Як оформити листа, що надсилається в мережі Інтернет.

Про матеріал
Презентація в ігровій формі допоможе учням розібратися з етикетом написання електронного листа.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Як оформити листа, що надсилається в мережі Інтернет.

Номер слайду 2

ІЗ ІСТОРІЇ….. Виявляється, перший лист, відправлений електронною поштою, було зафіксовано в 1971 році. Укладачем і відправником його був Рей Томлінсон, програміст. Саме він розробляв електронну пошту в комп'ютерній мережі «ARPANET», що стала прообразом усім відомої мережі Internet. Зміст листа не зберігся і, як стверджує його автор, там був написаний простий набір букв. А важливість його була в тому, що цей лист було відправлено з одного комп'ютера на іншій (підключених до однієї мережі) через «е-мейл». І значок «@», який ми використовуємо в електронній пошті, теж вперше був використаний цією людиною.

Номер слайду 3

Електронною поштою користуються мільйони людей, чому????це зручно, швидко і доступно. Навіть листоноша Пєчкін освоїв цей метод листування. І сьогодні він у нас в гостях і з радістю навчить вас птсати електронного листа!

Номер слайду 4

Доброго дня, любі друзі. Завітав до вашого класу, щоб поділитися радістю: нарешті і у мене розпочалося справжнє життя –вийшов на пенсію. І одразу взявся за діло: розібрався, що то за штука така –електронний лист. А то тільки і чув звідусіль: Інтернет, сервіс, електронна скринька... Усі знають, а я –ні. Не хотілося пасти задніх. А тепер я профі і з вами вирішив поділитися знаннями. Почнемо ...

Номер слайду 5

Щоб відправити на електронну поштулист, Вам необхідний комп’ютер, інтернет, електронна поштова скринька. Для реєстрації поштової скриньки потрібно зайти на поштовий сервіс (Gmail.com або ін.) І заповнити запропоновану форму.

Номер слайду 6

Отже, Ви завели пошту, і тепер Вам потрібно комусь написати. Як відправити листа електронною поштою?Після реєстрації поштової скриньки Ви потрапите на сторінку, де будуть запропоновані папки «Вхідні», «Вихідні» та ін. Знаходимо кнопку «Написати» і клацаємо по ній. Перед Вами з’явиться бланк листа і поля «Кому» і «Тема». У полі «Кому» вводимо адресу електронної пошти одержувача. Якщо Вам потрібно відправити лист декільком адресатам, введіть через кому адреси отримувачів.

Номер слайду 7

Щоб не заповнювати адреси вручну, можна використовувати функцію «Адресна книга», яка знаходиться в рядку «Кому». Натискаємо на підкреслене слово «Кому», і Вам відкривається список адресатів (якщо Ви попередньо зберігали їх в записнику вашої поштової скриньки). Ставимо галочку з потрібним ім’ям або іменами і натискаємо «Додати вибрані». У найбільшому полі пишемо текст листа. Клацаємо на кнопку «Надіслати». Електронною поштою можна відправляти не тільки листи, але текстові документи, звукові та відео файли, картинки та фотографії.

Номер слайду 8

Пишіть листи про те, як пахне вітер,Про те, як дощ вистукує склади,Про відблиски розсипаного літа,Заховані у крапельках води. Пишіть листи чорнилами й думками,Опалим листям, травами в росі.І почуттями, що були між вами,І лініями щастя на руці. Пишіть листи! Пишіть, заради Бога!Нехай вони запалюють зірки,Що поведуть, ховаючи тривогу,Вперед, не відпускаючи руки.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. ФЕДУНОВА ТЕТЯНА МИКОЛАЇВНА
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Етика 5 клас (Данилевська О.М., Пометун О.І.)
Додано
12 лютого 2022
Переглядів
822
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку