Заняття на тему "Давай знайомитись!"

Про матеріал
Заняття можна використовувати для гуртківців першого року навчання, для першокласників з метою знайомства дітей між собою, згуртування колективу та успішної адаптації кожної дитини.
Перегляд файлу

Заняття  «ДАВАЙ ЗНАЙОМИТИСЬ»

 

Вправа « Мене звати...»

Мета впровадження: представлення, знайомство вихованців

Хід проведення: учасники стають в коло. Дитина, яка має себе представити, знаходиться з м'ячем у руках і промовляє « Мене звати.......», після чого кидає м'яч комусь з гуртківців. Той кому попав  м'яч робить комплімент і стає в коло на представлення. Вправа триває доки кожний гравець побуває в колі.

 

 

ВПРАВА «ПЕРЕТВОРЕННЯ»

 Мета впровадження: «місток» між вправами

 Ресурси: 0 Час: 15 хв

Хід проведення: Учасники повинні закінчити речення.

Наприклад:

 “ Якби я був книгою, то був би....”

“ Якби я був їжею, то хотів би бути...”

 “ Якби я був предметом мебелі, то був би..

 

 

� ВПРАВА «ЗВ’ЯЗУВАННЯ ГРУПИ»

 

Мета впровадження: командоутворення

Хід проведення: Група стоїть у колоні по одному, в лівій руці у кожного протягнутий уздовж групи тонкий канат. Учасникам дається завдання щільно скрутитися за годинниковою стрілкою в «рулет», після чого ведучий обв’язує групу кінцем, який залишився на рівні пояса. В такому стані групу просять переміщатися по приміщенню за траєкторією, що задається ведучим.

 Іноді дається додаткове завдання: в процесі переміщення кожен з учасників говорить три цікаві факти про себе, а після завершення вправи інші учасники згадують ці факти. Ведучому слід уважно стежити за траєкторією руху групи, щоб уникнути зіткнення учасників з нерухомими предметами.

 

Вправа « Плакат»

Хід проведення: Діти обирають собі зображення ( психолог зазадалегідь підготовує кольорові картинки дівчаток і хлопчиків) із запропонованих їм. Підписують героя своїм ім'ям і приклеюють на плакат у формі кола, а тоді колективно в центрі малюють свого керівника гуртка. Таким чином створюється плакат гуртка. На тильній стороні можна також колективно прописати правила групи. Плакат пропонується повісити у кабінеті.

 

Гра « ТВІСТЕР»

doc
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
17 грудня 2021
Переглядів
323
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку