Японія. Мілітаризація економіки, державних інституцій та су-спільної свідомості населення.

Про матеріал
Презентація до уроку всесвітньої історії на тему: Японія. Мілітаризація економіки, державних інституцій та суспільної свідомості населення. Зовнішня експансіоністська політика.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Японія. Мілітаризація економіки, державних інституцій та су-спільної свідомості населення. Чотрнадцяте лютого. Класна робота

Номер слайду 2

НАСЛІДКИ ПЕРШОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ ДЛЯ ЯПОНІЇПогіршення економічного становища. Японії спалахнули масові народні заворушення. Поглиблення монополізації економіки

Номер слайду 3

ЗАГОСТРЕННЯ ВІДНОСИН ІЗ США І ВЕЛИКОЮ БРИТАНІЄЮ. Зміцнення позицій в КитаїБоротьба за світовий статус. Причини

Номер слайду 4

МЕМОРАНДУМ ТАНАКИ

Номер слайду 5

МІЛІТАРИЗАЦІЯ КРАЇНИМілітаризація — поширення військових законів та дисциплін на цивільні галузі господарства, економіку; паралельно, нарощування військової потужності держави. Опрацюйте уривок, визначте – які факи свідчать про мілітаризацію?

Номер слайду 6

ВТОРГНЕННЯ ЯПОНСЬКИХ ВІЙСЬК У ПІВНІЧНО-СХІДНИЙ КИТАЙ18 вересня 1931 р. японські війська почали вторгнення в Північно-Східний Китай. На лютий 1932 р. японці підпорядкували своєму контролю весь Північно-Східний Китай.18 лютого 1932 р. на території Маньчжурії була проголошена «незалежна республіка» Маньчжоу-Го, яка була під японським контролем.

Номер слайду 7

НАПАД ЯПОНІЇ НА КИТАЙ У 1937 Р.

Номер слайду 8

НАПАД ЯПОНІЇ НА КИТАЙ У 1937 Р. Що у Японо – Китайській війні пішло не за планом?

Номер слайду 9

ОСОБЛИВОСТІ АВТОРИТАРНО-МОНАРХІЧНОГО РЕЖИМУ В ЯПОНІЇМілітаризація, зовнішня агресія в 30-ті рр. підштовхували країну до тоталітаризму. В Японії цей процес набув своєрідної форми авторитарно-монархічного режиму і військово-регульованої економіки. Авторитарні риси у внутрішній політиці, жорстке придушення опозиції, обмеження прав і свобод були характерними для Японії і на початку XX ст.

Номер слайду 10

УЗАГАЛЬНЕННЯЯкими були для Японії наслідки Першої світової війни?Чому у Японії загострились стосунки з США та Великобританією?Що таке Мілітаризація?

Номер слайду 11

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯОпрацюйте § 21 за підручником, перегляньте презентацію до уроку, виконайте завдання: З якими країнами Японія вела боротьбу за гегемонію в Китаї?Визначте основні риси розвитку японської економіки в післявоєнний період. Визначте основні принципи політики Японії стосовно Китаю. Що мала на меті Японія в цій країні?

pptx
До підручника
Всесвітня історія (рівень стандарту, академічний рівень) 10 клас (Щупак І.Я., Морозова Л.В.)
Додано
21 березня
Переглядів
139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку