Як ставитися до інших. Не будь жадібним

Про матеріал
Презентація для 1-го класу з предмету Я досліджую світ на тему Не будь жадібним
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА: Як ставитися до інших. Не будь жадібним.

Номер слайду 2

Ви напевно чули таке прислів’я:«Якщо хочеш, щоб з тобою поводилися добре, - поводся з іншими так само.»

Номер слайду 3

Щедрість, уміння ділитися з іншими тим, що маєш, - дуже гарна риса характеру. І дитина, яка має цю рису, ніколи не залишиться без друзів. Натомість жадібні діти, навпаки, дуже швидко можуть переконатися, що з ними ніхто не хоче гратися, і ділитися теж ніхто не збирається. Потрібно ділитися і приносити щастя, радість людям та собі.

Номер слайду 4

Гра так чи ні?Ділюсь з товаришем усім, що в мене є. Випрошую в батьків, те що вони не можуть мені купити. Якщо мене просять дати яку-небуть річ, не відмовляю. Сам з’їдаю смачний шматочок торта.

Номер слайду 5

«Як я ставлюся до інших?»- До тата й мами я ставлюся з … (любов’ю, турботою).- До меншого братика чи сестрички я ставлюся з ...(ніжністю, лагідністю).- До всіх знайомих я ставлюся …(привітно, доброзичливо).- До чужих людей я ставлюся …(стримано, серйозно).- Я гадаю, що з усіма людьми слід поводитися …(чемно, увічливо, культурно).

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ГІРКИЙ АПЕЛЬСИН Оленка сиділа на перелазі та весело махала ногами. У руках вона тримала щось схоже на маленьку переспілу диньку. Дівчинка відколупувала оранжеві шкірочки і кидала їх в калюжу. Що це в тебе? – підбіг Сергійко. Хіба не бачиш? – буркнула Оленка. Мандаринка! Така, як мені татко з міста привозив. Пам’ятаєш? Я тобі давав. От і не вгадав!А що ж?А-пель-син-ка! – сказала дівчинка, і оранжева скибочка сховалась в неї в роті. Дай і мені покуштувати, - попросив хлопчик. Вона недобра, гірка і кисла. Та нічого, дай хоч одну скибочку. Кажу тобі, що вона погана, - відказала Оленка і скочила з паркану. Цієї миті апельсин вислизнув з Оленчиних рук і покотився просто в калюжу. Дівчинка ойкнула й заплакала. - Чого ж ти плачеш? – здивувався Сергійко. – Вона ж погана!

pptx
Додав(-ла)
Мелащенко Анна
Додано
21 квітня 2021
Переглядів
2959
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку