Заняття "Подарунок Святому Миколаю"

Про матеріал
Вчити складати розповіді за зразком та запитаннями вихователя, узгоджувати слова в роді, числі, відмінку, вживати, додержуючи правильного порядку слів, різні типи речень. Активізувати словник дітей за допомогою розглядання картини. Залучати до інтонаційного виділення першого звука в словах, уточнювати розуміння дітьми просторових понять. Розвивати монологічне мовлення, фонематичний слух. Виховувати ввічливість, бажання робити добрі справи.
Перегляд файлу

Тема: «Подарунок Святому Миколаю»

 (навчання розповіді за картиною, молодший вік).

Мета: Вчити складати розповіді за зразком та запитаннями вихователя, узгоджувати слова в роді, числі, відмінку, вживати, додержуючи правильного порядку слів, різні типи речень. Активізувати словник дітей за допомогою розглядання картини. Залучати до інтонаційного виділення першого звука в словах, уточнювати розуміння дітьми просторових понять. Розвивати монологічне мовлення, фонематичний слух. Виховувати ввічливість, бажання робити добрі справи.

Обладнання: Картина (формат А-2), іграшки – силуети, прикрашений конверт, мольберт для картини.

Хід заняття

- Дітки, до якого свята ви готуєтесь? Кого чекають на це свято? Чому?

- А давайте разом з вами приготуємо подарунок Святому Миколаю. Ми йому вишлемо в конверті картину, яка називається «У кімнаті». Але спочатку самі розкажемо.

- Кого ви бачите на картині?

- Що роблять діти?

- Якого кольору кубики?

- Де грають діти? Якої форми килимок?

- Що стоїть біля стіни? На килимку?

- Які предмети ще зображені на картині?

- Де граються діти і стоять меблі?

- А яка це кімната, світла чи темна? Чому?

- А як ви думаєте, дітям добре гратися у кімнаті? А чому ви так думаєте?

- Хто запам’ятав, як називається картина? Добре. Зараз я розповім розповідь, а потім ви.

У світлій кімнаті на килимку круглої форми сидять  Оленка і Андрійко. Вони граються різнокольоровими кубиками. Біля стіни стоїть шафа для іграшок, а стіл і стілець на  килимку. У кімнаті багато кімнатних рослин: це аспарагус, фікус, фіалка. Дітям дуже весело гратись у кімнаті.

Розповіді 2 – 3 дітей.

Фізкультхвилинка «Новорічний танок»

- Діти, а у нас з вами яка кімната? (світла, тепла).

- А скільки у вас іграшок? (багато).

- А у Оленки та Андрійка? (мало).

А давайте з вами зробимо добру справу, поділимося іграшками. В народі кажуть: «Пташка гарна пір’ям, а людина добрими ділами».

Беремо іграшки (силуети), називаємо їх, інтонаційно виділяючи перший звук, називаємо перший звук. Потім іграшку (силует) чіпляємо на картину, називаючи місце.

Так, ми добре виконали завдання. Яка гарна в нас вийшла картина. Святий Миколай вам подякує за чудовий подарунок. Тож кладемо картину в конверт і відправимо йому.

 

docx
Додано
15 грудня 2023
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку