Презентація: "Предмет "Захист України. Інтегрований курс." за новою модельною навчальною програмою."

Про матеріал

Ця програма є ключовим елементом комплексного оновлення предмета, спрямованого на формування в молоді національної ідентичності та навичок для захисту власного життя.

Оновлена програма «Захист України. Інтегрований курс» відображає реалії та виклики, з якими стикається наша держава, розроблена з урахуванням досвіду та рекомендацій провідних експертів у сфері оборони, громадських організацій та освітян.

Ключові особливості та зміст програми:

Програма передбачає єдиний зміст для всього учнівства, незалежно від статі, що сприяє рівним можливостям у набутті важливих навичок.

Зміст предмета охоплює широкий спектр тем, актуальних для розуміння сучасного світу, зокрема інноваційні технології, інформаційну безпеку та домедичну допомогу.

Головне завдання предмету «Захист України» - формувати

в дітей оборонну свідомість.

Дати дітям розуміння, у чому важливість мати свою країну

й жити в певній системі цінностей.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«Захист України. Інтегрований курс» за новою модельною навчальною програмою Ця програма є ключовим елементом комплексного оновлення предмета, спрямованого на формування в молоді національної ідентичності та навичок для захисту власного життя. Оновлена програма «Захист України. Інтегрований курс» відображає реалії та виклики, з якими стикається наша держава, розроблена з урахуванням досвіду та рекомендацій провідних експертів у сфері оборони, громадських організацій та освітян.для 10–11 класів закладів загальної середньої освіти

Номер слайду 3

«Захист України. Інтегрований курс» за новою модельною навчальною програмою для 10–11 класів закладів загальної середньої освіти Ключові особливості та зміст програми: Програма передбачає єдиний зміст для всього учнівства, незалежно від статі, що сприяє рівним можливостям у набутті важливих навичок. Зміст предмета охоплює широкий спектр тем, актуальних для розуміння сучасного світу, зокрема інноваційні технології, інформаційну безпеку та домедичну допомогу.

Номер слайду 4

«Захист України. Інтегрований курс» за новою модельною навчальною програмою «Сьогодні наше завдання — підготувати молодь до викликів сучасного світу, який стрімко змінюється. Ми прагнемо розвивати в підлітків критичне мислення, вміння адаптуватися та реагувати. Оновлення програми предмета «Захист України» спрямовано на формування важливих життєвих навичок: від надання першої допомоги до розуміння сучасних технологій. Ми надаємо особливу увагу розвитку громадянської свідомості та системи цінностей, які допоможуть нашим дітям стати відповідальними членами суспільства.

Номер слайду 5

«Захист України. Інтегрований курс» за новою модельною навчальною програмою Цей предмет про можливості. Про те, як бути готовим до різних життєвих ситуацій, допомагати собі та іншим, як бути активним громадянином своєї країни.Ідею важливості держави та її цінностей якраз може донести учням і ученицям предмет «Захист України», який стає першою точккою дотику громадянина України із захистом держави та розумінням, навіщо її захищати» — зазначає Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України.

Номер слайду 6

Головне завдання предмету «Захист України» - формувати в дітей оборонну свідомість. Дати дітям розуміння, у чому важливість мати свою країну й жити в певній системі цінностей. Маємо усвідомити, чим кожен і кожна може бути корисним/корисною в захисті країни. 

Номер слайду 7

«Захист України. Інтегрований курс» за новою модельною навчальною програмою У 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться із принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку. Значну увагу надають практичним навичкам: орієнтуванню на місцевості, основам інженерної фортифікації, стрілецькій підготовці.

Номер слайду 8

Зміст програми інтегрованого курсу в 10 класі структуровано за шістьма модулями:основи національної безпеки й оборони;основи планування та управління;озброєння та військова техніка, стрілецька підготовка;основи дій, комунікації та взаємодій у бою;орієнтування на місцевості та інженерна фортифікація;домедична допомога в умовах бою.

Номер слайду 9

«Захист України. Інтегрований курс» за новою модельною навчальною програмою Програма 11 класу фокусується на розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань з домедичної допомоги. Важливим аспектом є вивчення методів захисту цивільного населення в кризових умовах, можливостей і способів оборони України.

Номер слайду 10

Зміст програми інтегрованого курсу в 11 класі також структуровано за шістьма модулями: Військові технології та їхній розвиток;;Стрілецька підготовка, основи дій та взаємодії в бою;Інформаційна війна;Домедична допомога в умовах бою;Цивільне населення в кризових умовах;Планую майбутнє: особиста роль в обороні України

Номер слайду 11

Наповнення кожного модуля сформовано на основі консультацій та обговорень з експертами та десятками таких організацій, як Victory Drones, ГО «Військова школа «Боривітер», БФ «Солом’янські котики», Всеукраїнська рада реанімації, OSINT-агенція «Molfar», Демократична школа «Майбутні» тощо.

Номер слайду 12

Для оптимальної реалізації програми освітній процес має бути організовано у тренінговій формі в освітньому просторі (осередку) з вивчення предмету «Захист України». Слово «тренінг» походить від англійського «to train», що означає «навчати, тренувати, дресирувати»;цікавий процес пізнання себе та інших;спілкування;ефективна форма опанування знань;інструмент для формування умінь і навичок;форма розширення досвіду.

Номер слайду 13

Під час тренінгу створюється неформальне невимушене спілкування, яке відкриває перед групою безліч варіантів розвитку та розв'язання проблеми, заради якої вона зібралася. Тренінг і традиційні форми навчання мають суттєві відмінності. Традиційне навчання більш орієнтоване на правильну відповідь, і за своєю суттю є формою передачі інформації та засвоєння знань. Натомість тренінг, перш за все, орієнтований на запитання та пошук. На відміну від традиційних тренінгові форми навчання повністю охоплюють весь потенціал людини: рівень та обсяг її компетентності (соціальної, емоційної та інтелектуальної), самостійність, здатність до прийняття рішень, до взаємодії тощо.

Номер слайду 14

Інноваційні підходи до навчання оновленого предмета: Оновлена програма з акцентом на практичних навичках. Навчальний день раз на місяць, щоб глибше зануритися в матеріал та ефективніше відпрацьовувати практичні навички. Для цього створюють спеціально обладнані осередки, де учні зможуть практикувати набуті знання на новому технічному обладнанні. Сучасне обладнання — осередки будуть оснащені комп'ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними лазерними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил домедичної допомоги. Підготовка вчителів — уже понад 100 тренерів пройшли навчання та матимуть змогу передавати знання вчителям з регіонів, підвищуючи їхню кваліфікацію.

Номер слайду 15

Ключовий акцент проєкту — на практичній підготовці. Кожен модуль передбачає засвоєння і відпрацювання конкретних навичок з керування дронами, інформаційної безпеки, навігації, розвідки на основі відкритих джерел (OSINT), стресо- та психологічної стійкості.

Номер слайду 16

pptx
Пов’язані теми
Захист України, Презентації
Додано
11 вересня
Переглядів
250
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку