Вставлення відеоматеріалів та музичного супроводу в презентацію

Про матеріал
Навчальна мета: Познайомити учнів з основами роботи з комп’ютерними презентаціями та підготувати їх до подальшого використання набутих знань в практичній діяльності Розвивальна мета: Розвиток пізнавальних інтересів, уміння запам’ятовувати. Виховна мета: Виховання уважності, акуратності, дисциплінованості, посидючості.
Перегляд файлу

Урок 16

 

Тема: Вставлення відеоматеріалів та музичного супроводу в презентацію

 

Навчальна мета: Познайомити учнів з основами роботи з комп’ютерними презентаціями та підготувати їх до подальшого використання набутих знань в практичній діяльності

 

Розвивальна мета: Розвиток пізнавальних інтересів, уміння запам’ятовувати.

 

Виховна мета: Виховання уважності, акуратності, дисциплінованості, посидючості.

 

Тип уроку: Урок вивчення нового матеріалу.

 

Структура уроку

  1. Організаційний момент
  2. Етап орієнтації
  3. Етап проектування
  4. Етап навчальної діяльності
  5. Закріплення матеріалу
  6. Контрольно-оцінювальний етап
  7. Домашнє завдання

Хід уроку

І. Організаційний момент

ІІ. Етап орієнтації

Отже, сьогодні ми будемо знайомитися з темою «Вставлення відеоматеріалів та музичного супроводу в презентацію». Запишіть до вашого робочого зошита сьогоднішнє число, класна робота, тема уроку.

IIІ. Етап проектування

  1. Вивчення нового матеріалу (лекція)
  2. Робота з ПК
  3. Закріплення матеріалу
  4. Домашнє завдання

ІV. Етап навчальної діяльності

У презентацію можуть бути додані музика і звукові ефекти. Фонові відео файли в PowerPoint називаються фільмами. Зазвичай фільм включає мову доповідача, який не може бути особисто присутнім на презентації. Фільм можна також використовувати як допомогу у навчанні.

В презентації можна включити файли певних типів: звукові файли форматів WMA,WAV,MP3,MIDI, AU, AIFF та відео файли форматів WMV, AVI, MPEG, ASF. Тому перед включенням до презентації файли потрібно перетворити(конвертувати) в один із зазначених форматів. Також можна провести захоплення(запис) аудіо(відео) за допомогою спеціальних програм(граберів).

Наприклад, програма Windows Звукозапис. Її можна запустити натискуванням меню Пуск – Усі програми - Стандартні – Розваги – Звукозапис. Дана програма записує звуки в форматі WAV тривалістю 60с(за допомогою мікрофона).

Наприклад, програма Windows Movie Maker. Її можна запустити натискуванням меню Пуск – Усі програми - Windows Movie Maker. Дана програма записує відео або відео + звук. Для запису потрібно натиснути меню Файл – Запис відео, обрати пристрій, з якого буде записане відео у полі Доступні пристрої, встановити параметри пристроїв звуку, ввести ім’я запису та шлях до файлу, де він буде зберігатися, встановити якість відеозапису та натиснути кнопку Начать запись.

 

Для додавання звукового об’єкту до презентації потрібно  обрати слайд, обрати меню Вставка – Звук из файла.(записаний звук, тощо).  Звуковий супровід потрібно скопіювати в папку до презентації.

 

Для того щоб додати записаний звук потрібно підключити мікрофон, вибрати кнопку запис, проговорити коментар до слайду та натиснути кнопку Зупинити. Натиснути кнопку ОК. Далі ви повинні обрати параметри відтворення звуку(автоматично чи по щелчку)

 

Для додавання відео об’єкту до презентації потрібно  обрати слайд, обрати меню Вставка – Фільм із файла.  Відео супровід потрібно скопіювати в папку до презентації. Далі ви повинні обрати параметри відтворення відео(автоматично чи по щелчку)

Розміри відео фрагменту можна змінити(розтягнути чи звузити).

 

Щоб додати анімаційні ефекти до звуку чи відео на слайді використовуються ті ж самі дії, як і при додаванні анімації на інші об’єкти презентації(текст чи картинки)

 

Робота за ПК

Учні працюють з програмою Звукозапис та програмою Windows Movie Maker для запису відео

 

V. Закріплення матеріалу

Запитання до учнів у ході викладення нового матеріалу

  1. Відео та аудіо файли яких форматів можна додавати до презентації?
  2. Для чого призначена програма Звукозапис та як її запустити?
  3. Наведіть послідовність дій під час створення звукозапису
  4. Опишіть можливості з редагування та форматування звукозапису програмою Звукозапис
  5. Поясніть як змішати один запис із іншим?
  6. Як додати звук чи відео до презентації?
  7. Порівняйте процес записування аудіо за допомогою програми Звукозапис та записування звукового коментарю до слайда командою Записаний звук.

 


VІ. Контрольно-оцінювальний етап

Учитель виставляє оцінки за роботу на уроці та аргументує їх.

 

VІІ.  Домашнє завдання 

§ 2.7  пит. 1,4,5,9,13,19 на с.152

doc
Додано
7 травня 2020
Переглядів
733
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку