Всеукраїнська акція "Парад квітів біля школи"

Про матеріал
Акція передбачає активізацію роботи школи по благоустрою та покращенню стану їх зовнішнього озеленення; спрямування зусиль на спільні практичні дії по озелененню навколишнього середовища та благоустрою прилеглої території; розвитку в учнів почуття дбайливого господаря закладу, в якому вони навчаються; залучення учнівської молоді до озеленення та впорядкування території навчальних закладів та закладів соціальної сфери; залучення дітей та підлітків до розробки проектів озеленення навчальних закладів та практичне впровадження цих проектів.
Перегляд файлу

Мета акції: покращення зовнішнього озеленення нашого класу.

Завдання:

· Благоустрій класу та покращення вигляду класної кімнати;

· Насадження вазонів різних видів;

· Збільшення видового та кількісного складу квітково – декоративних рослин в зовнішньому озеленені класу.C:\Users\admin\Desktop\изображение_viber_2020-11-ь13_13-00-46.jpg

Акція передбачає активізацію роботи школи по благоустрою та покращенню стану їх зовнішнього озеленення; спрямування зусиль на спільні практичні дії по озелененню навколишнього середовища та благоустрою прилеглої території; розвитку в учнів почуття дбайливого господаря закладу, в якому вони навчаються; залучення учнівської молоді до озеленення та впорядкування території навчальних закладів та закладів соціальної сфери; залучення дітей та підлітків до розробки проектів озеленення навчальних закладів та практичне впровадження цих проектів.

 

Школу називають другою домівкою. І це справді так. Адже саме тут діти проводять велику частину життя. Сюди вони приходять малюками, крок за кроком просуваються сходинками, які ведуть у світ чарівного, прекрасного – у країну Знань. Тут проходить дитинство, юність. Тут вони вчаться дружбі і взаєморозумінню, самоповазі відвертості, тут відкриваються їх душі й серця, вміння бачити прекрасне. І не тільки бачити, а й створювати та зберігати.

Учні  зрозуміли, що  жити  щасливо  і  жити  в  злагоді  з

природою – одне  й  те  саме. Пізнання  довкілля, дослідження  рідного  краю, створення  відповідного  дизайну , сприяло  виробленню  певних  компетенцій, переконало, що можна  дивитися  і  бачити  красу, бути  її  творцями, отримувати  нові  враження, проявляти милосердя  до  природи, бути  готовим  прийти  на  допомогу  природі.

 

 

Ще з давніх часів квіти в житті людей грали величезну роль. Вони завжди асоціювалися з любов'ю, радістю, гарним настроєм і бадьорістю. Наші предки дарували квіти не тільки у свята, а також і в будні дні, бо вірили, що магія квітів допомагає навіть хворій людині піднятися на ноги, надати йому відчуття легкості і безтурботності.

Природа створила безліч різноманітних квіткових рослин, серед яких дуже багато таких, що мають декоративне значення для людини. Окрім того людина сама селекційним шляхом вивела декоративні квіткові рослини. Кожен з двохсот тисяч видів цих прекрасних рослин на нашій землі унікальний, по-своєму гарний і незвичайний, кожен викликає море радісних емоцій і переживань.

 

Безліч квітів не тільки роблять наше життя яскравішим, вони також сприяють очищенню і оздоровленню повітря навколо нас, наповнюючи його киснем, тонким і ніжним ароматом. Вчені довели, що ці прекрасні створіння вміють поглинати негативну енергію, натомість віддаючи позитивно заряджені частинки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учні впевнені, що квіти – наймиліший і найпрекрасніший подарунок, адже вони не тільки роблять наше життя яскравішим, вони також очищують повітря навколо нас, наповнюють його киснем, ніжним ароматом. Вчені довели, що квіти вміють поглинати негативну енергію, а нам віддають тільки позитив.

Квіти, як і музика, створюють піднесений настрій, надихають на творчість. Чимало художників, письменників, композиторів присвятили квітам свої твори, вклавши в них багато любові, тепла й уваги. Квіти з нами завжди: і в свято, і в будень. Не жилося б так легко і щасливо, якби не було квітів. Різнобарвним килимом чарують вони очі. Це сміливі чорнобривці, хвилюючі маки, пишні півонії, несміливі дзвоники, пристрасні гладіолуси, гордовиті хризантеми і засмучені волошки.

 

C:\Users\admin\Desktop\utro-gory-cvety-5353.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Помешкання добрих і щиросердних людей завжди видно здалеку. Там буяють зеленим листям і яскравим квітом рослини. Вони можуть радувати наш зір у невеликому палісаднику, в прилаштованому на балконі ящику чи просто на підвіконні. Малесенькі незабудки і витончені троянди однаково привабливі. Кожна квітка — це окраса нашого життя. Той, хто любить квіти, піклується про них, знає, що у рослин також є душа. Вони дуже чутливі і вміють віддано любити людину, яка не шкодує праці і часу, щоб за ними доглядати.

Квіти дарують нам не тільки свою красу. Вони — частинка всієї живої зеленої природи, завдяки якій ми маємо змогу дихати чистим повітрям. Адже рослинність, яка прикрашає нашу Землю, часто називають легенями планети.

 «Людині для життя потрібні сонце, воля і маленька квіточка», - сказав колись видатний казкар Ганс Крістіан Андерсен. І справді, квіти супроводжують нас протягом усього нашого життя: зустрічають при народженні, втішають у старості, радують на весіллях, іменинах, святкуваннях… І так було завжди. Квіти завжди хвилювали, зворушували, дивували людей. І люди, намагаючись оспівати красу квітів, складали міфи, легенди, перекази, поезії, а також влаштовували свята на честь квітів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Так, у Древній Греції щороку влаштовувалося свято на честь гіацинтів і лілій, в Англії – на честь незабудок і первоцвітів, у Франції – на честь троянд і фіалок. У країнах Прибалтики досі у всій своїй красі збереглося свято Літо – свято зустрічі літа, під час святкування якого всі юнаки та дівчата прикрашають себе квітами. У нас теж є подібне свято – Івана Купала.

 

 

Садові квіти застосовуються як озеленення в містах і селищах, а деякі з них зустрічаються навіть в дикому вигляді в лісах і на галявинах. Ми навчаємося вирощувати ці квіти, щоб вони приносили радість нам і оточуючим. Із чисто практичних міркувань садові квіти часто поділяють на однорічні, дворічні та багаторічні, але цей поділ вельми умовний, багато залежить від того, в якій кліматичній зоні вирощуються квіти. Деякі з них у більш холодних районах країни культивують як однорічні в зв'язку з тим, що вони погано переносять холодну зиму, але в більш теплих краях ці ж самі квіти можуть вирощуватися і як багаторічні.

Звичайно, садові квіти висаджують у різні типи квітників: клумби, бордюри або в альпійські гірки. Вибір типів квітників їх розташування - це важливе питання, від нього багато в чому буде залежати ефект який квіти будуть робити на нас і оточуючих. Керуватися треба двома принципами, щоб подобалося і нам і рослинам, які будуть рости в квітниках.

Головною вимогою до рослин у квітнику є безперервне цвітіння і декоративний вигляд. Декоративність квітника досягається правильним поєднанням кольорів за забарвленням, висоті і формі. При виборі рослин для квітника не слід забувати, що обрані квіти повинні бути біологічно стійкими до кліматичних умов ділянки, на якій вони будуть рости, а також повинні відповідати нашим естетичним смакам.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В нашій школі озелененню пришкільної території ми приділяємо велику увагу. Декілька років поспіль ініціативна група шкільних квітникарів з числа педагогів , учнів та обслуговуючого персоналу дослідницьким шляхом відшукували оптимальний варіант розміщення квітників на території школи та забезпечення їх декоративності. Щороку ми створювали різні квіткові композиції, підбирали колекцію квітів, яка б найкращим образом відповідала нашим інтересам.

 

 

 

Проаналізувавши видовий склад квіткових насаджень на території школи, ми дійшли висновку, що є необхідність створити певну композицію з клумб, а також помітили, що клумби захоплюють око квітами тільки навесні, а коли приходимо до школи восени квітів не так багато, як хотілось. Тому ми вирішили збагатити шкільне подвір’я квітково – декоративними рослинам.

Перше, що ми зробимо на цьому етапі – опрацюємо біологічні особливості осінніх квітів, створимо каталог осінніх квітів, який містить інформацію про квітку та її фото. Дійшли висновку, що хризантема - є одним з найпопулярніших осінніх багаторічних рослин. Доступна в широкому розмаїтті кольорів, типів і розмірів, хризантема є ідеальним вибором для осені. Зараз можна знайти хризантеми, квітучі на початку, середині і в кінці сезону. Ранні хризантеми цвітуть пізнім літом, середні, починаючи з пізнього літа і до початку осені. І пізні хризантеми розцвітають трохи раніше настання морозів. Що найпрекрасніше, так це те, що найвитриваліші хризантеми будуть цвісти із року в рік і надавати нашому шкільному подвір’ю самих різних фарб, тому наступна наша місія – це створити клумбу з хризантем.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Квіти — постійні супутники нашого життя. Вони нас оточують всюди: у дворах, в будинках, на газонах. Вони зображені на вишитих рушниках, скатертинах, тканинах, з яких ми шиємо одяг. Ними розмальовують гончарні вироби, печі, стіни жител. Наявність малюнків з квітів надає різним предметам побуту затишок і красу.

Роль квітів у житті людини величезна. Вони є частинкою всієї живої зеленої природи, завдяки якій ми маємо можливість дихати чистим повітрям. Адже рослинність, яка прикрашає нашу Землю, часто називають легенями планети.

Той, хто любить квіти, піклується про них, знає, що у рослин також є душа. Вони тонко відчувають людей і реагують на любов і турботу, відповідаючи взаємністю лише тому, хто не шкодує праці і часу, щоб за ними доглядати. Завдяки квітам будинок наповнюється гармонією і душевною теплотою, взаєморозумінням і хорошим ставленням один до одного.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рослини в усьому їхньому різноманітті не просто прикрашають наше життя та дарують свій вишуканий й легкий аромат. Вони також очищають повітря, насичуючи його киснем. Доведено, що квіти нейтралізують несприятливу енергію і заряджають все навколо позитивною енергетикою. Особливо це стосується декоративних рослин, які отримують хороший догляд.

 

Тому учні 5 класу вирішили, що найкращим рішенням буде розсадити квіти, які можливо. Таким чином клас стане ще гарнішим, а квіти будуть приносити багато позитивним емоцій.

Не варто забувати і те, що рослини підвищують вологість у класі, що особливо добре, якщо повітря в приміщенні дуже сухе.            Словом, кімнатні квіти для здоров'я людини просто необхідні: вони облагороджують, очищають і оздоровлюють повітря, а також підвищують опірність організму до інфекцій.

 Кімнатні рослини знешкоджують різні отруйні речовини, що виділяються ненатуральними покриттями підлог, стель, стін та меблів в квартирах. 

Історики вважають, що люди почали вирощувати кімнатні рослини вже 5000 років тому, однак у наш час до них перестали серйозно ставитися, і довго сприймали їх тільки як прикраса приміщень.

 

Звичайно, квіти дійсно створюють в приміщенні затишок, комфортну атмосферу, роблять інтер'єр приміщень живим і привабливим, однак в останні роки вчені відкрили й інші властивості кімнатних рослин, і ці відкриття змінили ставлення людей до них.

Кімнатні рослини потрібні в кожній квартирі не тільки для затишку. У повітрі закритих приміщень з різних причин накопичуються токсичні речовини: їх виділяють оздоблювальні матеріали, миючі засоби, водопровідна вода, та й повітря, що потрапляє з вулиці, далеко не завжди буває чистим і безпечним - у вихлопах автомобілів і сигаретному димі містяться такі небезпечні для здоров'я речовини , як бензол і толуол.
           Електромагнітне випромінювання, бактерії і висушеність повітря теж не додають здоров'я ні нам, ні нашій шкірі. З усіма цими проблемами допомагають впоратися кімнатні рослини, однак не все підряд, а певні види.

Якщо розглядати кімнатні рослини з цієї точки зору, то найкориснішим з них виявиться хлорофітум. Ця рослина відомо всім: довгі зелені листя, іноді зі смужками, іноді без; цвіте дрібними білими квітами; розмножується дуже легко, і невибагливо у догляді - досить відокремити «діток» від довгого стебла і буквально увіткнути в сиру землю. Рослина тут же прийметься і почне пускати коріння.             
           Хлорофітум поглинає не лише токсини, що виділяються синтетичними матеріалами, а також ті, що потрапляють в квартиру ззовні. Якщо в приміщенні є кілька хлорофітумів, вам не знадобиться встановлювати дорогі очищувачі повітря: за добу ці рослини поглинають майже всі шкідливі бактерії в приміщенні. Не дарма хлорофітуми ніколи не уражаються шкідниками.             
           Частого поливу рослина не вимагає, проте полив повинен бути рясним, особливо влітку. Додавши в горщик з хлорофітумом кілька таблеток активованого вугілля, можна значно підсилити його очищаючі властивості. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вологість повітря в приміщеннях можуть підтримувати багато рослин, але найбільш поширені з них: папороть, цикламен, різні види фіалок.
          Прихильники езотеричних навчань приписують більшості кімнатних рослин властивості позитивно впливати на життя і світовідчуття людини. Так, герані і бегонії допомагають розвивати впевненість у собі; фіалка і глоксинія покращують матеріальне становище; бальзамін і китайська троянда сприяють розвитку творчих здібностей; пальма, фікус і лавр допомагають зміцнити вольові якості.                                         
          У нашому світі безліч кімнатних рослин, і всі вони мають певні властивості, надаючи будь-який вплив на наш настрій, самопочуття і життя. Тому, вибираючи кімнатні рослини для свого будинку або квартири, потрібно не лише оцінювати їх лікувальні та корисні властивості, а й покладатися на свою інтуїцію, а також на інтуїцію інших членів сім'ї.


Адже кожна людина індивідуальна, і те, що корисно одному, іншому може принести незручності і дискомфорт. Прислухайтеся до своїх відчуттів, і ви не помилитеся у виборі кімнатних рослин.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

“Парад квітів біля школи”

Виконали:

Учні 5 класу

Багринівської ЗОШ

Керівники:

Унгурян М.К.

Кузик Т.М.

Прокопюк Р.Г.

 

 

Вивчіть ваше житло, що там росте.

Почитайте про квіти, які ви зрощуєте. Бережіть себе і свою сім'ю!

doc
Додано
19 грудня 2020
Переглядів
434
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку