Закономірності спадковості

Про матеріал

Тест на тему: Закономірності спадковості Тести для контрольної роботи з біології 9 клас

Перегляд файлу
  1. Що таке генетика? а) Наука про закономірності спадковості та мінливості організмів. б) Вивчення географічних закономірностей. в) Галузь математики, що вивчає випадкові процеси. г) Дослідження внутрішньої будови Землі.
  2. Хто вважається батьком сучасної генетики? а) Чарльз Дарвін. б) Грегор Мендель. в) Іван Павлов. г) Луї Пастер.
  3. Що таке ген? а) Одиниця спадкової інформації. б) Компонент клітинної стінки. в) Ядерний органел. г) Молекулярний газ.
  4. Які закони Менделя стосуються розподілу генів під час спадковості характерів? а) Перший, другий та третій закони. б) Закони Ньютона. в) Закони Термодинаміки. г) Закони Кеплера.
  5. Який закон Менделя стверджує, що генетичні фактори розділяються незалежно один від одного під час утворення гамет? а) Перший закон Менделя. б) Другий закон Менделя. в) Третій закон Менделя. г) Четвертий закон Менделя.
  6. Що таке гомозигота? а) Організм, який має дві однакові алелі на відповідному локусі. б) Організм, який має дві різні алелі на відповідному локусі. в) Організм, який має три алелі на відповідному локусі. г) Організм, який має один алелю на відповідному локусі.
  7. Що таке фенотип? а) Зовнішні прояви генотипу. б) Генетичний склад організму. в) Молекулярна структура ДНК. г) Спадковий фактор.
  8. Як називається генетичний тип, що проявляється лише у гомозиготного стану? а) Домінантний. б) Рецесивний. в) Аутосомний. г) Гетерозиготний.
  9. Що таке аутосоми? а) Хромосоми, які визначають стать організму. б) Хромосоми, які не визначають стать організму. в) Хромосоми, що відповідають за спадкові хвороби. г) Хромосоми, які містять різні гени.
  10. Що таке генотип? а) Генетичний склад організму. б) Зовнішні прояви спадковості. в) Місце розташування генів в ядрі клітини. г) Кількість хромосом в організмі.
  11. Що таке рецесивний алель? а) Генетичний тип, який проявляється лише у гомозиготного стану. б) Генетичний тип, який проявляється в гетерозиготного стану. в) Генетичний тип, який завжди проявляється незалежно від наявності інших алелів. г) Генетичний тип, який проявляється лише у присутності домінантного алелю.
  12. Що таке алель? а) Різновид гена. б) Зовнішня ознака організму. в) Частина хромосоми. г) Місце розташування гену на хромосомі.

 

  1. а) Наука про закономірності спадковості та мінливості організмів.
  2. б) Грегор Мендель.
  3. а) Одиниця спадкової інформації.
  4. а) Перший, другий та третій закони.
  5. б) Другий закон Менделя.
  6. а) Організм, який має дві однакові алелі на відповідному локусі.
  7. а) Зовнішні прояви генотипу.
  8. б) Рецесивний.
  9. б) Хромосоми, які не визначають стать організму.
  10. а) Генетичний склад організму.
  11. а) Генетичний тип, який проявляється лише у гомозиготного стану.
  12. а) Різновид гена.

 

docx
Додано
12 лютого
Переглядів
36
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку