«Які особистості прославили мій край?»

Про матеріал

Цю презентацію можна використовувати на уроках я досліджую світ у 2 класі. Сподіваюся. що вона буде корисною і цікавою для Вас.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «Які особистості прославили мій край?»2 клас. Підготувала вчитель початкових класів. Овчаренко Ірина Миколаївна

Номер слайду 2

Забіла Наталя Львівна народилася 5 березня 1903 року в місті Петербурзі. У 1917 році незадовго до жовтневої революції сім’я Забіли переїхала на Україну і поселилася в селищі Люботин , під Харковом

Номер слайду 3

Федір Петрович Балавенський (12 січня 1865, Люботин — 8 листопада 1943, Ліанозово) — український скульптор і педагог. Член Товариства прихильників української літератури, науки з 1904 року та Наукового товариства імені Шевченка з 1913 року.

Номер слайду 4

(17. 11. 1945, м. Люботин Харків. обл.) – поет. Член НСПУ (2003). Закінчив Донецький християнський університет (1996). Працював у Харківському університеті (1984–94).

Номер слайду 5

Космін Леонід Георгійович. Заслужений працівник культури України. Старший викладач кафедри майстерності актора, заслужений працівник культури України, стаж науково-педагогічної роботи 13 років. Викладає наступні дисципліни: Майстерність актора, Сценічна мова, Мовна майстерність, Організація театральної справи. Здійснює керівництво виробничою практикою студентів, кваліфікаційними роботами магістрів.

Номер слайду 6

Бойко Валерій Володимирович. Народився 16 лютого 1962 року в селі Коломак, Валківського району. Дитинство пройшло в Люботині. Вчився в 4й школі, потім перейшов у 2 школу і закінчив її у 1979 році. Вступив до Харківського медичного інституту. Він голова харківського відділення Асоціації хірургів України, ; член Європейських об’єднань хірургів.

Номер слайду 7

Бабенко Віктор Васильович Народився я 6 вересня 1963 року в м. Люботині. Коли виповнилося 6 років самостійно пішов і записався в секцію по футболу до знаменитого тренера Володимира Ілліча Захаренка. Після декількох років футбольної карьєри  був запрошений заслуженим майстром спорта по важкій атлетиці Олександром Георгійовичем Кібальником до своєї команди. Я вдячний йому, що привив любов до цього виду спорта. З 1976 по 1986 роки в своїй ваговій категорії  виступати  доводилось на помостах багатьох міст, мав гарні результати. Та всеж мене приваблював такий вид спорту як "Силове троєбор'є", нинішня назва «Пауерліфтінг", який розвиває неаби яку силу і витривалість.

Номер слайду 8

Роман Михайлович Барабаш Народився 16.06.1975. Дитинство і юність майбутнього режисера пройшли у місті Люботин Харківської області. Отримав дві вищі гуманітарні освіти. Роман закінчив Київський національний університет театра, кіно і телебачення імені І. К. Карпенко-Карого.

Номер слайду 9

Інна Грушко. Народилася 19 квітня 1980 року в м. Люботині в родині робітників. В 1995 р. Інна прийняла участь в конкурсі «Слобожаночка – 95», де посіла 1 місце. В тому ж році поступила до Харківського училища культури,яке закінчила в 1999р. З 2011р. прцює артистом хору Великого Академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю . Травень 2015р- гастрольний тур хору по містах Бельгії,в жовтні – в Польщі фестиваль українців «Підлящя». 2016р.-солістка Великого Академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю.

Номер слайду 10

Резнік Катерина Олександрівна Літом 2018 року була у складі збірної України з синхронного плавання, яка стала найкращою на чемпіонаті Європи з літніх видів спорту. На Чемпіонаті світу з водних видів спорту у липні 2019 р. вона здобула бронзову нагороду. В програмі хайлайт Катя здобула золоту нагороду. Катерина – українська психолог та професійна синхроністка, яка стала мультичемпіонкою України із синхронного плавання у період з 2009 по 2021 роки. Вона є героїнею для багатьох любителів цього виду спорту

Номер слайду 11

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
6 грудня 2023
Переглядів
109
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку