Всесвітня історія. Тема: «Раннє Відродження та гуманізм»

Про матеріал
Всесвітня історія. Тема: «Раннє Відродження та гуманізм» Презентація до уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: “Раннє Відродження та гуманізм”

Номер слайду 2

Відро́дження, або Ренеса́нс (фр. Renaissance — «Відродження») — культурно-філософський рух кінця Середньовіччя — початку Нового часу, що ґрунтувався на ідеалах гуманізму та орієнтувався на спадщину античності.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Гуманізм (лат. humanitas — «людяність», humanus — «людяний», homo — «людина») — це філософська та етична позиція, яка надає особливого значення цінності людей та сприянні людям (як індивідуумам, так і групам), і в загальному віддає перевагу критичному мисленню та доказам (раціональним та емпіричним) над прийняттям догмату або забобонів.

Номер слайду 6

Джованні Піко делла Мірандола(1463-1494) – італійський філософ та мислитель. Найвідоміші твори: «900 тез, навіяних філософією, кабалою та теологією» (1486);«Промова про людську гідність» (1487).

Номер слайду 7

Інтелігенція (від пол. Inteligencja та лат. intelligentia) — суспільний прошарок, соціокультурне співтовариство; у широкому розумінні — люди розумової праці, що в першу чергу зайняті у таких сферах суспільної діяльності як освіта, наука, мистецтво; згодом до них приєдналися охорона здоров'я, та розвиток технологій і виробництва; і мають для цього відповідну освіту

Номер слайду 8

Данте Аліґ’єрі (1265-1324) – італійський поет, письменик та політик. (“Батько італійської літератури”) “Божественнакомедія” (1307-1321)

Номер слайду 9

Пекло. Чистилище. Рай.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Франческо Петрарка (1304-1374) – італійський поет, письменник та літописець. (“Батько гуманізму”)«Книга пісень»(1346;1374) Сонет 162 Щасливі квіти й благовісні трави,Прим'яті донною на самоті. Пісок, що береже сліди святіЧудових ніжок під листком купави;Гаї прозорі, віти, наче пави,Фіалки у любовній блідноті,Ліса вільготні, тихі та густі,Куди не сходить сонце величаве;О краю мій, о ріки голубі,Ви омиваєте Лаури очі,Їх блиск перебираючи собі. Прекрасні ви в своєму непороччі!А там підводні скелі серед ночіГорять в мого закохання журбі.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Домашнє завдання: Параграф №25. дати відповідь на питання після параграфа (усно).

pptx
Додано
6 квітня 2021
Переглядів
663
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку