Заняття з фізкультури "Подорож до країни здоров'я"

Про матеріал
Формувати стопу дитини, спонукаючи до виконання вправ на масажерах та «доріжках здоров'я» ; Продовжувати вчити тримати рівновагу, ідучи звивистою доріжкою «Змійка»; закріплювати комплекс ЗРВ «Їжачки» з м'ячиками; удосконалювати вміння дітей виконувати різні види ходьби, бігу, стрибків; повторити гру-естафету «Стрибки на фітболі»; виробляти механізм саморегуляції організму під час релаксації «Солодкі сни»; підвищувати стійкість організму до різних видів захворювання під час щіточкового масажу; розвивати м'язи верхнього плечового поясу, тулуба, ніг швидкість, спритність, увагу, координацію рухів, рівновагу; формувати поставу; виховувати товариськість, взаємодопомогу, позитивні емоції, бажання піклуватися про своє здоров'я.
Перегляд файлу

Подорож до країни здоров'я

Заняття з фізкультури

Програмовий зміст : Формувати стопу дитини, спонукаючи до виконання вправ на масажерах та «доріжках здоров'я» ; Продовжувати вчити тримати рівновагу, ідучи звивистою доріжкою «Змійка»; закріплювати комплекс ЗРВ «Їжачки» з м'ячиками; удосконалювати вміння дітей виконувати різні види ходьби, бігу, стрибків; повторити гру-естафету «Стрибки на фітболі»; виробляти механізм саморегуляції організму під час релаксації «Солодкі сни»; підвищувати стійкість організму до різних видів захворювання під час щіточкового масажу; розвивати м'язи верхнього плечового поясу, тулуба, ніг швидкість, спритність, увагу, координацію рухів, рівновагу; формувати поставу; виховувати товариськість, взаємодопомогу, позитивні емоції, бажання піклуватися про своє здоров'я.

 Обладнання : м'ячі-«їжачки»; звивиста доріжка «Змійка»; «доріжки здоров'я»; «масажне деревце»; «сухий басейн»; масажні щіточки; фітболи; зорові орієнтири.

Хід заняття

I. Вступна частина

  • Шикування в колону.
  • Розмикання .
  • Поворот ліворуч.
  • Рівняння.
  • Повідомлення мети заняття.

Фізкерівник

Доброго здоров'я, доброго вам дня!                                                                                                                                    Хай вам ясно сонце світить у вікно щодня.                                                                                                                      Хай сміється мирне небо і дивує світ,                                                                                                                                  А земля нехай дарує нам барвистий цвіт.                                                                                                                                   Бо здоров'я, любі діти, в світі головне.                                                                                                                                      А здорових і веселих щастя не мине!

Фізкерівник. Діти, сьогодні у нас незвичайний день. А чому незвичайний? Та тому що весь свій час ми присвятимо здоров'ю. Здоров'я – це найцінніше, що є у людини. Я знаю одну чарівну країну Здоров'я. У ній усі мешканці здорові. А ви хочете бути здоровими? (Так!) Тоді я вам пропоную подорож до цієї країни. Шлях до неї тривалий і складний, але ви все здолаєте.

Вправи :

- поворот праворуч;                                                                                                                                                                       - звичайна ходьба (25 с);                                                                                                                                                              - ходьба на носках (20 с);                                                                                                                                                                 - ходьба на п'ятках (20 с);                                                                                                                                                               - ходьба з високим підніманням колін (15 с);                                                                                                                          - ходьба на зовнішній стороні стопи (15 с);                                                                                                                             - ходьба, як «черепашки» (15 с);                                                                                                                                                  - легкий біг (15 с);                                                                                                                                                                         - біг приставним кроком правим (10 с), лівим (10 с) боком;                                                                                            - легкий біг (15 с);                                                                                                                                                                          - ходьба (15 с);                                                                                                                                                                            - вправа на дихання (4-5 разів);                                                                                                                                                          - перешикування у дві шеренги.

Фізкерівник. Ми прийшли до лісової галявини. Як тут гарно! Хто це під ялинкою ? Це маленькі їжачки, які хочуть з нами погратися. А що ми з ними робитимемо? (Ми зробимо розминку і наберемося сил, а їжачки нам допоможуть стати сильнішими і здоровішими.)

ЗРВ «Їжачки» з м'ячами

1. «Піднімемо їжачка високо вгору» (6 разів)

В.П. – стоячи, ноги разом, руки з м'ячем унизу.

1 – підняти руки вгору, стати навшпиньки (вдих);                                                                                                         2 – В.П. (видих).

2. «Ось який гарний їжачок!»(6 разів)

В.П. – стоячи, ноги нарізно, руки з м'ячем перед грудьми.                                                                                      1 – нахил уперед, прогнутися в спині, руки відвести вперед (видих);                                                                                                                                                      2 – В.П. (вдих).

3. «Покажи їжачка друзям» (6 разів)

В.П. – стоячи навколішки; руки з м'ячем уперед.                                                                                                                 1 – поворот тулуба і рук праворуч (видих);                                                                                                                   2,4 – В.П. (вдих);                                                                                                                                                                        3 – поворот тулуба і рук ліворуч (видих).

4. «Пограємося з їжачком» (6 разів)

В.П. – сидячи, ноги випрамлені, руки з м'ячем перед собою.                                                                                                1 – зігнути ноги в колінах, передати м'яч під ногами (видих);                                                                                                     2 – В.П. (вдих).

5. «Покотимо їжачка» (6 разів)

В.П. – стоячи, носки нарізно, руки з м'ячем перед собою.                                                                                                      1, 2, 3, 4 – нахил уперед, м'яч покотити по ногах і дістати підлоги (видих);                                                                      5, 6, 7, 8, - випрямитися, м'ячем покотити у зворотний бік (вдих).

6. «Стрибки з їжачками» (20 разів)

В.П. – стоячи, ноги разом, руки з м'ячем опущені донизу.                                                                                                     1 – стрибком ноги нарізно, руки вгору;                                                                                                                                     2 – стрибком у В.П.

Вправа на дихання «Летить м'яч» (тричі)

Фізкерівник. Залишимо їх у лісі, покотимо на галявинку під ялинку, нехай вони відпочивають. Підемо далі шукати чарівну країну Здоров'я.

  • Перешикування в одну колону
  • Ходьба
  • Перешикування в шеренгу
  • Поворот ліворуч
  • Рівняння

II. Основна частина

Фізкерівник. Ми потрапили до чарівної країни Здоров'я. Тут усе незвичайне! Усі ці чарівні доріжки, ступачки, місточки мешканці чарівної країни Здоров'я використовують для того, щоб ніжки були здоровими, щоб вони легко ходили і не втомлювались.

 Вправи

  • Ходьба по ребристій дошці;
  • Ходьба по доріжках здоров'я (доріжки з паличок, гудзиків, поролонових мочалок, пробок);
  • Ходьба по звивистій доріжці («змійці»);
  • Ходьба по «чарівному дереву» (наповнені горохом, кукурудзою, пшеницею), вправи у «сухому басейні» з каштанів, горіхів та морської солі.

- Походивши чарівною країною Здоров'я, ми трішки стомилися. Сядьмо і перепочиньмо. А це що? Та це якісь щіточки! Такими щіточками вдома ми чистимо зуби, а в чарівній країні Здоров'я – робимо масаж.

«Щіточковий масаж»

Фізкерівник. Діти, подорож країною Здоров'я триває, тут ще багато цікавого і корисного для Здоров'я! Вирушаймо в путь. Діти, що це за м'ячі? (фітболи)                                                                                                                             Тож бігайте, грайте, на м'ячі стрибайте,                                                                                                                                 В грі-естафеті перемогу здобувайте!

Гра-естафета «Стрибки на фітболі» (Двічі)

III. Заключна частина

  • Шикування в коло
  • Релаксація «Солодкі сни».

Фізкерівник

Ось і вечір вже настав,                                                                                                                                                                Діток спати погукав,                                                                                                                                                                     (Діти лягають на спину і розслабляються.)                                                                                                                                      Сплять дівчатка і хлоп'ятка,                                                                                                                                                     Тихо-тихо сплять.                                                                                                                                                                   Сняться сни їм всі чудові,                                                                                                                                                              Сни барвисті, кольорові,                                                                                                                                                          Тихо – тихо сплять.                                                                                                                                                                               З ними сплять усі звірята:                                                                                                                                               Зайченята, лисенята,                                                                                                                                                      Мишенята, ведмежата,                                                                                                                                                           Тихо-тихо сплять.                                                                                                                                                                     Відпочили, прокидайтесь,                                                                                                                                                    Оченятка відкривайте,                                                                                                                                                        Потягніться, піднімайтесь.

  • Гімнастика пробудження «хомка-хом'ячок».
  • Ходьба звичайна (15 с).
  • Вправа на дихання (4 рази).
  • Ходьба (10 с).
  • Шикування в шеренгу.
  • Рівняння.
  • Підсумок.

Фізкерівник. Ось ми і побували в чарівній країні Здоров'я. Вам сподобалося? (Так) Ми дізналися, як живуть люди в цій країні, що вони роблять для того, щоб бути здоровими, щасливими і життєрадісними. Ви ростіть здоровими, веселими, сильними і спритними.

В добрий час і доброго вам здоров'я!                                                                                                                  Будьте здоровими, будьте щасливими,                                                                                                                    Будьте розумними, будьте красивими!                                                                                                                              Здоров'я – це сила, здоров'я – це клас!                                                                                                                                                                      Хай буде здоров'я у вас і у нас!

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
13 лютого 2019
Переглядів
3260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку