Задачі з математики здоров`язберігаючого спрямування для учнів 1-2 класів на знахолження суми

Про матеріал
Даний матеріал сприятиме розвитку пізнавальних інтересів учнів початкових класів, посилить розвиваючі і виховні функції уроку, реалізує міжпредметні зв'язки в процесі вивчення математики. Задачі можна використовувати на уроках математики для пояснення чи закріплення вивченого матеріалу, як додаткові завдання для організації індивідуальної роботи.
Перегляд файлу

 

Прості задачі на знаходження суми

  1. Для зміцнення здоров’я на ранкову зарядку вийшло 6 дівчаток і 7 хлопчиків. Скільки всього дітей робило ранкову зарядку?

 

  1. На вечерю діти їли фрукти. Четверо дітей їли яблука і стільки ж їли груші. Скільки всього дітей їли фрукти на вечерю?

 

  1. Петрик першого дня прийняв 5 вітамінів, а другого – 3. Скільки вітамінів Петрик з’їв за два дні?

 

  1. У тренажерному залі займалося спортом 6 дівчаток і стільки ж хлопчиків. Скільки всього дітей займалось спортом?

 

  1. На вечерю учні  їли овочі. 8 учнів їли огірки, а 12 учнів їли помідори. Скільки всього учнів їли овочі?

 

  1. На спортивному майданчику займалося спортом 20  дівчаток і стільки ж хлопчиків. Скільки всього дітей займалось спортом?

 

  1. Іринка зібрала 6 склянок суниці, Христинка – 3 склянки. Семен зібрав суниці стільки склянок, скільки Іринка і Христинка разом. Скільки склянок суниці зібрав Семен?

 

  1. На змагання з бігу прийшло 10 учнів, а на змагання зі стрибків у довжину 8 учнів. Скільки всього учнів брало участь у змаганнях?

 

  1. У 2-а класі ранкову зарядку щоденно роблять 10 дівчаток і 14 хлопчиків. Скільки всього учнів щоденно роблять  ранкову зарядку?

 

  1. Водяник щоденно випиває 5 склянок вітамінізованих коктейлів, а Польовик – 3 склянки. Скільки склянок вітамінізованих коктейлів випивають вдвох Водяник і Польовик?

 

  1. Для захисту ока від забруднення у людини є вії. На одній нижній повіці 50 вій. А скільки вій на двох очах?

 

  1. Діти грали в ігри на свіжому повітрі. 5 дівчаток грали в «Подоляночки», а 7 хлопчиків у «Квача». Скільки всього дітей грали в ігри на свіжому повітрі?

 

  1. Тарасик і Катруся дуже полюбляли цукерки, тому під час планового відвідування стоматолога, стало відомо, що  Тарасику потрібно полікувати 5 зубів, а Катрусі – 3 зуба. Скільки всього зубів потрібно полікувати дітям? Не забувайте, що надмірне вживання солодощів сприяє розвитку карієсу!

 

 

  1.   В класі  7  футболістів і 12 гімнастів. Скільки спортсменів в класі?

 

  1. Двоє дітей катаються на лижах, шестеро - на ковзанах. Скільки дітей активно відпочивають?

 

  1. Крутивус може віджатися 30 разів, а Ілля Муромець 50 разів. Скільки разів можуть віджатися українські силачі?

 

  1. Котигорошко щоденно чистить зуби 3 хв, а Івасик-Телесик 5 хв, Скільки хвилин вони витрачають вдвох для ранкової гігієни?

 

  1. На уроці фізичної культури діти грати у футбол. Учні 2-а класу забили 4 голи, а учні 2-б класу 3 голи. Скільки голів забили разом учні 2-х класів?

 

  1. Для покращення зору кролик кожного ранку з’їдає 4 морквинки, а ввечері - 3. Скільки всього морквин за день з’їдає кролик?

 

  1. Козак Тур відвідує тренажерний зал 6 раз на тиждень, а козак Грай – 4 рази. Скільки разів на тиждень ходять до тренажерного залу козаки Тур і Грай?

 

 

  1. Встановлено, що в середньому людина, що займається фізичною працею, за  добу повинна вжити 160 г білків і 630 г вуглеводів. Скільки цих речовин вживає людина за  день?

 

  1. Мама купила 4 кг смородини, 3 кг винограду, а вишні 1 кг. Скільки всього кілограмів ягід купила мама?

 

  1. Всім відомо, що риба – цінний продукт, джерело білка. Два туриста поїхали до Японії.  Один за тиждень з'їв 2 кг риби, а інший 4 кг. Скільки кілограмів риби туристи з'їли разом за  тиждень?

 

  1. Щоб приготувати корисний для здоров'я коктейль, Марійка змішала 70 г молока і 30 г ягід. Який об’єм коктейлю отримала Марійка?

 

  1. Діти гралися у дворі. Після обіду 12 дітей пішли додому, а 6 залишилося гратися. Скільки всього дітей гралося у дворі?

 

  1.  На уроці фізкультури 16 учнів грали в гру «Квача», а 12  в гру «Струмочок». Скільки учнів грали в ігри?

 

  1. Сашко в лісі зібрав гриби. Тато, перебираючи їх, викинув 2 отруйних, а 12 були їстівними. Скільки всього  грибів знайшов хлопчик?

Будьте обережні з грибами, не забувайте, що мариновані гриби лікарі не радять вживати дітям до 10 років.

 

  1. Відомо, що овочі – основне джерело вітаміну С. З городу мама принесла  9 огірків. І 10 помідорів. Скільки овочів принесла мама
docx
Додано
27 жовтня 2023
Переглядів
123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку