття, а гасити не буду? Якщо сильно насміттю і прибрати забуду? Я люблю свою природу, я їй допомагаю!

Номер слайду 15

ЗАГАДКИ НА ПРИРОДУБіла вата пливе кудись. Без рук, без ніг, а вікно вибиває. Сивий дідусь біля воріт всім очі заволік. Нашуміла, нагриміла, все промила і пішла. Біла морква взимку зростає.

Номер слайду 16

Модель Землі – це… Уявна лінія, навколо якої обертається Земля, називається…Основні сторони горизонту – це… У скільки разів зменшено (або збільшено) справжні розміри предметів і відстані між ними, вказує… Точне креслення вигляду предметів зверху називається… Прилад для визначення сторін горизонту – це…Зменшене у багато разів зображення на площині всієї поверхні Землі або її частини за допомогою масштабу й умовних знаків – це… Частина земної поверхні, яку можна бачити навколо себе, називають… ВІКТОРИНА «Сонячна система»(глобус)(земна вісь)(північ,південь, захід, схід)(масштаб)(компас)(планом)(географічна карта)(горизонтом)

Номер слайду 17

Рефлексія «Відкритий мікрофон»На цьому уроці я…Тепер я знаю, що…Новим для мене стало те, що…Вдома я…

Номер слайду 18

ДЯКУ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Геометрія, Презентації
Додано
14 травня 2023
Переглядів
1104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку