Задачі з теми: "Додавання рівномірних рухів"

Про матеріал
У даному документі подано задачі з теми: "Додавання рівномірних рухів" програми курсу фізики. Розв'язування цих задач вимагає від учнів не лише обчислення, а й кмітливості.
Перегляд файлу

Додавання рівномірних рухів

 

  1. 3 акою швидкістю поширюється звук при безвітрі? при попутному вітрі? зустрічному вітрі? Температура повітря 0°С, швидкість вітру

30,0 м/сек.

 

  1.   Швидкість руху теплохода вниз по річці 21 км/год, а вгору - 17 км/год. Визначити швидкість течії води у річці і власну швидкість теплохода.

 

  1. Куля - пілот піднялася на висоту 800 м і при цьому була віднесена вітром у горизонтальному напрямі на відстань 600 м. Знайти шлях складного руху кулі, вважаючи складові рухи рівномірними.

 

  1. Тіло одночасно бере участь у двох рівномірних рухах, напрямлених під кутом 120° один до одного. Швидкості  v1 i v2  обох рухів рівні. Знайти величину і напрям швидкості результуючого руху v.

 

  1. Розв ' язати попередню задачу для кута в 60˚.

 

  1. Швидкості двох складових рухів, напрямлених під кутом 60˚ один до одного,  дорівнюють 6,0 м/сек і 4,0 м/сек. Знайти швидкість результуючого руху.

 

  1. На підіймальному крані швидкість вертикального підіймання вантажу 20,0 м/хв. Швидкість пересування візка крана 10,0 м/хв.. Визначити результуючу швидкість руху вантажу.

 

  1. У кінної сінокосарки рух ножа перпендикулярний до напряму руху косарки. Швидкість косарки 1,0 м/сек, середня швидкість ножа за один хід

1,5 м/сек. Знайти швидкість ножа відносно луки.

 

  1. Через ріку переправляється човен, що витримує курс, перпендикулярний до течії. Швидкість човна 1,4 м/сек, швидкість течії 0,70 м/сек, ширина ріки

308 м. Знайти час, за який човен перетне ріку. На скільки метрів знесе човен за течією?

 

  1. Ящик ковзає по похилому помосту, розташованому під кутом 30° до горизонту, з сталою швидкістю 1 м/сек. Знайти вертикальну і горизонтальну складові швидкості.

 

  1. Літак піднімається з аеродрому під кутом 20° до горизонту з швидкістю 216 км/год. Знайти вертикальну і горизонтальну складові швидкості. Якої висоти досягне літак за 10 сек піднімання?

 

  1. На одній з станцій метро швидкість руху ескалатора ( рухомих сходів ) дорівнює 0,80 м/сек. Визначити вертикальну і горизонтальну складові швидкості і глибину закладання тунелю метро, якщо кут нахилу сходів 30°, а час, за який людина, яка стоїть на сходах, піднімається вгору, дорівнює 2,5 хв
docx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
4 січня 2020
Переглядів
472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку