Ялинкові прикраси. Виготовлення сніжинки в техніці квілінг

Про матеріал
Презентація до уроку трудового навчання містить план роботи з виконання проєкту "Ялинкова прикраса", докладний майстер-клас (опис та фото) з виготовлення сніжинки в техниці квілінг, корисні поради під час роботи, зразки виконаних робіт.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ялинкові прикраси. Виготовлення сніжинки в техніці квілінг

Номер слайду 2

Кві́лінг — мистецтво виготовлення плоских або об'ємних композицій зі скручених у спіралі смужок паперу. Хоча достовірно походження квілінгу не відоме, вважається що він з'явився одразу після винайдення паперу, в Китаї у 105 н. е. Інші джерела стверджують, що квілінг практикувався у Давньому Єгипті. Одне можна сказати напевно — квілінг має дуже багату історію.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Матеріали та інструменти

Номер слайду 6

Для виконання цих робіт знадобиться білий офісний папір. Його потрібно нарізати на смужки товщиною 5-10 мм по короткій стороні. Скручувати смужки можна різними інструментами. Можна використовувати шило, спеціальний стрижень з прорізами, зубочистку або дерев'яну шпажку.

Номер слайду 7

1. Візьми смужку. Нігтем злегка відтягни і закруглити її кінець. Поклади на нього шпажку. Накручуй смугу, намагаючись робити перші витки щільніше.2. Коли папір "схопиться" з паличкою, можна буде обертати тільки паличку до самого кінця смуги.

Номер слайду 8

3. Скрути рівну шайбочку. Щоб зняти її, злегка покрутити паличку.4. Тепер розпусти заготовку, щоб вийшло кільце з закрученою спіраллю. Діаметр повинен бути 12-14 мм.іноді для цього достатньо просто відпустити заготовку. Якщо ж вона була скручена дуже щільно, то треба легко стискати її пальцями, щоб розкрилася. Кінчик підклей маленькою краплею клею ПВА.

Номер слайду 9

5. Щоб отримати форму "крапля« (1), відтягни серединку спіралі в одну сторону, з іншого боку стисни кілька шарів, щоб вийшов гострий кінець.

Номер слайду 10

2. Форма "Око". Стисни круглу заготовку з двох сторін одночасно.3. Форма "Квадрат". Виконай форму "око", поверни вертикально і стисни з боків ще раз.4. Форма "Ромб". Зроби з "Квадрата".5. Форма "Трикутник". Зроби "краплю", візьмися за куточок і розплющ підставу трикутника.6. Форма "Стріла". Зроби "трикутник" і кінцем вказівного пальця вдави всередину середину короткої сторони.7. Форма "Півмісяць". Виконується майже, як "око", але зігнутої форми. І куточки защипуються не один навпроти одного, а зі зрушенням.1675432

Номер слайду 11

Збірка сніжинок1. Сніжинку-підвіску можна зробити з 1, 2, 3, 4 рядів. Спочатку потрібно придумати такий візерунок, щоб у сусідніх деталей була достатня площа зіткнення для приклеювання. Для кожного ряду потрібно зробити по 6 однакових елементів.

Номер слайду 12

2. Наприклад, таке поєднання. Перший ряд. Шість "крапель" склеюємо разом бічними сторонами.3. Другий ряд. Вклеюємо шість "стрілок".

Номер слайду 13

4. Приклеюємо до» стрільцям «шість»квадратів".5. А ось інший варіант, що складається з» вічко«,» півмісяців «і»крапель".

Номер слайду 14

pptx
Додано
1 грудня 2022
Переглядів
340
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку