Web-квест "Безпечний Інтернет"

Про матеріал

Пропоную цікаву розробку уроку у формі web-квесту "Безпечний Інтернет", який складається із 7 завдань для самостійної роботи.

Завдання web-квесту - це окремі запитання і переліки посилань на джерела в Інтернеті стосовно безпечного використання мережі Інтернет.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Web-квест. Безпечний Інтернет. Зробимо Інтернет безпечним разом!Запрошую до веб-квестуучнів 5 класу!Цікавих та пізнавальних завдань вистачить всім!Візьміть із собою добрий настрій, логічне мислення, творче натхнення. Сміливо крокуйте вперед для досягнення мети!

Номер слайду 2

06 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це вже 21 День безпечного Інтернету. Метою Дня безпечного Інтернету є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

Номер слайду 3

Ну що ж, вперед!Веб-квест "Безпечний Інтернет" складається із 7 завдань для самостійної роботи, щоб перейти до іншого завдання, потрібно виконати попереднє. При оцінюванні виконаного завдання буде враховуватися правильність, швидкість та повнота відповіді. Завдання веб-квесту - це окремі питання і переліки посилань на джерела в Інтернеті. Відповіді до кожного виконаного завдання надсилайте у viber-групу “Безпечний Інтернет” Бажаю захоплюючої подорожі сторінками веб-квесту!Правила веб-квесту

Номер слайду 4

Завдання 1 Виконайте перше завдання квесту. Складіть пазли, зробіть скриншот або світлину та надішліть його у viber-групу “Безпечний інтернет”. При оцінюванні виконаного завдання буде враховуватися правильність та повнота відповіді. https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=07a6f7b3ee38 Бажаю успіхів!

Номер слайду 5

Завдання 2 Розгадай web-словничок, відправте скриншот або світлину сторінки з відповідями у vіber-групу “Безпечний інтернет”Web-словничок в картинкахhttps://learningapps.org/1304839 Бажаю успіхів!

Номер слайду 6

Завдання 3 Складіть фразу зі слів, що містяться в "хмаринці". Відповідь надішліть у vіber-групу “Безпечний інтернет”https://wordart.com/s239zdls5ttr/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D1%96%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%96 Підказка міститься за одним із слів “хмаринки”

Номер слайду 7

Завдання 4 В глобальній мережі потрібно стежити за інформацією, яку викладаєте про себе. Знайдіть у класі інформацію про безпеку в Інтернеті та сфотографуйтеся з нею. Фото скидайте у viber-групу “Безпечний Інтернет”. Бажаю успіхів!!!

Номер слайду 8

Завдання 5 Розкодуйте текст, захований під QR-кодом. Дайте відповідь на запитання: Який комп’ютерний вірус вважається найбільш руйнівним у світі?Відповідь надішліть у vіber-групу “Безпечний інтернет”Для того, щоб розшифрувати такий код вистачить телефону з камерою.

Номер слайду 9

Завдання 6 Закінчіть речення. Відповідь надішліть у vіber-групу “Безпечний інтернет”. Бажаю успіхів!!!https://learningapps.org/watch?v=p88fp053j24

Номер слайду 10

Завдання 7- Виконайте завдання тесту, зробіть скриншот або світлину результату та надішліть його у vіber-групу “Безпечний інтернет” Даний тест містить питання стосовно безпечного використання мережі Інтернет. Бажаю успіху! Безпека в Інтернеті https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=8951291

Номер слайду 11

Критерії оцінювання1 завдання - 10 балів.2 завдання - 10 балів3 завдання - 10 балів.4 завдання - 5 балів5 завдання -5 балів6 завдання (тест) - від 0 до 10 балів7 завдання - 10 балів. Отже, максимальна кількість балів - 60.

Номер слайду 12

Сьогодні все більше дітей користується Інтернетом для спілкування, пошуку інформації, ігор, скачування мультимедійного контенту. З розширенням можливостей в онлайні зростають і ризики. Потрібно пам’ятати про небезпеки, які можуть трапитися в Інтернеті. Дотримуйтеся основних правил безпечної роботи в Інтернеті і тоді все буде добре! Бережіть себе та свою інформацію!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
5 лютого
Переглядів
289
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку