Загальношкільне свято обдарованої дитини "Золоте зерно"

Про матеріал

Розробка може бути використана для проведення свята вшанування та нагородження кращих учнів школи - переможців та учасників Всеукраїнських, обласних та районних конкурсів, олімпіад, турнірів їх наставників вчителів та батьків.

Перегляд файлу

Сценарій проведення загальношкільного свята обдарованої дитини

«Золоте зерно»

  1. Відкриття фестивалю (лунають позивні свята -  фанфари.  

Виходять на сцену ведучі свята).


Ведуча: Доброго ранку, Україно моя! 
Ведуча: Доброго ранку, рідна земля! 
Ведуча: Доброго ранку, діти землі! 
Ведуча: Доброго ранку, шановні гості та вчителі! 

Ведуча: Засяяв день сьогодні променисто, 
Бо фестиваль талантів - це велике свято!

Зібралися тут зірочки іскристі,

Ми хочемо їх всіх привітати. 


Ведучий: Наша мрія нам зіркою світить, 
Кличуть вдаль нас дороги твої. 
Україно! Ми всі твої діти! 
Тож прийми нас в обійми свої.

Ведучий:  Ми раді вітати вас у цьому залі, у цей прекрасний день  вшанування обдарованих дітей талановитої Глодоської землі, їх наставників вчителів та підтримку їх батьків.

Ведучий. Дозвольте відкрити наше шкільне дійство «Обдарованість року» - свято Інтелекту, Гордості й Таланту.

(Звучить Гімн школи)

Ведуча: Ось і промайнув ще один навчальний рік і ми знову радісно вітаємо всіх вас. Сьогоднішнє свято - це підсумок плідної праці вчителів та учнів, яка  приносить плоди пізнання, розуму, терпіння і наполегливості. Сьогодні відбудеться нагородження найкращих учнів школи, які стали переможцями всеукраїнських зльотів,   районних  та обласних олімпіад та конкурсів.

Ведучий. Є ким пишатися. Є потужний потенціал творчої та обдарованої молоді.

Ведучий: Сьогодні ми вітаємо дітей

Що вміло над собою працювали,

Багато мали помислів, ідей

І їх зуміли реалізувати.

 

Ведучий. Переможцям усім у навчанні найкращі наші побажання!

Розвивайтеся, дерзайте, геніями виростайте,

Будьте першими в науці і високими душею,

Хай талант Ваш розквітає під щасливою зорею!

 

Ведучий. Ми раді від душі вас вітати,

Хай щастя вам всміхається без меж.

    Ми вмієм вчитись, танцювать, співати

    І перемоги святкувати теж.

 

Ведучий. ХХІ століття – це століття освіти й духовності, пріоритетності знань і швидких змін. Відтак, навчання набуває нових ознак: потрібно вчити вчитися.

 

Ведучий. Участь в олімпіадах – це щоденна робота на уроках і після уроків, в школі і дома, з досвідченими вчителями і самостійно.

І шана вам, юні обдарування, що ступили на цей тернистий шлях за покликанням душі, за внутрішнім бажанням зробити більше, ніж того вимагає шкільна програма.

 

Ведучий.  Навчання – це нелегкий труд,

                   Достойний слави і пошани.

                   І зараз на олімп зійдуть

                   Призери дисциплін навчальних.

 

Ведучий.  У номінації "Інтелектуальна надія школи" відзначаються учні – призери Всеукраїнських, обласних та районних учнівських конкурсів, обласних та районних предметних олімпіад.

 

Ведучий. Для нагородження призерів ми запрошуємо заступника директора з навчально-виховної роботи  Коломійченко О.В.

(проходить вручення грамот за олімпіади)

 

      Ведучий. Дорогі  наші  переможці,  вам  у  дарунок  пісня…………

 

Ведучий. Цілеспрямованість, прагнення досягти омріяної мети, працездатність і працелюбність, вміння бачити проблеми в сучасному світі, намагатися дослідити та розв'язати їх - ось характерні риси лауреатів нашого свята.

 

Ведучий. Начитані, ерудовані, наполегливі, вони не тільки вчаться на відмінно, а й постійно підвищують рейтинг рідної школи, здобуваючи перемогу на Всеукраїнських конкурсах.

 

 

 

 

 

Ведучий. У номінації "Обдарованість і творчість" ми хочемо відзначити  призерів Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напрямку, Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад та призерів Всеукраїнської трудової акції «Дослідницький марафон».

     Вручити грамоту ми  запрошуємо директора школи Плецьку В.М.

 

Ведучий. Дорогі друзі вам в дарунок музичне вітання.

ПІСНЯ

 

Ведучий. Майбутнє України залежить  від інтелектуальної могутності , творчого потенціалу нації. Одним із основних завдань сучасної школи є залучення творчо обдарованих учнів до наукової діяльності, що успішно здійснюється членами наукових товариств  «Ойкос» та «Дивослово».

 

Ведучий.  Які різні захоплення та уподобання у наших науковців! Мабуть, це тому, що сама Глодоська  земля надихає на творчість майбутніх геніїв.

 

Ведучий.  Ми впевнені, що ви, юні обдарування, збережете і будете розвивати всі ті здібності та людські якості, якими володієте, зможете зайняти гідне місце у житті та прославити свій рідний край.

 

Ведучий. У номінації "Відкрий світ – відкрий себе" нагороджуються учні, які зайняли призові місця в районних та обласних екологічних конкурсах та вибороли  призі місця в районному етапі  конкурсу-захисту наукових  міні-робіт.

 

Ведучий. Для нагородження грамотами запрошуємо керівника шкільного наукового товариства «Ойкос» вчителя біології та хімії Мохонько А.А.

(вручення грамот).

 

Ведуча.

Дружня шкільна спільнота.

Високий натхнений наш злет.

В науці, у спорті, в мистецтві

Ми разом крокуєм вперед.

 

Ведуча. В нашій школі створені належні умови для виявлення та підтримки обдарованої молоді, розвитку її схильностей та природних задатків,підвищення інтересу до поглибленого вивчення предметів.

Ведуча. Вже стало традиційним проведення щорічного конкурсу «Учень року», для нагородження учасників конкурсу ми запрошуємо заступника директора з виховної роботи Шевченко В.М.

(нагородження «Учень року»)

 

 

Ведуча. З метою утвердження пріоритету знань наші учні цього року брали участь у обласному етапі Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина - Україна», Всеукраїнській шкільній науковій конференції «Крок у науку» та районній екологічній науково-практичній конференції «Блакитні артерії рідного краю». Ми просимо Віталіну Миколаївну нагородити учасників сертифікатами та грамотами.

(вручення грамот).

 

Ведуча. Школа вітає свою спортивну гордість, а щоб завоювати спортивну нагороду,  треба докласти не мало зусиль. Для нагородження своїх вихованців ми запрошуємо вчителя фізичної культури Калька Т.І.

(нагородження спортсменів)

 

Ведучий. Про те, що спорт - чесність,

Про те, що спорт – сила,

Про те, що спорт – миру посол на Землі,

Дорогі наші спортсмени!

Ви довели усім у залі,

Що спорт – це сила і краса,

І що зароблені грамоти й подяки –

Це дійсність, а не чудеса!

 

Ведучий. До вашої уваги пісня…….

 

Ведучий. Славна Глодоська земля  юними талантами і це завдяки тому, що працюють тут висококваліфіковані, ерудовані педагоги – люди, які є інтелектом нації.

 

Ведучий. Тим, хто готує молоде покоління до самостійного життя, мудрим, добрим, рідним вчителям віддаємо подяку і шану, бо ви ведете своїх учнів до нових перемог та звершень і залишаєтесь для дітей вічним взірцем.

 

Ведучий. Учителю! Прекрасного ти гідний!

Бо вибрав у житті свою мету.

Від імені усіх кажу "Спасибі"

За твою працю вчительську святу.

 

Ведучий. Учителю,

Усім наступним поколінням

Даруєш ти своє терпіння,

А незбагненна творча суть

Вінчає майстра світлу путь.

 

 

 

Ведучий.  Для відзначення майстрів дитячих успіхів ми запрошуємо Плецьку  Валентину Миколаївну- керівника всього педагогічного колективу.

 

 

Ведучий. У номінації "Професіоналізм і новаторство" відзначається вчитель біології Мохонько А.А., вихованці якої вибороли призові місця на Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму, на Всеукраїнському зльоті виробничих учнівських бригад, у Всеукраїнській та обласній трудовій акції «Дослідницький марафон», в обласному етапі Всеукраїнського заочного конкурсу- огляду внутрішнього та зовнішнього озеленення «Галерея кімнатних рослин», у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та районному конкурсі-захисті наукових міні-робіт, проектів та були призерами районних олімпіад з базових дисциплін.

(нагородження Мохонько А.А.)

Ведучий. У номінації "Професіоналізм" відзначається вчитель української мови та літератури Малишко В.Г., вихованці якої вибороли призове місце у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та були переможцями  у ІІ етапі ХVI Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінації «Література» та районному конкурсі-захисті наукових міні-робіт, проектів, має призерами районних олімпіад з базових дисциплін.

(нагородження Малишко В.Г.)

Ведучий. У номінації "Професіоналізм" відзначається вчитель історії Плецький В.О., вихованка якого виборола призове місце у обласному етапі  Всеукраїнської краєзнавчої   експедиції учнівської молоді «Моя мала Батьківщина» та була переможцем ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінації «Історія України і державотворення», має переможців районних олімпіад з базових дисциплін та конкурсу «Завці Конституції України».

(нагородження Плецького В.О.)

 

 

 

Ведучий. У номінації "Гордість освіти Глодоського краю" відзначаються педагоги, які підготували  призерів олімпіад, конкурсу-захисту міні-проектів, районних конкурсів та спортивних змагань.

(нагородження)

 

Ведучий. Дорогі наші наставники! Прийміть наші найщиріші вітання.

ПІСНЯ.

 

Ведучий: За працю – честь і слава тим родинам,

Які плекають наших золотих зірок,

Готують рідній матері_- Вкраїні

Майбутніх лідерів для світлих перемог.

 

Ведуча: Дорогі батьки!

Прийміть подяку за дітей хороших,

За втрачені сили недоспані ночі,

За допомогу, за ваші уміння.

За віру в дітей, за ласку й терпіння.

Ведуча. Для нагородження батьків, які прикладають свої сили для розвитку та успішного зростання своїх дітей ми запрошуємо Коломійченко О.В.

Відзначення батьків подяками – Коломійченко О.В.

 

Ведуча. Запитала в небі птаха птаху:

            «Чи існує десь така земля,

              Де всі рівні й щастя там багато

               І пісні веселі линуть іздаля?»

              - Є така земля, я її знаю,

              У степах розкинулась вона,

              У Глодоськім  славетнім краї

              Наша школа тут стоїть здавна.

 

Ведуча.          Наша школа – земля дитячої мрії,

                        Що зігріта сонячним теплом,

                        Там, де мудрість і знання панують,

                        Сповнені любов’ю і добром.

 

Ведучий.   Ну от і все. Це свято як урок,

Пройшло так швидко, память відновилась.

І пролунає знов шкільний дзвінок,

Щоб на наступний рік

Ми тут зустрілись.

 

Ведучий.    А школа, наче вулик той гуде,

Весело, гучно, і минають роки…

Хай кожен з радістю до школи йде,

До перемог хай робить кожен крок!

 

Ведучий.   Учись! Дерзай! Крило орлине

                    Нехай не гнеться молоде,

                    І світлий ранок України

                    Тебе на подвиг поведе!

 

   Ведучий. Вам будувать майбутню днину

                    Не забувайте ж ні на мить,

                   Як жить, трудиться для людини

                    Історія науки вчить.   

 

Ведучий. Дякуємо усім за увагу! До нових зустрічей!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шур Єлізавета
    Дякую за сценарій! Дуже став у нагоді!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
10 лютого 2018
Переглядів
7900
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку