Йододефіцит в організмі людини, його наслідки та профілактика

Про матеріал
Дана презентація містить інформацію про необхідність йоду для створення гормонів щитоподібної залози людського організму. Мільйони українців щодня відчувають наслідки йододефіциту. Про добову потребу в йоді, профілактику йододефіциту та щоденний раціон ви дізнаєтесь, коли переглянете цю презентацію.
Перегляд файлу

imageЙододфщг в оргатзшуй лощши, иот нас.лЈдкита профјлакгшка

image

Автор: Мороз Владислав

План

01.                   53 елемент системи

02.                   йоду в 03 , Добова потреба в

                                      04, Йод в                      людини

05.

йод

126,90

image53 елемент перћодичноТ системи

Йод — цеimage

image

imageдля створення imageзалози, яка регулюе наш

Йод протягом усього життя. Нестача йоду в

призводить до затримки росту у imageпорушення imageрозвитку та 06MiHY речовин.


imageйоду вimage

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageпостћйноТ втоми, imageimageщитовидно; залози ( зоб ) ; затримка росту у imageзатримка ћнтелектуального розвитку у imageзниження розумово7 imageу дорослих; порушення imageрак щитовидноТ залози; imageпам       слуху; imageхолестерину; cyxicTb шкћри, втрата 17 еластичностћ; порушення роботи imageimageхолоду; pi3ke зниження чи imageмаси imageimageволосся тощо.

Добова потреба в йодћ

imageЗалежно BikY добова потреба в imageскладае 90 до 300 мкг.

image

Для така норма становить 150—300 мкг, а для image— до 300 МКГ.

о 0—6 P0kiB 90 мкг; о 6—12 P0kiB 120 мкг.

imageЙод в imageлюдини

image

За все життя людина споживае близько 3—5 г йоду — приблизно одну чайну ложку. Створити надлишок йоду в imageдосить складно, оскпльки 95—98 % йоду, що надходить в imageвиводиться i3 сечею, а 2—5 % через

image


Щоб уникнути image до щоденного imageimageвключити Taki продукти:

image

imageо морепродукти кальмари, креветки, ikpy) ; о рибу (минтай, хек, Tpicr€y та iH. ) ; о морську капусту image ; о (картоплю, редиску, часник, буряк, томати, баклажани, спаржу, зелену цибулю, щавель, шпинат) ; о фрукти (банани, апельсини, лимони, imageананаси, хурму, фейхоа) ; image яйця; image молоко; image яловичину;

image

image

здннАЯ

ль

image

imageimageimageНайпростћшою imageйоду в споживання йодованот   насичено; цим image Отож для приготування щоденних страв 3aMiHiTb звичайну    на йодовану. Укратна е од1йею з небагатьох крат, якћ не мають закону про обов'язкове йодування солж

image

pdf
Додано
4 травня 2023
Переглядів
292
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку