"Які риси має Австралія - найпосушливіший материк Землі ?" Презентація.

Про матеріал

Презентація стане гарним наочним матеріалом при вивченні теми «Які риси має Австралія - найпосушливіший материк Землі?» за підручником «Природознавство» І. Грущинська та допоможе учням здійснити віртуальну подорож до цього надзвичайно цікавого континенту. Щоб детальніше розповісти про кожен об'єкт , матеріал на слайдах подається покроково за допомогою анімації , тому для перегляду презентації краще використовувати її завантажену версію.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кисіль О. В.

Номер слайду 2

При визначенні Австралії як частини світу до неї відносять і навколишні острови, об’єднуючи їх під назвою Австралія й Океанія. Кисіль О. В.

Номер слайду 3

Найбільші острови Нова Гвінея. Кисіль О. В.

Номер слайду 4

Найбільші острови Нова Зеландія. Кисіль О. В.

Номер слайду 5

Найбільші острови Острів Тасманія Кисіль О. В.

Номер слайду 6

Австралія – найменший материк ЗемліКисіль О. В.

Номер слайду 7

Води яких океанів омивають береги Австралії?Береги материка омивають теплі води Індійського й Тихого океанів. Кисіль О. В.

Номер слайду 8

У яких півкулях розташована Австралія?Австралія повністю розташована у Південній і Східній півкулях. У яких теплових поясах розташована Австралія?Кисіль О. В.

Номер слайду 9

Опадів на території Австралії випадає дуже мало. Дощі випадають переважно на узбережжі Тихого океану. У центрі материка опадів може не бути кілька років поспіль. Природа материка. Кисіль О. В.

Номер слайду 10

Весна. (Австралійська осінь)Літо. (Зима в Австралії)Осінь.(Дивна весна Австралії)Зима. (Австралійське літо)Природа материка. Материк навпаки. Кисіль О. В.

Номер слайду 11

Природа материка. Глибокі каньйони. ПустеліТропічні ліси. Кисіль О. В.

Номер слайду 12

Австралія тривалий час знаходилася в ізоляції від інших частин планети, тому багато рослин і тварин зустрічаються лише тут. Евкаліпт називають природним насосом, алмазом лісів. Його листя є кормом для коал. Природа материка. Кисіль О. В.

Номер слайду 13

Невідома Південна Земля Назва «Австралія» виникла задовго до відкриття материка. Давні географи були переконані, що в південних широтах існує величезний масив суші, який називали «Невідома Південна Земля» (латинською Терра Австраліє Інкогніто). Європейці довго шукали цю землю, навіть тоді, коли вже була відкрита Америка. Кисіль О. В.

Номер слайду 14

Історія відкриття. Спочатку мореплавці вважали материком нинішню Нову Гвінею. Але на початку XVII ст. іспанець Луїс Ваес де Торрес довів, що це острів. Першим на півострів Кейп-Иорк висадився в 1606 р. голландський мореплавець Віллем Янсзон. Цього ж року і Торрес вперше побачив північні береги материка. Луис Торрес Виллем Янсзоно. Нова Гвінея. Півост. Кейп-Йорк. Кисіль О. В.

Номер слайду 15

Історія відкриття. У 1642 р. голландець Абель Тасман відкрив острів, який пізніше назвали його ім’ям. У 1644 р. він описав північні береги Австралії. Абел Тасман. Кисіль О. В.

Номер слайду 16

Східне узбережжя Австралії відкрив англійський мореплавець Джеймс Кук. Він першим проплив навколо материка та склав карту. Він назвав Австралію материком різних чудес світу.Історія відкриття. Кисіль О. В.

Номер слайду 17

Місто Сідней. Колонія каторжників. Кисіль О. В.

Номер слайду 18

На півдні в Австралійських Альпах найвища точка - гора Косцюшко, 2228 м. Західно-австралійське плоскогіря Велика піщана пустеля Велика пустеля. Вікторія рівнина Налларбор Центральна низовина. В е л и к и й В о д о д і л ь н и й х р е б е т Австралійські Альпи гора Косцюшко. Австралія – найрівнинніший материк. Форми земної поверхніКисіль О. В.

Номер слайду 19

Форми земної поверхніПоверхня материка утворена переважно плоскими рівнинами. Кисіль О. В.

Номер слайду 20

Могутня скеля-моноліт Айєрс-Рок, що височить у центрі Австралії, — один з найбільших у світі останців. Вона здіймається над плоскою рівниною на 350 м і тягнеться майже на 2,5 км. Форми земної поверхніCкеля Улуру Аборигени вважали її священною і називали Улуру – місце де буває тінь. Кисіль О. В.

Номер слайду 21

Найдовша гірська система Австралії —Великий Вододільний хребет. Це невисокі та дуже зруйновані гори. Форми земної поверхніКисіль О. В.

Номер слайду 22

Форми земної поверхніНа півдні хребта розташовані Австралійські Альпи з найвищою вершиною материка — г. Косцюшко 2228 м. Кисіль О. В.

Номер слайду 23

ПустеліАвстралія – найпосушливіший материк планети. Найбільша пустеля -Вікторія. Кисіль О. В.

Номер слайду 24

Пустелі Велика піщана пустеля. Кисіль О. В.

Номер слайду 25

Внутрішні води Австралії Кисіль О. В.

Номер слайду 26

Внутрішні води Австралії В Австралії дуже мало річок. Найбільша річка – Муррей. Кисіль О. В.

Номер слайду 27

Внутрішні води АвстраліїВ Австралії є багато озер, проте більшість з них солоні. Найбільше озеро на материку — це мілке солоне озеро Ейр. Воно розташоване в пустелі, тому під час засухи площа його значно зменшується. Найбільше озеро Ейр. Кисіль О. В.

Номер слайду 28

Великий Бар'єрний риф утворений живими організмами Найбільша у світі система коралових рифів, розташована в Кораловому морі. Вигляд з космосу. Кисіль О. В.

Номер слайду 29

Корисні копалини АвстраліїКисіль О. В.

Номер слайду 30

Населення АвстраліїАвстралійські аборигени — корінне населення Австралії. Представники окремої австралоїдної раси. Кисіль О. В.

Номер слайду 31

Англо - австралійціНаселення АвстраліїОсновна частина населення – це європейські переселенціУкраїнська спільнота в Австралії складається з 34 тисяч осіб українського походження. Кисіль О. В.

Номер слайду 32

Держава Австралійський союз-займає весь материк. Столиця – Канбера Кисіль О. В.

Номер слайду 33

Австралія най…, най…, най…, най… материк.. Кисіль О. В.

Номер слайду 34

В презентації використані ресурси Інтернету. Кисіль О. В.

pptx
Додано
6 лютого 2021
Переглядів
2149
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку