Які рослини занесені до Червоної книги України

Про матеріал
Мета: ознайомити з Червоною книгою України; чинниками, що впливають на життя рослин, засобами збереження й охорони рослин, сприяти закріпленню поняття «довкілля», ознайомити з рідкісними рослинами свого регіону, занесеними до Червоної книги України; навчати бачити красу навколишнього світу; виховувати милосердя, співчуття до всього живого, готовність прийти на допомогу природі, охороняти її скрізь і завжди; спрямовувати увагу на досягнення загальнолюдських ідеалів, духовних цінностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке «Червона книга»

Номер слайду 2

Що таке “Червона Книга” Спеціальна комісія склала список тварин і рослин, які перебувають на межі зникнення, і список рідкісних видів. Учені вирішили назвати цей список Міжнародною Червоною книгою.

Номер слайду 3

Чому книгу назвали саме «Червона книга»? Червоний колір – сигнал тривоги, небезпеки, запобігання. Він, як червоний сигнал світлофора, запобігає: «Обережно! Може статися біда».

Номер слайду 4

Закликає звертати увагу на зникаючі та недостатньо вивчені види. Інформує, які види тварин і рослин перебувають у небезпеці. Запобігає зникненню рідкісних видів. Радить, як зберегти ці рідкісні види рослин і тварин. Червона книга

Номер слайду 5

Для того щоб припинити знищення рослин і тварин, зберегти їхню видову різноманітність, у 1948 році був створений Міжнародний Союз охорони природи (МСОП). Це громадська організація.

Номер слайду 6

ЧЕРВОНА КНИГА Уперше МСОП видав Міжнародну Червону книгу в 1966 році. Червона книга — це список рідкісних тварин і рослин, що перебувають під загрозою зникнення.

Номер слайду 7

Залежно від стану й міри загрози для видів тварин або рослин, занесених до Червоної книги, вони поділяються на сім категорій. (0)- зниклі види (I)- зникаючі (II)- вразливі (III) - рідкісні (IV)- невизначені (V)- недостатньо відомі (VI)- відновлені

Номер слайду 8

Для зручності користування сторінки в книзі зробили кольоровими.

Номер слайду 9

На червоних сторінках розміщена інформація про види, що перебувають під загрозою зникнення і які вже неможливо врятувати без введення спеціальних заходів охорони.

Номер слайду 10

На жовтих сторінках — вразливі види. Ці види зустрічаються в кількостях, достатніх для виживання, але їхня чисельність дуже швидко скорочується.

Номер слайду 11

На білих сторінках розміщена інформація про рідкісні види рослин і тварин. Ці види зустрічаються дуже рідко, на обмежених територіях, тому можуть скоро зникнути.

Номер слайду 12

На сірих сторінках — відомості про маловивчені і рідкісні види. Можливо, вони перебувають під загрозою, але оскільки немає достатньої інформації, то не можна оцінити, до якої групи вони належать.

Номер слайду 13

На зелених сторінках — відомості про відновлені види і ті, що перебувають поза небезпекою.

Номер слайду 14

На чорних сторінках записані ті види, котрі взагалі зникли з нашої планети. дронт моа

Номер слайду 15

З того часу в різних країнах світу почали складати свої національні Червоні книги, у яких приводили перелік зникаючих видів тварин і рослин.

Номер слайду 16

Перше видання Червоної книги України Червону книгу України засновано в 1976 році, а видана вона друком у 1980 році як однотомне видання.

Номер слайду 17

Друге видання Червоної книги України Друге видання Червоної книги України було опубліковано у двох томах: «Тваринний світ» у 1994 році «Рослинний світ» у 1996 році

Номер слайду 18

Рослини Одещини, які занесені до Червоної книги

Номер слайду 19

Проліска дволиста

Номер слайду 20

Сальвінія плаваюча

Номер слайду 21

Півонія вузьколиста

Номер слайду 22

Що треба робити, щоб врятувати зникаючі і рідкісні види рослин? Не зривати та не викопувати дикорослі рослини. Не викопувати трав’яний покрив під час відпочинку. Піклуватись про розмноження рослин.

ppt
Додано
19 липня 2019
Переглядів
2448
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку