Заборона поліетиленових пакетів

Про матеріал
Заборона поліетиленових пакетів. Ознайомити учнів із законопроектом «Про зменшення кількості окремих видів відходів з поліетилену в цивільному обороті»; Розвивати уяву, мислення, уміння працювати в групі; Виховувати бережне ставлення до навколишнього середовища.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заборона поліетиленових пакетів. Луб′янська гімназія №7 Бучанської міської ради Київської області Коляденко Раїси Миколаївни

Номер слайду 2

. Ознайомити учнів із законопроектом «Про зменшення кількості окремих видів відходів з поліетилену в цивільному обороті»;Розвивати уяву, мислення, уміння працювати в групі;Виховувати бережне ставлення до навколишнього середовища.мета

Номер слайду 3

Дослідження10 000 000 пакетів у хвилину продають у супермаркетах у всьому світі1 з 200 пакетів потрапляє на перероблення500 пакетів припадає на кожного жителя України90 – на кожного жителя Європи

Номер слайду 4

28 січня в Верховній Раді був зареєстрований законопроект "Про зменшення кількості окремих видів відходів з поліетилену в цивільному обороті". Його ініціаторами значаться 61 народний депутат з різних фракцій.

Номер слайду 5

У пояснювальній записці міститься нагадування про те, що продукція з поліетилену повністю заборонена в Європі. Таке рішення прийняв 24 жовтня 2018 року Європарламент. Україна як країна, яка взяла курс на Євросоюз, вирішила ввести відповідні правила і у себе.

Номер слайду 6

Обмеження використання поліетилену пов'язано з тією шкодою, яку цей матеріал завдає екології.

Номер слайду 7

Ініціатори законопроекту наводять статистику, що навіть в Європі, де певні обмеження на використання поліетилену діяли і раніше, за рік збирається близько 1 млн тонн таких відходів, термін розкладання яких – більше сотні років.

Номер слайду 8

А в океанах утворюються цілі сміттєві острови, які добре видно з супутників і настільки величезні, що їх уже називають "сміттєвим континентом".

Номер слайду 9

В Україні побутовий пластик практично взагалі не утилізується.

Номер слайду 10

У законі зазначено, що легкими пластиковими пакетами вважаються вироби завтовшки від 15 до 50 мкм (мікрометрів, або мікронів), надлегкими – завтовшки менше 15 мкм. Для розуміння, товщину 15 мкм і менше мають звичайні поліетиленові кульочки-"майки" Кульки без ручок, які сьогодні висять в кожному супермаркеті у відділах з продажу овочів і круп, в які загортають хліб, сир, масло і т.д. "Легкі" пакети – ті, які витримують більше 3 кг і в яких ми зазвичай відносимо з магазинів покупки додому. Пакети для сміття в більшості своїй відносяться до категорії надлегких, а пакети великої місткості з розряду надміцних – до категорії легких.

Номер слайду 11

Кожен українець використовує близько 500 одноразових поліетиленових пакетів на рік, які потім просто відправляються на смітник.

Номер слайду 12

Використання поліетиленових пакетів

Номер слайду 13

Набуття чинності законом передбачається з 1 січня 2021 року, а окремих його положень – з 1 січня 2022 року, щоб і у виробників, і у споживачів був час на адаптацію.

Номер слайду 14

Сьогодні підприємства займаються виробництвом біорозкладних пакетів . До речі, виробники запевняють: якщо біорозкладні пакети використовуються для зберігання якихось продуктів або виробів, таке "самознищення" їм не загрожує: для того, щоб пакет перетворився на труху, необхідно, щоб на нього впливали сонце, волога, різка зміна температур.

Номер слайду 15

Звикайте до нових правил : ходити до магазину з полотняними торбинками; з паперовими пакетами. Поступово це приживеться у нас.

Номер слайду 16

Ми закликаємо всіх: « Відкажіться від полієтиленових пакетів сьогодні – допоможіть собі цим завтра».

Номер слайду 17

Пам′ятайте Поліетиленові пакети не гниють, забруднюють навколишнє середовище;Не кидайте сміття мимо контейнерів;Не залишайте пакети із сміттям у невідведених для цього місцях;Не створюйте сміттєзвалищ біля жилих будинків;Не спалюйте сміття.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Анкета В повсякденному житті як часто Ви використовуєте поліетиленові пакети? а) часто б) ні Після використання пакетів Ви? а) його викидаєте б)залишаєте для повторного використання Ви знаєте яку шкоду приносять поліетиленові пакети? а) да, але мене це не цікавить б) ні в) знаю і мало їх використовую Ви готові відмовити від користування пакетами ? а) да б) ні..

Номер слайду 20

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
6 лютого 2023
Переглядів
128
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку