Презентація "Як правильно варити каші"

Про матеріал
Презентація містить інформацію про особливості круп,їх калорійність та секрети приготування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як правильно варити кашіКулінарні секрети відомого кухаря

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Якщо розглядати таблицю харчування, то калорійність круп на порядок вище, чим фруктів. Враховуючи, що крупи відносять до продуктів рослинного походження, у них є набагато менше вітамінів, чим у фруктах і овочах. Деякі думають, що каші є занадто калорійним продуктом, а тому їх споживання обмежують. Це в корені невірно, оскільки при варінні відбувається збільшення обсягу продукту вдвічі. Таким чином, третя частина – каша (поживний продукт), а інші 2/3 – вода.

Номер слайду 4

Співвідношення користі і калорій в різних видах каш змушує задуматися про те, щоб їх включати в дієту. Гречана каша сама калорійна і збагачена кальцієм, залізом, вітамінів «В». Вона з позитивної сторони впливає на функціонування серцево-судинної та травної системи, стабілізує роботу печінки. Завдяки вмісту кверцетину гречка стає профілактичним продуктом від раку. Манна каша – незважаючи на те, що вона вимиває з організму кальцій і алергенна внаслідок вмісту глютену, людям із захворюваннями шлунка її призначають обов’язково. Кукурудзяна каша – допомагає функціонувати кишечнику і сприяє зміцненню зубів. Вівсяна каша – дуже корисний вид для травлення, а тому його часто включають в раціон пацієнтів з гастритами, хворобою 12-ти палої кишки, виразку. Пояснюється це ефектом «обволікання» і позитивним впливом на органи. Пшоняна каша – надає допомогу у виведенні зайвої солі і жиру. Вона збагачена магнієм, вітаміном «А» і кальцієм, а це величезна допомога судин, серця і шкірного покриву. Перлова каша – останнім часом найпопулярніший вид, сприяє схудненню і боротьбі проти алергії, а також профілактиці анемії. Крім того, перловка збагачена вітаміном «В». Рисова каша – містить крохмаль і рослинні протеїни, а тому засвоюється організмом. Її калорійність найбільш низька.

Номер слайду 5

Про користь каш знають всі. Навіть педіатри радять вже з семи місяців вводити в раціон дітей поживні крупи.

Номер слайду 6

А пам’ятаєте рисову молочну кашу з дитячого садка? Таку смачну не кожен шеф-кухар приготує! У кожної крупи є свої хитрощі варіння: деякі краще замочити на ніч, а деякі кип’ятити всього пару хвилин. І сьогодні ми розкриємо секрети смачних каш з популярних круп.

Номер слайду 7

Хитрощі приготування смачних каш. Щоб вийшла навариста і ніжна рисова молочна каша, доведіть до кипіння 1 л молока, додайте сіль і цукор за смаком, потім всипте 1 скл. промитого круглого рису. Варіть 2-3 хвилини, потім зніміть з вогню і укутайте. Через 30 хвилин каша готова до вживання!

Номер слайду 8

Гречану крупу можна замочувати на ніч, а вранці досить змінити воду, промити її і довести до кипіння. Класичні рецепт варіння гречаної крупи без замочування: необхідно взяти одну частину гречки і дві частини води, довести до кипіння, зняти з вогню і укутати на хвилин 15.

Номер слайду 9

Вівсяні пластівці вийдуть ніжнішими і смачнішими, якщо приготувати їх ввечері і залишити до сніданку. На 8 ст. л. пластівців потрібно взять1 л молока, довести до кипіння, зняти з вогню і укутати. Вранці кашу необхідно просто підігріти.

Номер слайду 10

Помилково вважати, що манну крупу слід сипати в кипляче молоко. Каша вийде смачнішою і без грудочок, якщо залити 4 ст. л. манки літром молока і, помішуючи, закип’ятити. Через 2 хвилини каструлю необхідно зняти і накрити кришкою, залишити на 20 хвилин.

Номер слайду 11

Кукурудзяна каша, мабуть, єдина з нашого списку, яку необхідно довго варити, протягом 30 хвилин. На 1 скл. крупи береться 2,5 скл. води, засипати крупу необхідно в окріп. Часто таку кашу готують в духовці: треба залити промиту крупу окропом, додати сіль, цукор, родзинки за смаком, накрити кришкою і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Потім дістати горщик і перемішати вміст, повернути назад ще на 10 хвилин.

Номер слайду 12

У кожної господині знайдеться свій секрет приготування смачної каші, чи не так? Поділіться секретом з нами : буде дуже цікаво про них дізнатися . Я ж пропоную свій рецепт ячневої каші

Номер слайду 13

Небагато знають, як приготувати ячну кашу в мультиварці незвичайно смачною: у когось з вас при одному вигляді виникають асоціації зі шкільної їдальні, а деякі і зовсім вперше чують про таку крупу.

Номер слайду 14

І даремно! Адже в ячної каші міститься величезна кількість життєво необхідних організму вітамінів і мінералів. Вона здатна вплинути на виведення з організму небезпечних токсинів, її рекомендують для дитячого харчування, а також тим, хто дотримується дієти.

Номер слайду 15

Ця крупа надзвичайно корисна і смачна, варто лише спробувати приготувати її правильно і з маленькими хитрощами.

Номер слайду 16

Ячна крупа — це подрібнений ячмінь. Вона не шліфується, тому в ній зберігається величезна кількість клітковини. Ячка володіє очисними властивостями, і вона багата вітамінами груп B, A, PP і E. Також крупа багата такими мікроелементами, як фосфор, кальцій, мідь, залізо, нікель, йод, калій.

Номер слайду 17

Ячна каша в мультиварці на водіДаний рецепт ячної каші розрахований для дуже простої моделі мультиварки Скарлетт (Scarlett SC-411), потужністю 700 Вт і об’ємом чаші — 4 літри. Якщо у вас мультиварка більш потужна, сміливо зменшуйте час приготування страви.

Номер слайду 18

Інгредієнти: Вода (3 склянки)Ячна крупа (1 склянка)Масло вершкове (50 грамів)Кухонна сіль (0.25 чайної ложки)Цукор (0,5 чайної ложки)Загальна інформація: Час приготування: 1 година. Порції: 4 порції

Номер слайду 19

Приготування. Отже, перед вами продукти, необхідні для приготування ячної каші в мультиварці: крупа ячна, вода, сіль, цукор і вершкове масло. Якщо хочете дієтичний варіант страви, останній інгредієнт не використовуйте. Першим ділом гарненько промиваємо крупу до чистої води. Сміття і лушпиння практично відразу спливуть на поверхню. Воду зливаємо. Перекладаємо чисту крупу в чашу мультиварки — змащувати її нічим не потрібно. Кладемо шматочок вершкового масла, додаємо сіль і цукор (за смаком).

Номер слайду 20

Наливаємо воду — пропорції вода: крупа повинні бути 3:1. Я використовувала стакан не від мультиварки, а звичайний 200 мл Вибираємо режим Каші/Крупи. У мене час виставляється автоматично на 50 хвилин. Закриваємо кришку і включаємо програму. Через відведений час смачна ячна каша в мультиварці готова. Перемішуємо її і можна подавати до столу. Приємного вам апетиту! Смачних і корисних страв вашій родині!

Номер слайду 21

Презентацію створила вчитель Трудового навчання Південної гімназії Лебедин Наталя ВолодимирівнаІнформація взята із сайту:2022 рік

pptx
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Презентації
Додано
28 вересня 2023
Переглядів
418
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку