"З TikTok на урок". Презентація.

Про матеріал
Ви, напевно, вже чули про соціальну мережу TikTok? Якщо не чули, то напевно бачили підлітків, які регочуть над прикольними роликами, викладеними там. Вчителі ставляться до найчастіше, як до ще одного незрозумілого і не дуже корисного захопленню молоді. І дарма. Адже TikTok - провідне в світі додаток для створення і перегляду коротких відеороликів. Місія TikTok, як заявлено на офіційному сайті, - надихати користувачів на творчість і приносити радість. Тобто місія цілком благородна. Це вже зрозуміли безліч відомих особистостей в тому числі і в Україні.
Перегляд файлу

З TikTok на урок

Ви, напевно, вже чули про соціальну мережу TikTok? Якщо не чули, то напевно бачили підлітків, які регочуть над прикольними роликами, викладеними там. Вчителі ставляться до найчастіше, як до ще одного незрозумілого і не дуже корисного захопленню молоді. І дарма. Адже TikTok - провідне в світі додаток для створення і перегляду коротких відеороликів. Місія TikTok, як заявлено на офіційному сайті, - надихати користувачів на творчість і приносити радість. Тобто місія цілком благородна. Це вже зрозуміли безліч відомих особистостей в тому числі і в Україні. У соціальній мережі TikTok з'явився аккаунт мера Києва Віталія Кличка. На нього вже підписалися понад 5 тисяч користувачів. Віталій викладає ролики найчастіше жартівливого змісту, наприклад, про те, як він миє руки спочатку в боксерських рукавичках, а потім розуміє, що це незручно і миє вже руки як зазвичай. Велику популярність придбав його ролик, де він приходить на засідання в мерії в прикольною майці. На майці його портрет і підпис Квентін карантин. Точно так же з гумором і з приводу сучасного стану робить і викладає в TikTok відомий лікар-педіатр і телеведучий Євген Комаровський. Він оригінальним способом показує українському, як правильно треба кашляти і розбирає популярні міфи про коронавіруси.

TikTok хоче надихати і заохочувати нове покоління надавати позитивний вплив на планету і оточуючих. Відео з тегом #EduTok - найпопулярніша завдання TikTok на сьогоднішній день, спонукає користувачів створювати освітній і мотиваційний контент на різні теми. Таких роликів створено 8,8 мільйона вони набрали 43,1 мільярд переглядів по всьому світу. Найбільш просунуті вчителя вже усвідомили, що інструменти, які надає користувачам TikTok - можна використовувати при навчанні. Вони добре допомагають протягом короткого часу, за хвилину, а то і швидше розглянути фізичний закон, математичну формулу, розповісти цікавий історичний факт або показати результат хімічного досліду.

Більшого ефекту досягають вчителі використовуючи TikTok для виховання школярів. Для цього потрібно кмітливість і досить сміливості. Наприклад вчитель Брендон Хоулмен, з США, зняв відео, яке зібрало 19 мільйонів переглядів на TikTok. Там сплячий учень, і на ньому вчитель розповідає, чому дозволив учневі спати під час важливого тесту. Під цим відео більше п'яти мільйонів лайків. У хлопчика вночі помер улюблений дідусь і публікація вчить доброті і милосердю.

Учитель з Туреччини, перед кожним уроком на якому він викладає математику танцює з учнями, і учні викладають це в соцмережу. У коментарях школярі пишуть, що мріяли про таке вчителя.

Але школярі, вперше потрапивши в TikTok, частіше за все думають, що достатньо зняти парочку відео де вони передражнюють популярних виконавців або будують забавні пики, то успіх їм забезпечений. Дійсно є багато роликів де молоді люди дивуючи інших незвичайними зачісками, костюмами і кумедними ефектами досягають популярності. Насправді для створення таких відео найчастіше на зачіски, костюми, сторонні комп'ютерні програми для обробки творці витрачають немалі гроші, зйомки займають багато часу. А перед тим як зробити популярний аккаунт у користувача було кілька провальних проектів.

Реєстрація там проста і не викличе труднощів. А для того щоб зняти щось популярне школярам доведеться опанувати хоча б тими інструментами, які надані в TikTok. Ці ж інструменти може використовувати і викладач для створення навчальних роликів.

Розберемо декілька прикладів:

Почну з того, що камера Тік Тік, вміє записувати відео частинами. Ви можете отримати відео без використання додаткового програмного забезпечення для монтажу. Більш того, ви можете регулювати швидкість і довжину кожної частини відео. Ви можете запустити запис, потім зупинити, а потім знову продовжити, вибравши інший ракурс або змінивши композицію. Робити так можна скільки завгодно раз. Завдяки цьому, за один раз ви можете зняти кліп з перевдяганням, зникненням предметів, а то і забавну мультиплікацію.

 Найпростіші мультики добре виходять з пластиліновими фігурками. Вони можуть бути дуже простими. Наприклад пластилінового черв'яка, який зникає в кришці столу (ви поступово відрізаєте від нього шматочки і кріпити решту в місці куди направлена ​​камера), потім черв'як може так само частинами з'явитися в іншій частині столу.

Добре виглядає і мультик з рухомої по снігу маленькою машинкою. Сніг - це крохмаль, розсипаний по чорному поліетиленовому пакету.

Ефект «зеленого екрану» дозволяє користувачам TikTok додати будь-який фон до фотографії. Фон вибирається зі збережених на телефоні фотографій.

З камерою Тік Тік, ви можете записувати відео довжиною до 15 і до 60 секунд. Це можна вибрати в настройках. Дуже цікаво знімати сюжети застосувавши на смартфон лінз насадок. Вона перетворює мобільний телефон на подобу мікроскопа і навіть простий кульбаба, окроплені для збереження під час зйомок рідиною для лаку, виглядає вражаюче.

У Тік Тік можна робити кліпи і зі збережених фото. Для цього, в меню вибору, ви повинні клікнути на кнопку "Теми". В даному розділі, вам на вибір буде надано 15 готових відео-шаблонів, в які можна завантажити свої фотографії. Серед тем є "Машина часу" і учні можуть зробити прекрасне відео з історії своєї сім'ї або показати, як змінювався їх місто або село.

C:\Users\Администратор\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\ADEE2DF2.tmp

Можна знімати креативні відео, застосовуючи ефекти, розроблені спеціально для котів і собак. Виберіть розділ «Ефекти», «для кішок» або «для собак» і почніть записувати відео з вашим улюбленцем.

Ну і звичайно музика і звукові ефекти.

Якщо ви додасте музику після запису відео, то в кліпі буде і ваш голос, і звук музики. А за допомогою функції «Гучність", ви можете коригувати аудіо, вивівши один звук на перший план, а інший на другий. Наприклад, щоб музика почала звучати на задньому тлі.

Ефектів таку силу-силенну, що в одній статті я їх не тільки описати, але і згадати не зможу.

Добре нагадати школярів і про безпеку в Мережі.

Багато молодих користувачі можуть не знати, що вони повинні і не повинні публікувати в соціальних мережах. Вони також можуть не знати, як відповідати на запити незнайомців про надання особистої інформації, фотографій або відео.

І, нарешті, що також дуже важливо для молодих творців: як і у випадку з іншими платформами соціальних мереж, тут також з'являються кіберзлочинці, тролі і ненависники.

TikTok - це свого роду цифрова країна чудес для дітей. Якщо вони хочуть стати творцями або виконавцями фільмів, або відео, це може бути підходящим місцем для експериментів і розвитку творчих захоплень через спілкування з іншими творчими людьми. Однак, як і з будь-якої іншої соціальної платформою, отримана репутація не слід сприймати надто серйозно. Вони не повинні нав'язати дитині систему цінностей і погано впливати на його самопочуття. Щасти вам роботи!

Всі мої книги ви можете побачити тут:

https://www.litres.ru/aleksandr-vladimirovich-makarov/?lfrom=232626386

docx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
2039
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку