Загальна характеристика виборчої системи

Про матеріал
Презентація до уроки профільного класа 2 семестр. Характеристика виборчої системи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальна характеристика виборчої системи УкраїніПравознавство (профільний рівень) 10 клас. Підготував вчитель історіїОдеської ЗОШ№56 Голобородов Костянтин. Володимирович

Номер слайду 2

Загальна декларація прав людини, 1948

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Мажоритарна виборча система: 1. Мажоритарна виборча система абсолютної більшості (50%+1) (перший тур на виборах Президента України) 2. Мажоритарна виборча система відносної більшості (більшість голосів порівняно з іншими кандидатами) (Другий тур виборів Президента України або під час повторного голосування) 3. Мажоритарна виборча система кваліфікованої більшості (отримав кваліфіковану більшість голосів виборців) (в Україні не застосовується)

Номер слайду 5

Пропорційна виборча система: 1. Із жорсткими списками (виборець голосує за список партії, які він обирає, загалом) 2. Із преференціями (виборцю надається право під час голосування за ту чи іншу партію робити позначки в партійному списку проти прізвища того кандидата, якому він найбільше довіряє) 3. Із напівжорсткими списками ( виборець може не лише голосувати за партію, але й вписати в бюлетень нове прізвище представника цієї політичної сили)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Стаття 70 Конституція України Право голосу на виборах і референдумах мають громадяни Україні, які досягла на день їх проведення вісімнадцяти років/. Не мають права голосу громадяни, яких визнано судом недієздатними.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Виборчі округи – це територіальні одиниці, що об’єднують громадян для обрання Президента України або депутатів.

Номер слайду 16

Виборчі дільниці – це територіальні одиниці, що об’єднують виборців спільним місцем голосування. Виборчі комісії бувають: 1. Територіальні 2. Окружні 3. Дільничі

Номер слайду 17

Реєстрація кандидатів

Номер слайду 18

Реєстрація виборців – необхідна умова здійснення виборець свого права голосу, що означає внесення особи у список виборців, за допомогою якого він може бути допущеним до голосування.

Номер слайду 19

Передвиборча агітація – це діяльність громадян, політичні партії, інших об’єднань громадян, колективів підприємств, установ та організацій, спрямована на формування громадянської думки й поведінки виборців в інтересах конкретних кандидатів або політичних партій.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Домашнє завдання. Параграф 54 підручника. Завдання 6, сторінка 220

pptx
До підручника
Правознавство (профільний рівень) 10 клас (Наровлянський О.Д.)
Додано
11 квітня 2020
Переглядів
774
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку