Загальноосвітня підготовка в ліцеї

Про матеріал
Вивчення загальноосвітніх предметів здійснюється одночасно з вивченням професійно-теоретичних дисциплін та професійно-практичної підготовки, тому педагоги докладають чимало зусиль, впроваджуючи міжпредметні зв’язки та різноманітні інноваційні технології, щоб всі види навчань взаємодоповнювали один одного.
Перегляд файлу

Загальноосвітня підготовка у Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту

 

 Зібратися разом – це початок. Триматися разом – це прогрес. Спільна робота – це успіх».

  Стрімкий розвиток інформаційно-комунікаційних ресурсів, перехід на нові методи господарювання, переосмислення сутності та стану професійно- технічної освіти, зміна соціальних орієнтирів вимагають нових підходів до підготовки кваліфікованих робітничих кадрів і, з огляду на це, - визначення нових завдань професійної освіти з урахуванням загальносвітових тенденцій економічного і суспільного прогресу.

Розуміючи швидкозмінність соціально-економічного середовища, педагогічний колектив Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту усвідомлює, що рівень професійно-технічної освіти значною мірою залежатиме від результативності впровадження сучасних технологій навчання, що ґрунтуються на нових методологічних засадах, сучасних дидактичних принципах та психолого-педагогічних теоріях, які розвивають діяльнісний підхід до навчання.

Тому сьогодні наш  колектив свої творчі зусилля спрямовує, передовсім, на перетворення традиційного освітнього процесу в дослідницький, організацію пошукової навчально-пізнавальної діяльності, створення інноваційного середовища, підняття іміджу робітничої професії, стимулювання творчої активності педагогічних працівників та здобувачів освіти. Адже пошуковий підхід у навчанні веде до формування в учнівської молоді досвіду самостійного пошуку нових знань, їх застосування в нових умовах, формування досвіду творчої діяльності у поєднанні з виробленням ціннісних орієнтацій.

Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту має добре впорядковану, потужну матеріальну та навчальну базу. У ліцеї працюють висококваліфіковані викладачі та майстри, які мають високий фаховий рівень підготовки, професіоналізму, майстерності та великий досвід викладання за своїми спеціальностями.

Особлива увага приділяється поєднанню загальноосвітньої та професійної підготовки, результатом чого є гарно підготовані  наші випускники, які неодноразово   ставали переможцями не лише міських, а й Всеукраїнських конкурсів професійної майстерності.

Із дня у день протягом 100 років талановиті педагоги ліцею передають один одному в спадок неоціненний скарб і добру традицію – працювати кожного дня – з душею, чесно, уважно  й старанно. Бо ми всі знаємо, що торкаємося найціннішого – юних доль. І кожним уроком, кожним словом вибудовуємо міцні знання, високу самосвідомість мислетворчих особистостей, здатних легко й у щасті крокувати самостійним життям.

А задля цього незалежно від віку й досвіду педагогічні працівники нашого ліцею поглиблюють і розширюють знання й уміння, розділяють один з одним, примножуючи для всіх. Роками проводиться «Вернісаж показових уроків», «Палітра методичних заходів для педагогів», тренінгові заняття, педагогічні читАння, змістовно організовані засідання методичних комісій, навчально-практичні та наукові конференції, круглі столи.

Завжди педагоги ліцею сягають достойних висот на обласних конкурсах педагогічної майстерності, конкурсах кабінетів.

Захопливо й пам’ятно і на високому методичному рівні проходять предметні тижні загальноосвітніх дисциплін, де творчо й змістовно виокремлюються цікаві позаурочні заходи. А оскільки, за словами Альберта Ейнштейна: «Життя – як водіння велосипеда. Щоб зберегти рівновагу, ти повинен рухатися», – і ми всі не застоюємося, а віднаходимо все нові способи розвиватися: вдумливо опановуємо актуальні курси підвищення кваліфікації з метою самоосвіти та самовдосконалення.

Вивчення загальноосвітніх предметів здійснюється одночасно з вивченням професійно-теоретичних дисциплін та професійно-практичної підготовки, тому наші педагоги докладають чимало зусиль, впроваджуючи міжпредметні зв’язки та різноманітні інноваційні технології, щоб всі види навчань взаємодоповнювали один одного.
       Наші здобувачі освіти щороку беруть участь у різного рівня предметних олімпіадах, Всеукраїнських конкурсах, зокрема мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка, Міжнародному конкурсі з української мови ім. Петра Яцика, Всеукраїнському диктанті національної єдності, де показують достойні результати, надихаються на нові звершення, наполегливе навчання.

Нехай ЧПЛЗТ і надалі продовжує окрилювати юне покоління для щасливого життєвого лету!

Переможного миру усім!

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
18 січня 2023
Переглядів
159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку