Вступ. Казки народів світу

Про матеріал
Контрольна робота із зарубіжної літератури 5 клас Нуш відповідно до програми.
Перегляд файлу

Контрольна робота (5 клас)

Вступ. Казки народів світу

І варіант

1. «Давним-давно, жила прекрасна принцеса….» - це:                                           а) кінцівка казки;                  б) зачин казки;         в) основна частина.                                                                                                                     

2. Звідки у Маляна з’явився пензлик?                                                                                                                         а) подарував сивобородий дідусь, що приснився.                                                                 б) подарував поміщик;                                                                                                                в) подарував селянин.                                                                                                         3. Щоб у новому місті Маляна не викрили, то він …                                                             а) не малював;                                                                                                                              б) ніколи не домальовував малюнок до кінця;                                                                        в) малював тільки уночі.                                                                                                    4. Який народ створив казку "Фарбований шакал"?                                        а) український;          б) індійський;                     в) китайський.                                                                                                                        5. Про що мала найкраще дбати пасербиця в домі Пані Метелиці?                            а) посуд;                        б)їжу;                     в) постіль.                                                                                                                           6. Коли рідна дочка поверталася додому, на неї вилилась:                                            а) вода;           б) смола;                     в) золото.                                                                 7. Дочку вельможі Хлопчик-мізинчик врятував від:                                                    а) зграї вовків;             б) ведмедів;                      в) чудовиськ.

8. Брати Грімм жили в:

а) Англії;                    б) Німеччині;                      в)Україні.

9. Дати визначення:

1. Сюжет – це:

2. Антитеза – це:

Дати розгорнуту відповідь на запитання

  • Реальне та фантастичне в казці «Пані метелиця».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Контрольна робота

Вступ. Казки народів світу (5 клас)

ІІ варіант

1. Який народ створив казку "Фарбований шакал"?                                        а) індійський;          б) український;                     в) китайський.                                                                                                                        2. Про що мала найкраще дбати пасербиця в домі Пані Метелиці?                            а)  їжу;                     б) постіль;                        в) посуд.                                                                                                                           3. Звідки у Маляна з’явився пензлик?                                                                                                                         а) подарував селянин.               б) подарував поміщик;                                                                                                                в) подарував сивобородий дідусь, що приснився.                                                                                                         4. Щоб у новому місті Маляна не викрили, то він …                                                             а) не малював;                                                                                                                              б) ніколи не домальовував малюнок до кінця;                                                                        в) малював тільки уночі.                                                                                                    5. «…І жили вони довго та щасливо» - це:                                                                                                   а) кінцівка казки;                  б) зачин казки;         в) основна частина.                                                                                                                      6. Фольклорна казка створена:                                                                                         а) народом;                  б) письменником;                в) чарівником.                                              7. Брати Грімм жили в:

а) Німеччині;                    б) Англії;                      в)Україні.

8. Коли пасербиця з казки «Пані Метелиця» поверталася додому, на неї вилилась:                     а) вода;           б) смола;                     в) золото.                                                                

9. Дати визначення:

1. Народна казка – це:

2. Мандрівний сюжет – це:

Дати розгорнуту відповідь на запитання 

  • Реальне і фантастичне в казці «Пензлик Маляна».

 

 

 

     

 

docx
Додано
17 листопада 2022
Переглядів
976
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку