Захід з елементами профорієнтації " Посвячення у залізничники"

Про матеріал
Сценарій відкритого заходу з елементами профорієнтаційної роботи (запрошується учні шкіл) "Посвячення у залізничники!"
Перегляд файлу

ЗАХІД ПРИСВЯЧЕНО ДНЮ ЗАЛІЗНИНИКА З  ЕЛЕМЕНТАМИ ПРОФОРІЄНТАЦІЇ

“ПОСВЯЧЕННЯ У ЗАЛІЗНИЧНИКИ”

 

   Кожний залізничник може пишатися своєю професією, тому що залізниця сьогодні – це швидкість, надійність та висока якість послуг.

 Рік за роком ніби потяг скорий

Рік за роком – радужний потік

І завжди зеленим світлофором

Хай вам світить щедро рік у рік

(Виходять 2 ведучих 4 курсу)

1 вед: Добрий день, майбутні підкорювачі сталевих магістралей, викладачі, шановні гості і сподіваємося, наші майбутні студенти!

2вед: Я вважаю, що для кожного залізничника залізниця це щось більше ніж просто місце роботи та засіб пересування.

1вед:        Залізниця-це світ зі своїми законами, правилами й вимогами…..Залізниця - це життя, рух вперед!!!

2вед: Саме сьогодні, нам, студентам 4 курсу «Організація перевезень і управління на залізничному транспорті» надана честь провести для студентів 1 курсу Посвячення у залізничники!!!!

1вед: Ми раді вітати гостей нашого свята!

1  вед:Саша, а згадай, що ти знав про нашу спеціальність 4 роки тому назад??

2  вед: Ну насправді, думав, що всі ми будемо диспетчерами

1 вед:А давай подивимося зараз, що думають про нашу спеціальність студенти інших спеціальностей нашого коледжу.

Відео-інтерв ю

1Вед:І ось настав момент познайомитися з нашими головними гостям свята, запрошуємо студентів 1 курсу.

                                           Візитка 1 курсу

2 Вед:  Залізничний транспорт – основа економіки Держави, від сумісної, ритмічної, злагодженої роботи якого залежить розвиток і процвітання України!

                                     Вірш  про Україну

1                    вед: Кривий Ріг – залізне серце нашої Держави, на розвиток якої працює 5 найважливіших і наймасштабніших підприємств – Інгулецький ГЗК Кривбасзалізрудком, Північний ГЗК, АрселорМітталл Кривий Ріг, Південний ГЗК. І саме з цими гігантами промисловості пов язують свої долі наші випускники. Крім промислових підприємств студенти мають змогу працювати і на магістральних лініях Укрзалізниці.

2                    вед: Криворіжжя – один з найбагатших корисними копалинами район України. Більшість відомих місць залягання корисних копалин пов’язано з породами Українського щита. Найважливіші серед них – рудні копалини, поклади бурного вугілля, мармуру, доломітів, будівельного піску, скандію та інших речовин, що скаладають 40 елементів таблиці Менделєєва.

 Виступ студентів

1                    вед: З наступним  підприємством вже на протязі тривалого часу відбувається тісна плідна праця нашого коледжу. Практично всі студенти, які проходять практику на станціях цього підприємства, запрошуються на роботу з перспективним кар’єрним ростом.

                                          «КривбасЗалізРудКом» ФІЛЬМ

2                    вед: Наступне підприємство – світовий лідер по продажу сталі та прокату, гордість нашої Держави, найкрупніше підприємство Європи

           АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ ФІЛЬМ

    1 вед: в середині 20-го століття, там де нині височать велетенські корпуси фабрик Південного гірничо - збагачувального комбінату, простягалася  в смутності звичайна земля. За 3 роки на цьому пустирі виріс фантастичний на той час промисловий об'єкт ,унікальний для всієї країни – Південний ГЗК.

“Південний ГЗК” ФІЛЬМ

     2 вед:   Сьогодні  Північний гірничо-збагачувальний комбінат - одне з найбільших гірничодобувних підприємств Європи із закінченим циклом підготовки сировини для металургійної промисловості: залізорудного концентрату і окатишів.

       Сировинна база комбінату – великі родовища залізистих кварцитів, які розробляються Першотравневим і Аннівським кар'єрами. Промислові запаси сировини в проектних контурах становлять близько 630 млн. т

     З осені 2006 року, з моменту введення в експлуатацію дробильної фабрики №3, видобуток руди в Першотравневому кар'єрі проводиться із застосуванням циклічно-потокової технології. Це наймасштабніший проект у гірничорудній галузі незалежної України.

    На комбінаті реалізований наймасштабніший у світі проект SAP forMining по впровадженню системи автоматизованого управління підприємством.

1 вед: Як ви побачили з відео-фільмів, саме залізничний транспорт являється найпотужнішим та наймасовішим по кількості вантажу видом транспорту.

1 вед: Залізничний транспорт – це серце на тільки підприємств нашого міста, а  всієї економіки України!Тому залізничники ЗАВЖДИ В ПРІОРІТЕТІ!!!

2вед: Як каже народне прислів’я: «Дитину виховуй, коли вона поперек ліжка лежить, а залізничника – коли він на студентській лаві сидить». Але для справжнього залізничника замало однієї теорії, необхідна також практика.

                                                1 КУРС (з залу дівчинка)

В нас у всіх біжать роки, скоро 18

Ким працювати зможу я, чим нам всім займатсь?

СЛАЙДИ ПРОФЕСІЙ

1                    вед : Більше ніж по 50 професіям можуть працювати випускники спеціальності «Організація перевезень і управління на залізничному транспорті»

2                    вед: Випускників, які отримали освіту за освітньою програмою „Організація перевезень і управління на залізничному транспорті”, коледж також дає можливість отримати свідоцтва по робітничим професіям: складач поїздів, прийомоздавальник вантажу та багажу, провідник пасажирських вагонів, саме з якими ми вас сьогодні і познайомимо)

   Рейки, шпали і вагони,

У містах у всіх перони,

Поїзд завжди кудись мчить, Коліщатами дзвенить.

Провідник завжди в вагоні, Проводжає на пероні,

Люд, що вийшов зустрічать, А когось і проводжать.

1   вед: Запрошується студентка 4 курсу з презентацією “Моя професія — провідник”

Студенти виносять гостям в залізничих стаканах чай

2   вед:Провідником бути гарно.., але прийомоздавальником ще краще!

Про вантаж вона все знає,

Документи оформляє, Бо без цього – то біда Не поїдуть нікуда!

1   вед:Запрошується студентка 4 курсу з презентацією “Моя професія — прийомоздавальник вантажу та багажу”

 

2   вед:  І прийомоздавальником бути добре, а складачем ще краще!!

1                    вед: Складач поздів, ніби дирижер-віртуоз  розставляє вагони по коліям станції ніби ноти по нотному стану.

  Запрошується студент 4 курсу  з презентацією “Моя професія — складач поїздів ”  

2                    вед: І складач поїздів то звісно гарно, але бути черговою по станції-це взагалі моя мрія!

Саша:  Кажуть, що черговий по станції – це професія з характером!І зявилася вона ще у середині 19 ст, коли залізничний транспорт став своєрідним символом прогресу!

                                   Хай же розклад руху буде строгим,

І щоб грів, як соняшний мотив,

Щоб була щасливою дорога,

Щоб надійним був локомотив

1 вед: Багато династій випустив наш коледж і ця традиція буде жити завжди! І ми запрошуємо студентку 4 курсу, яка продовжила традицію своєї сім ї і написала вірш про свого батька-залізничника

ВІРШ ПРО БАТЬКА

                     

    2 вед:  В 2013 році вперше проводився наш сьогоднішній захід  і всі мріяли, щоб «Посвячення у залізнинчики” знайшло своє життя в стінах коледжу і мало своє майбутнє.

1                    вед:  Мрія здійснилася, і свято повторилося через 4 роки, і у 2016 році нас, сьогоднішніх випускників, посвячували в залізнинчики, коли ми були першокурсниками. І саме сьогодні, наша посвята відбувається втретє.

2                    вед: А у 2022 році ви, дорогі першокурсники, будете випускниками і продовжите нашу традицію.

 1вед: І те головне, що ви, дорогі першокурсники, повинні знати та пам ятати кожен день, без чого не може обійтися справжній професіонал на своєму робочом умісці, занесено  в Клятву майбутнього залізнинчики, яку склали спеціально для вас випускники 2016 року випуску.

2 вед: Будь ласка,  1курс (підняти 1 курс)

          КЛЯТВА 

1                    вед: Ми віримо, що сьогоднішні першокурники нашої спеціальності в листопаді 2022 року будуть посвячувати в залізнинчики майбутніх студентів спеціальності «Транспортні технології» освітньої програми «Організація перевезень і управління на залізничному транспорті»!

2                    вед: І ми хочемо запропонувати нашим першокурсникам написати «ЛИСТІВКУ в майбутнє», якими вони бачуть себе через 4 роки, коли ми офіційно відкриємо капсулу і зачитаємо всі ваші побажання на цьому ж святі у 2022 році.

1 вед: А поки 1 курс буде мріяти, ми пропонуємо конкурс для наших гостейшколярів (яких запросили з метою профорієнтаційної роботи) і дізнаємося хто ж з них може бути майбутнім залізничником

1 вед: Шановні гості. а зараз ми хочемо запропонувати вам на мить повернутися у минуле, та пірнути у світ бажань наших випускників, які вони писали в своїх «ЛИСТІВКАХ В МАЙБУТНЄ» ще у 2016 році.

ЛИСТІВКИ

1вед :Саша, ти знаєш, мені дуже шкода , що в цьому році ми закінчуємо наш коледж і не зможемо подивитися, як сьогоднішні першокурсники будуть посвячувати в майбутні залізничники наступних студентів.

2 вед : ну через 4 роки ми вже будемо працювати по своїй спеціальності і можливо нас запросять на це свято як почесних гостей та колишніх випускників!

1                    вед:Ой, Саш, в цьому ти можеш навіть і не сумніватися, тому що зараз ми запрошуємо розповісти про свої досягнення у світі залізниці ведучого, який як і ми з тобою сьогодні проводив цей захід перший раз 8 років потому

2                    вед: Дуже хотів завітати до нас сьогодні наш випускник, який був ведучим нашого свята 4 роки потому для нас, коли ми були зовсім маленькими першокурсниками. Але внаслідок зайнятості приїхати йому не вдалося, але він

передав для нас всіх своє відео-звернення.Увага на екран (відео)

Хай врожайним буде ваш ужинок На здоров я і на почутя!

В добру пут ь!І – радісних зупинок На сталевих коліях буття!!!

 

pdf
Додано
31 грудня 2022
Переглядів
235
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку