Вступ до курсу тактичної медицини. Причини превентивних* смертей унаслідок бойових травм. Етапи надання домедичної допомоги

Про матеріал
Компресійна пов'язка (здавлююча пов'язка) використовується. Надання допомоги в зоні тактичних умов. Оцінка стану за алгоритмом MARCH
Зміст слайдів
Номер слайду 1

радіонукліди в дослідженні біології біохімії та хіміїРобота учнів останіна тимура і пащенка олександра

Номер слайду 2

радіонуклід. Радіонуклі́д — атом з нестійким ядром, що характеризується додатковою енергією, яка доступна для передачі до створеної радіаційної частинки, або до одного з електронів атома в процесі внутрішньої конверсії. При вивільненні енергії радіонуклід проходить через процес радіоактивного розпаду, і зазвичай випускає один або більше фотонів, гамма-променів, або субатомні частинки. Ці частинки складають іонізуюче випромінювання. Радіонукліди утворюються в природних умовах, але також можуть бути отримані штучно при бомбардуванні стабільного елемента нейтронами в ядерному реакторі.

Номер слайду 3

Природне походження. Радіоактивні ізотопи, що входять до складу радіоактивних сімейств, родоначальниками яких є уран 238 U, торій 232 Th і актиноуран 235 Ac. U. окремі радіонукліди, які не мають генетичного зв'язку між собою: калій 40 К, кальцій 48 Са, рубідій 87 Rb та ін. радіоактивні ізотопи, які безперервно виникають на Землі в результаті ядерних реакцій, під впливом космічних променів, в першу чергу вуглець 14 С, берилій 7 Ве і тритій 3 Н.

Номер слайду 4

Штучне походження При бомбардуванні стабільного елемента нейтронами в ядерному реакторі. Продукти розподілу ядер урану, що містяться у відпрацьованих стержнях ядерних реакторів.

Номер слайду 5

радІонукліди у біологіїЗастосування радіонуклідів у медицині та біології діагностика та лікування злоякісних пухлин, максимально швидке пригнічення пухлинного росту (променева операція). в дерматології для лікування шкірних захворювань, на хворе місце накладають аплікатор. У наслідок малої проникаючої здатності b частинок їх дії підлягають тільки верхні шари тканини.

Номер слайду 6

Радіонукліди у біохіміїБіологічна роль окремих радіонуклідів визначається їхніми біохімічними характеристиками. Так,радіоактивний йод, як і будь-яка йодовмісна сполука активно накопичується в щитоподібній залозі, радіоактивний стронцій (Sr90)– в кістковій тканині. Широко використовується технецій-99m, який має спорідненість до щитоподібної залози. Деякі агенти, включно з ураном, на додаток до радіоактивності є хімічно токсичними.

pptx
Додав(-ла)
Вааль Тамара
До підручника
Захист Вітчизни (для юнаків) 11 клас (Мусієнко І.І., Кучерина С.Є., Крамаренко О.Б.)
Додано
20 жовтня 2021
Переглядів
695
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку