Як будується текст.Відновлюємо тексти.

Про матеріал
Як будується текст.Відновлюємо тексти. ідручник Українська мова та читання 2 клас Л. І. Тимченко, І. В. Цепова (2019 рік) 2 частина
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як будується текст. Відновлюємо тексти.

Номер слайду 2

Третє квітня. Класна робота. Запиши, замінюючи малюнки словами. Сонечко , липа, мед, бджілка.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Вправа 3 Князь поглянув на вінки, усміхнувся і наказав відчинити вікно. Незабаром прилетіла бджола й сіла на квітку одного вінка. То був вінок із правдивих квітів.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Вправа 1 Червона Шапочка. Жила на світі маленька дівчинка. Усі її любили. Якось бабуся подарувала їй червону оксамитову шапочку. Та шапочка була дівчинці до лиця. Іншої вона й носити не хотіла. Через це й прозвали дівчинку Червона Шапочка.

Номер слайду 13

Легенда – це народний переказ, в основі якого лежить розповідь про давні історичні події й життя героїв.

Номер слайду 14

ЛЕГЕНДА ПРО РІЧКУ ЛИБІДЬ У київського князя була дочка на ім’я Либідь. Чудова, як весняне сонце. З усіх країв світу з’їжджалися молоді лицарі, князі і королевичі просити її руки. Та князівна й чути не хотіла про своє весілля. Тоді королевичі порадились між собою, здвигнули плечима, посідали на своїх вірних коней та й роз’їхалися. Князівна сиділа у своєму опустілому теремі. Може, й хотіла, щоб хтось приїхав, та ніхто не показувався. Сумним було життя молодої дівчини. Дні і ночі вона плакала. Із цих сліз і пішов струмочок, який перетворився на річку, що назвали Либіддю. А гора, на якій жила князівна, зветься тепер Дівич-горою. Минуло так кілька років. Помер старий князь, став інший правити. Князівна мусила залишити палац. Вона побудувала собі хатку за Києвом на горі й жила там одна-однісінька.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Безмежний широкий степ простягається на півдні України аж до Азовського та Чорного морів. Колись давно уся ця величезна рівнина була вкрита степовим різнотрав’ям, сивою ковилою. Навесні вона яскріла різнобарвними квітами. Трави були такими високими, що в них з головою ховалися вершники. Випасалися в степу сайгаки, дикі коні. У синьому небі ширяли орли, шуліки, заливалися піснями жайворонки. Вовки, лисиці полювали на зайців, ховрашків, тушканчиків. Куточок цього первісного степу зберігається і зараз у заповіднику «Асканія-Нова».

Номер слайду 17

ПОПЕРВАХ, присл. , розм. 1. Те саме, що спочатку. Папуга плавав у морях, Хоча й боявся попервах. Тепер усім розповіда,Яка солона там вода.

Номер слайду 18

Домашнє завдання :

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мартынова Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 квітня 2023
Переглядів
890
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку