З яких рослин роблять папір?

Про матеріал
Матеріал до уроку я досліджую світ для учнів початкової школи на тему: " З яких рослин роблять папір?". Сприяє формуванню наукового світогляду. Розвиває мовлення, увагу, спостережливість, активність і самостійність учнів, способи пізнавальної діяльності.
Перегляд файлу

З яких рослин роблять папір?

 

Основною сировиною для одержання паперу є дерева. Їхня деревина спочатку переробляється в м`яку масу, пульпу. Деякі породи хвойних дерев висаджуються спеціально для потреб паперової промисловості, але більшу частину природних лісів уже вирубано. Це є не диво: щороку у світі виробляється близько 215 мільйонів тонн паперу та пиломатеріалів. Папір виробляють переважно з деревини канадської ялини, сосни, осики, тополі та евкаліпта. В Індії і Південно – Східній Азії з цією метою використовують бамбук. А ще папір роблять із соломи, цукрової тростини, очерету та інших рослин.

 

Скільки речей можна зробити з бамбука?

 

Бамбук – одна з найкорисніших дикорослих рослин. З бамбука роблять папір, споруджують будівельні ліси, зводять будинки, а також роблять меблі, труби і трубки, ціпки, циновки, капелюхи, парасолі, кошики, штори, віяла, і щітки. Крім того, молоді пагони деяких видів бамбука вживають в їжу.

docx
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
1090
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку