Всеукраїнська трудова акція "КРОЛИК"

Про матеріал
Всеукраїнська трудова акція "КРОЛИК" . Лісненський ліцей Бородинської громади Болградського району Одеської області
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ліснеський ліцей. Всеукраїнська трудова акція « Кролик»Робота учня 2 класу Савченка Андрія Руслановича Керівник: Букур Людмила Іванівна

Номер слайду 2

Мета роботи:оволодіння знаннями з питань різновиду порід кролів технології їх годівлі утримання; формування практичних навичок виконання дослідницької діяльності (розмноження ,раціон харчування ,поведінка);виховання відповідальності , самостійності дбайливого ставлення.

Номер слайду 3

Мене звати Андрій, учень 2 класу Лісненського ліцею. Я дуже люблю проводити різні досліди і дізнаватися про нове та незвідане ,тому люблю експерементувати. Попередні досліди в мене були з рослинами. Мене цікавило як буде поводити себе рослина, коли ми використовуємо добрива, і коли рослина росте без використання добрив . На зараз цей проект продовжується.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

З чого це почалося. Мені батьки купили гарного кролика –це була порода «Радянська шиншила». Я вирішив дізнатися більше про цю породу і знайшов багато цікавої інформації Під назвою «шиншила» зазвичай розуміють особливий рід гризунів – невеликих, з якісним, густим хутром. Але також називають і деякі породи кролів, що відбулися від схрещування інших різновидів і власне шиншил. Кролики породи радянська шиншила – одні з таких тварин. Опис даної породи починають з розміру і форми тулуба. Тулуб трохи витягнутий і на вигляд округлий, особливо спина і круп. Грудина широка й об’ємна. Ноги міцні і м’язисті. Довжина тулуба досягає 70 сантиметрів.

Номер слайду 8

Вони відносяться до великих порід. Крім гризунів шиншил, вихідним матеріалом для цієї породи послужив білий велетень – ще одна «об’ємна» рпорода кроликів. Завдяки такій селекційній роботі були отримані кролики, привабливі як своїми «м’ясними» якостями, так і «хутровими» – їх розводять заради того й іншого. Відомо, розведення радянських шиншил як декоративних тварин. Забарвлення цих кроликів виділяється і добре запам’ятовується. Шерсть сріблясто-блакитна, а в районі живота і навколо очей помітні білі ділянки і на вухах і кінчику хвоста – чорна облямівка.

Номер слайду 9

Цього велетня мені подарував дідусь , «Полтавське серебро», але спочатку він був маленьке крольча, вагою 1,5 кг, зараз його вага 6 кг. Вік складає 6 місяців

Номер слайду 10

Порода полтавське срібло розроблена і зареєстрована в СРСР в 1952 році. При її виведенні використовувалися представники породи шампанське срібло і місцеві породи Полтавської і Тульської областей. Селекціонери поліпшили колір і вага кролів, а також адаптували їх до суворих кліматичних умов північних регіонів. Заводчик — розплідник «Петровський» (Україна). «Полтавське серебро»

Номер слайду 11

Унікальна особливість кролика полтавське срібло — його хутро. Він складається з 3 кольорів: димчастий підшерсток, білі остьові шерстинки і чорні лінії. Новонароджені кролики чорного кольору; дорослішаючи, їх шуби купують дымчатую забарвлення. З віком димчастий хутро починає «сивіти», в ньому з’являється більше білих волосків і він світлішає на кілька тонів. Правильна назва такого хутра — роллбэк. Голова і кінцівки представника породи завжди на кілька тонів темніше основного відтінку шуби.

Номер слайду 12

ТЕРМОНСКАЯ БІЛА - це порода, виведена в Бельгії в результаті селекції декількох порід. Будова цієюї породи являє посередній тип між бельгійськими Велетнем і Новозеландським білим. Перші кролики цієї породи потрапили в Польщу в 1978 році, чергові на початку 80 років. Термонская - порода скоростигла, бройлерна, середня вага 4-5кг до 6 місяців. Особливості: м'ясна порода, швидкий набір ваги, самки дуже хороші матері, з хорошою молочністю, середня кількість молодняка при окрола 8-14 шт, відрізняються скоростиглістю, стійкі до різних захворювань. З часом до нашої крольчачої родини доєдналися ще дві породи.

Номер слайду 13

Опис: Мінімальна допустима маса тіла у віці 5 місяців і вище 3,8 кг, максимальна 5,7 кг Термонці мають гармонійну статуру. Довгий тулуб, добре м'яка язистий з міцним і широким задом, перед трохи звужений. Голова міцно посаджена на довгій шиї. Міцні кінцівки, середній хвіст, що прилягає до тулуба. У дорослих самок (більше 1 року) припустимо невелике підгруддя. Вухан середньотовсті. Довжина вух 11-15 див. Покрів середньо густий, пружний. Довжина волосся близько 3 див. Колір волосся на тілі в цілому білий, без блиску. Очі червоні очі , кігті тілесного кольору або білого кольору.

Номер слайду 14

Порода виведена в 1887 році в Англії і завдяки декоративному і незвичайному хутру ця порода швидко поширилася серед кролівників-любителів різних країн. Згодом на основі породи виведені нові породи кролів: німецькі та французькі метелики, чехословацький строкатий кролик, рейнський строкатий кролик, французький білий хотот. ередні показники: маса тіла 4,3 кг, довжина тулуба 54 см, обхват грудей 36 см, плодючість в середньому вісім кроленят за окріл. Кролі породи «Метелик» поширені серед кролівників-аматорів, племінних ферм з цією породою немає.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Як заробити на кролях?Кролівництво може бути досить рентабельним бізнесом томущо одна тварина протягом року здатна відтворити живу масу в 50 разів більше її власної. У бізнесі з розведення кроликів є свої переваги : До переваг кролівництва можна віднести:• досить швидку окупність,• високу рентабельність,• корисність виробленої продукції,До складнощів у розведенні кролів як бізнесу можна також віднести кілька моментів. Кролики є дуже охайними тваринами, тому регулярно потрібно чистити їхні клітки, інакше вони можуть занедужати . Вони швидко звикають до господарів, але лякаються незнайомих людей, запахів і різких звуків. Для відкриття такого бізнесу потрібні мінімальні капіталовкладення. Для ферми, на якій буде вирощуватися 1000 особин, потрібна площа навіть менше стандартної ділянки в 6 соток. Заощадити кошти можна, зробивши своїми руками клітки, поїлки для кролів

Номер слайду 20

З чого почати? Приготуйте місце проживання для тварин. Клітини або яму, майданчик для їх розміщення. Починати свою діяльність можна в будь-який час року, так як тварини дуже швидко плодяться. Обладнайте приміщення для зберігання кормів. Сіно і злаки зберігати потрібно в сараї.( мій батько має у власності 10 га землі ,тому можно секономити на закупівлі кормів)Особливу увагу треба приділити місцею для відселення новонароджених кроленят. Їх буде багато, так як одна кролиця здатна щорічно приносити до семи приплодів. Вибрати породу, розведенням якої будете займатися. Перевагу я віддав кролям породи «Полтавське серебро » . Вони менш вимогливі і у три місяці кріль має вагу до 3 кг. Заготовте корм на півроку, виходячи з того, що одній тварині необхідно 14 кг комбінованого корму і 7 кг сіна. У теплу пору року (з травня по вересень) тварини з задоволенням їдять траву, ця обставина помітно підвищує рентабельність господарства. Санітарні норми при розведенні кроликів зводяться приблизно до наступних вимог:в приміщенні повинно бути чисто;регулярне проведення дезінфекції;обладнання окремої клітини для хворих тварин.

Номер слайду 21

Бізнес-план кролеферми. При складанні бізнес-плану слід орієнтуватися на те, що є будинок в селі або дача, і ви володієте мінімальними навичками роботи своїми руками (виготовлення та встановлення кліток, введення електрики в приміщення і тощо). Крім того, якщо у вас будинок в селі, можна за цілком помірну плату знайти помічника по господарству серед місцевих жителів-сусідів. Він буде робити нескладну роботу і доглядати за поголів'ям під час вашої відсутності. Важливо! Кроликам необхідно своєчасно робити щеплення від міксоматозу і вірусної геморагічної хвороби кролів (ВГХК). Пам’ятайте: лікування таких хвороб у кроликів, як міксоматоз і ВГХК, не передбачено — у більшості випадків ветеринари запропонують умертвити тварину, щоб інфекція не перейшла до інших кроликам. Економіка бізнесу та відсутність конкуренціїВклинитися на ринок кролячого м’яса не представляє великих зусиль. Ця ніша практично не зайнята. За результатами статистики, попит на кролятину на 50% перевищує його пропозицію. Тушка кролика завважує орієнтовно 1,5-2,3 кг. Ціна м’яса кролика складає близько 120-140 грн/кг. Отже, одна тушка може коштувати від 180 до 300 грн. Тобто за сезон, продавши, наприклад, 500 тушок, можна отримати від 90 до 150 тис. грн.

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
14 квітня
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку