Я у світі. Конфлікти.Культура спілкування

Про матеріал
Презентація до уроку з Я у світі "Культура спілкування. Конфлікти". Для учнів 4-того класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чому виникають конфлікти?

Номер слайду 2

Конфлікт-це ситуація, за якої двоє або кілька осіб не можуть дійти між собою згоди23

Номер слайду 3

Асоціативна вправа «Чому виникають конфлікти?»

Номер слайду 4

Поради психолога1. У конфлікті не буває переможців: програють завжди обидві сторони. Отже, не порівнюй ступеня провини, а зроби першим крок назустріч — це показник твого характеру і самоповаги. Розпочни розмову з опису конкретної ситуації, яка тебе не влаштовує. Намагайся бути при цьому щонайбільше об’єктивним.2. Вислови те, що ти відчуваєш через конфліктну ситуацію. Безліч конфліктів між людьми ускладнюються наявністю невисловлених думок і почуттів. Іноді тільки завдяки їх висловленню можна залагодити ситуацію.

Номер слайду 5

3. Намагайся вислухати протилежну сторону — це, мабуть, найважче. Необхідно пам’ятати, що ваші думки є різними, і саме це спричинило конфлікт. Уважно слухай співрозмовника, не перебивай, не заперечуй, не сперечайся. Продемонструй йому, що ти дійсно його уважно слухаєш і прагнеш досягти злагоди.4. Утримуйся від коментарів, завершуючи будь-яку розмову. Звертай увагу на те, де ваші думки збігаються.5. Вислови свої конкретні пропозиції, реалізація яких може змінити ситуацію, поведінку, стосунки.

Номер слайду 6

Правила(на дошці)

Номер слайду 7

Номер слайду 8

-Що стало причиною конфліктної ситуації між Лосем і Ведмедем?(Бійка, впертість, злість, суперечка,…)-Що стало причиною конфліктної ситуації між Лосем і Зайцем, Ведмедем і Єнотом?(Злість , знущання , роздратованість, зневага)

Номер слайду 9

-Що їм допомогло уникнути конфікту?(Вміння домовлятися, поступатися).-Які висновки ми можемо зробити,спостерігаючи за поведінкою героїв цього мультфільму?Щоб мирно розв’язати конфлікти,треба вміти поступатися.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

-Що було причиною конфлікту між героями казки?ВПЕРТІСТЬ

Номер слайду 13

Підручник с.54

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Домашнє завдання: Підручник с. 52-56

pptx
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
1164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку