Вулкани. Що потрібно знати.

Про матеріал
Файл потрібен, щоб можна було детально розповіти по вулкани та їх силу. Їх місце в природі. Як вони працюють. Про згаслі і незгаслі вулкани. Багато gif зображень. Дуже добре та цікаво напсано. Зрозміє навіть 3-6 клас. Сподіваюсь що багатьом знадобиться.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вулкани. Аннаєв Максим 6 ПЛ-03

Номер слайду 2

Вулка́н — утворення, яке виникає над каналами та тріщинами у земній корі, якими на поверхню викидаються лава, попіл, гарячі гази, водяна пара й уламки гірських порід. Галузь геології, яка вивчає вулкани, називається вулканологією.

Номер слайду 3

Основною причиною виверження вулкана є тиск газів у магмі. Вулкани поділяють на діючі (активні), потенційнодіючі, умовно згаслі і згаслі.

Номер слайду 4

Вулкани можуть бути як поодинокими, так і ланцюгово витягнутими вздовж регіональних розломів. Вони розрізняються за розмірами, формою, параметрами кратера і підвідного каналу — жерла.

Номер слайду 5

 Вулкан часто утворює конічну форму, що має назву вулканічний конус (рис.). Висота вулканічного конуса залежить від віку вулкана і характеру його вивержень. 

Номер слайду 6

Як правило, чим старішим є вулкан, тим вищим є його конус, що складається із затверділих потоків лави і вулканічних уламків. Висоти конусів — від перших сотень до 8–9 тис. м

Номер слайду 7

Під час виверження вулкани викидають у атмосферу гази, склад яких значно змінюється від одного вулкана до іншого. Зазвичай основним вулканічним газом є водяна пара.

Номер слайду 8

Виверження вулканів залежить від багатьох чинників, а саме: від геологічної будови району, порід, з яких складається район, на якій глибині знаходиться вулканічне вогнище і який склад магми. 

Номер слайду 9

перша фаза — вилив потоку світної рідкої лави і періодичні вибухи,

Номер слайду 10

друга (газова) фаза — виділення потужного стовпа стислих газів, що виривалися протягом декількох годин з виносом відносно невеликої кількості попелу і утворенням гігантської еруптивної хмари;

Номер слайду 11

третя фаза («темного попелу» — еруптивна) — виділення чорних хмар газу, сильно навантажених вулканічними уламками, — це було викликано обваленням залишків конуса, що ускладнило вихід вулканічних газів.

Номер слайду 12

Найбільший вулкан світу

Номер слайду 13

Дякую за переглад!

pptx
Додав(-ла)
Аннаєв Максим
Додано
2 грудня 2021
Переглядів
1048
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку