"Загальна характеристика Фіджі" (презентація)

Про матеріал
В презентації розкрита роль країни Фіджі для світу. Виявлені особливості розвитку і розміщення виробництв первинної і вторинної сфери. Домінуючі складові третинного сектору. Характерні риси просторової організації господарства. Презентація буде добрим помічником вчителя у розповіді про країну.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Острова Фіджі

Номер слайду 2

Фіджі

Номер слайду 3

Опис ФіджіФіджі складаються з трьохсот дрібних острівців , загублених в Південній частині Тихого океану. Фіджі - це порятунок від стресів сучасного життя , шуму міст і від зимових холодів північної півкулі. Місце елітного відпочинку , де панує божественна гармонія первозданної природи , де невблаганний час уповільнює свій біг , і дитячі мрії про романтику далеких островів стають дійсністю . Острова Фіджі благословенні ласкавим сонцем , блискучим океаном , нескінченними пустельними пляжами , густими лісами і незайманими долинами. Блискуча ізоляція південних тихоокеанських островів від індустріальної сучасності - запорука Вашого чудового відпочинку на Фіджі .

Номер слайду 4

Положення. Республіка Фіджі, колишня британська колонія, розташована на однойменному архіпелазі в Тихому океані, на південь від екватора і на північ від тропіка Козерога, в 3000км на схід від Австралії.

Номер слайду 5

Клімат. Тропічний морський , жаркий і вологий. Південно-східні пасати взимку , тобто в період з травня по жовтень -листопад , приносять на острови сонячну і суху погоду. Температура повітря над центральними островами коливається в цей період від +18 С до +26 С. У період з грудня по квітень температура повітря помітно підвищується ( +28-32 С) , однак починається сезон дощів , що характеризується рясними тропічними зливами. Найбільш сприятливий час для відвідин Фіджі - відносно суха зима ( з травня по жовтень- листопад) , коли температура не дуже спекотна , менше вологість повітря і ймовірність проходження тропічних циклонів мінімальна.

Номер слайду 6

Корисні копалини. На островах Фіджі знаходяться родовища міді, олова, свинцю, цинку і ряду інших металів. Наприклад, у результаті проведених на початку 1970-х років досліджень у районі міст Сінгатока і Мба на острові Віті-Леву були виявлені родовища залізистого пісковика з вмістом заліза . Крім наявних на островах Фіджі родовищ корисних копалин існує висока ймовірність присутності нафти в прибережних районах країни.

Номер слайду 7

Сільське господарство. Економіка Фіджі будується на сільському, лісовому господарстві, рибальстві, видобутку та експорті золота, а також на туризмі. Переробна промисловість: харчова, легка, ремесла та ін.

Номер слайду 8

Населення. Згідно з останнім переписом 2007 року (дані Департаменту статистики Фіджі), чисельність населення країни становила 830 000 осіб. Великі діаспори вихідців з Фіджі є в Новій Зеландії, Австралії і США. 50 % населення – фіджійці.

Номер слайду 9

Релігія. Більше половини (52%) жителів Фіджі - християни (методисти - 37%, католики - 9%). Також тут сповідують індуїзм (38% населення), іслам (близько 8%) та інші релігії. Також досить сильні старі тотемические вірування фіджійцев, здебільшого злилися з християнськими або индуистскими канонами.

Номер слайду 10

Експорт. Економіка Фіджі будується на сільському, лісовому господарстві, рибальстві, видобутку та експорті золота, а також на туризмі. Переробна промисловість: харчова, легка, ремесла та ін. Зовнішня торгівля країни: експорт цукру, текстилю, золота, риби.

Номер слайду 11

ІмпортІмпорт промислових товарів, палива, продовольчих товарів, хімікатів. За даними МВФ, ВВП на душу населення в 2014 році склав — 8236 дол. США.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
28 березня 2019
Переглядів
3497
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку