Як в алгоритмах використовують команди розгалуження

Про матеріал

Презентація до уроку "Як в алгоритмах використовують розгалуження", вправа "Тренажер", інтерактивна вправа "Розгалуження"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як в алгоритмах використовують команди розгалуження. Урок №22

Номер слайду 2

1. Як у середовищі Скретч описують умови?Тобі часто доводиться приймати рішення, що залежить від виконання певної умови. Умови формулюють за допомогою висловлювань, які, як тобі відомо, бувають істинними й хибними. У середовищі Скретч умови об’єднані у групу Вони допомагають під час виконання алгоритму отримувати відповіді на запитання. Наприклад: • Чи торкається об’єкт вказівника миші чи межі?• Чи натиснута на клавіатурі вказана клавіша?• Чи торкається об’єкт (колір) деякого кольору?• Чи натиснута ліва кнопка миші?

Номер слайду 3

2. Як описати неповне розгалуження?Для того щоб виконати деякі команди, що залежать від істинності умови, в середовищі Скретч використовують команду неповного розгалуження Якщо.

Номер слайду 4

2. Як описати неповне розгалуження?Неповне розгалуження передбачає виконання деяких дій лише в тому випадку, якщо умова є істинною. Якщо умова хибна, ніякі дії не виконуються.

Номер слайду 5

Вправа 1. Тренажер. Завдання. Склади проєкт Клавіатурний тренажер, за яким перші чотири літери англійського алфавіту будуть рухатись з різною швидкістю. Якщо користувач натисне клавішу із цією літерою на клавіатурі, то вона зникне. Скористайтся запропонованим фрагментом алгоритму.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

123

Номер слайду 8

Номер слайду 9

zip
Додано
15 лютого 2022
Переглядів
468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку