ЯК ЗВІРІ ПРИСТОСУВАЛИСЯ ДО ЖИТТЯ ВЗИМКУ? Презентація уроку

Про матеріал

Цю презентацію можна використовувати як супровід уроку, а якщо урок вийде перенасичений, то використати матеріал на годинах спілкування, тим самим закріпити отримані знання у позаурочний час.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Зимівля звірів

Номер слайду 3

По-перше, змінюється хутро звірів. Воно стає густішим і пухнастішим. Ласка, горностай «переодягаються» в білу шубу, у ній вони майже непомітні на білому снігу.

Номер слайду 4

Зимою в білому, як сніг, А літом в сірому гуляє. Вловить його ніхто не зміг Тому що довгі ноги має.

Номер слайду 5

Заєць-біляк живе в лісі, взимку він змінює своє забарвлення із сірого на біле. Заєць-русак — житель відкритих просторів. На зиму він не біліє, а залишається сірим.

Номер слайду 6

У теплі шуби наряджаються не лише зайці. Міняють їх і білки, і лиси, і вовки.

Номер слайду 7

Загадка. Гострі голки стирчать із клубочка- Не пошиєш ти ним сорочку. Цей клубочок по лісу гуляє, Добрих друзів своїх він шукає. Цей клубочок з колючок Має назву …

Номер слайду 8

Восени у їжаків мало харчу. Поховалися в землю черв’яки, зникли прудкі ящірки, скрутилися в клубки змії та чорні вужі. Важко знаходити жуків і жаб. Ясної осінньої днини облаштовує собі дбайливий трудівник-їжак тепле зимів’я. Удень і вночі тягає він у нору під старим пеньком запашне сухе листя та м’який лісовии мох — стеле зимову постіль. Тваринка взимку спить, і їжа їй не потрібна. Спить їжак міцно.

Номер слайду 9

Борсук не тільки від’їдається жолудями, але й робить запаси. У його нірках можна знайти сушених жаб, жуків і навіть гриби. А нірку, де він спить, борсук утеплює листям, старанно вичищає. Це дуже охайний звір.

Номер слайду 10

Гарний, дужий, довгоногий. Мов корону, носить роги. Та вона така важка – Не втечеш від хижака ! Взимку скинув роги – й ось – До весни безрогий ….

Номер слайду 11

Багато звірів узимку ведуть активний спосіб життя. У зимовому лісі бродять олені, лосі. Вони харчуються корою та гілками дерев і кущів

Номер слайду 12

Решта звірів узимку активні.

Номер слайду 13

Прийшла кума із довгим віником На бесіду із нашим півником, Схопила півня на обід. Та й замела мітлою слід.

Номер слайду 14

Лисиця, убравшись узимку в пухнасте руде хутро, ловить куріпок, що заховалися під снігом

Номер слайду 15

Голодні вовчі зграї блукають полями, заходять у села, щоб поживитися худобою або свійською птицею. Наприкінці січня вовки шукають собі пару для створення сім’ї

Номер слайду 16

Дикі кабани добувають із-під снігу бульби, кореневища, жолуді

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Тварини взимку. Сплять Впадають у зимову сплячку Роблять собі на зиму запаси Ведуть активний спосіб життя. Бурий ведмідь, борсук, єнотоподібний собакаЇжак, ховрашок, хом’як. Білка, миша, бобер. Вовк, лисиця, заєць, лось

Номер слайду 20

pptx
Додано
7 серпня 2018
Переглядів
10255
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку