Захід "Жінка- наука-технологія"

Про матеріал
Захід "Жінка- наука- технологія" МЕТА: - розвивати логіку, кмітливість; - виховувати інформаційну культуру учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Немає більш ефективного інструменту розвитку, ніж розширення прав і можливостей жінок Кофі Аннан"Наука захоплює нас тільки тоді, коли, зацікавившись життям великих дослідників, ми починаємо стежити за історією їх відкриттів".

Номер слайду 3

МІСЦЕ ЖІНКИ – НА КУХНІ НАУКИ

Номер слайду 4

Августа Ада Кінг – перший програміст планети. На честь Ади Лавлейс названа перша універсальна мова програмування «Ада», а днем ​​її народження проголошений свято, присвячене участі жінок у науці, технології, інженерії та математики.

Номер слайду 5

Відео «Краткая биография леди Ады Августы Лавлейс»

Номер слайду 6

Батько Ади Лавлейс писав: Дочко моя, пташенятко миле!На матір чи схожа ти, єдино рідна? В день тієї розлуки мені могла сяяти В твоїх очах надія блакитна. Спи в колисці солодко, без хвилювання;Я через море, з гірської висоти. Тобі, коханій, шлю благословення,Яким могла б ти стати для мого томління!

Номер слайду 7

Катерина Ющенко – українка, що першою у світі створила мову програмування для комп'ютера. Саме її розробка, щоправда, із не надто милозвучною назвою "адресна мова програмування"

Номер слайду 8

МЕСМ – мала електронна обчислювальна машина "мала" – це жартівливе слово, бо займав цей комп'ютер 60 квадратних метрів. Вздовж стін простягались фанерні макети, в які вмонтували 6000 тисяч радіоламп, конденсатори та резистори. Машина ніколи не працювала вдень. Відео «Про автора першої в світі мови програмування високого рівня: Адресної мови програмування!»

Номер слайду 9

Грейс Хоппер (США) (1906–1992).

Номер слайду 10

Молодший лейтенант ВМС США Грейс працювала в Гарвардському університеті, де на той час був встановлений комп'ютер Mark-1. Вона втілила в практику ідеї Ади Лавлейс, створюючи програми для Mark-1. В 1951р. створила перший в світі компілятор, а в 1959р. розробила першу мову програмування КОБОЛ.

Номер слайду 11

ЕНІАК (електронний цифровий інтегратор і обчислювач) - перший електронний цифровий комп'ютер загального призначення, який був створений в рамках секретного проекту Армії США у Філадельфії під час Другої світової війни.

Номер слайду 12

Бетті Холбертон«У мене було фантастичне життя. Все, що я робила, було початком чогось нового».

Номер слайду 13

Ерна Шнайдер Гувер. Доктор Гувер була однією з перших, хто отримав патент за розробку програмного забезпечення, і її технологія до цих пір використовується в колл-центрах по всьому світу. Без Ерни Гувер ви б нізащо не додзвонилися в який-небудь Київстар.

Номер слайду 14

Карен Спарк Джонс розробляла технології пошуку і видачі інформації, які дозволили користувачам працювати з комп'ютерами, використовуючи звичайні слова замість рівнянь і кодів. Цей прорив мав критичне значення для подальшого розвитку пошукових машин. Результати цього прориву ми можемо сьогодні спостерігати в тому ж Google.

Номер слайду 15

Джуді Маллой – написала і запрограмувала перший гіпертекстовий роман «Дядя Роджер».

Номер слайду 16

Радія Перльман – мати інтернету - протокол остовного дерева.

Номер слайду 17

Софі Вілсон - мати смартфонів і планшетів. За 35 років своєї кар'єри отримала 59 патентів і є невизнаною героїнею 21 століття.

Номер слайду 18

Карла Менінскі - гейм-дизайнер Atari

Номер слайду 19

Кімберлі Брайант - засновник Black Girls Code. Брайант - ФАУНДЕР Black Girls Code, організації, яка прагне прищепити дівчатам-представницям меншин інтерес до інформатики.

Номер слайду 20

Шеріл Сендберг, головний операційний директор Facebook«Шлях до цього - ретельне документування тієї ролі, яку жінки зіграли на зорі технологій».

Номер слайду 21

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ! ДО НОВИХ ЗУСТРІЧЕЙ!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
6 березня 2023
Переглядів
276
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку