Тема заняття "Не я б'ю - верба б'є..."

Про матеріал

Презентація містить пізнавальну інформацію про святкування в Україні Вербної неділі, як з'явилась назва цього свята, цікаві відео з посиланням на ютуб-канали, послідовність виконання практичної роботи "Вербові котики".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Не я б’ю – ВЕРБА б’є…Підготувала. Вихователь Слов’янської гімназіїСАСА ТЕТЯНА ІВАНІВНА

Номер слайду 2

Одне з найбільшихцерковних свят традиційновідзначають за тижденьдо Великодня. Воно має кілька народних накличок: «Чистий»,«Білий», «Квітний»,«Шутковий», «Вербний»тиждень

Номер слайду 3

В’їзд Спасителя Христоса доЄрусалиму на ослику , миряни устеляли перед нимдорогу пальмовими гілками

Номер слайду 4

Оскільки в Україні пальми не ростуть, атрибутом свята стали гілки верби Верба символізує початоквесни і, за прадавніми віруваннями, має цілющі властивості

Номер слайду 5

Після богослужіння батюшка скроплювавгілочки свяченою водою Першими намагалися взяти гілочки діти,адже кому дістанеться найбільша, той буде «найщасливіший»

Номер слайду 6

Зібравшись неподалік церкви, підлітки прицьопували одне одного зеленимвіттям верби приказуючи: Не я б’ю – верба б’є,Недалечко красне яєчко,За тиждень – Великдень!Будь великий, як верба. А здоровий, як вода. А багатий, як земля!

Номер слайду 7

Відео про ВЕРБНУ НЕДІЛЮ Щоб переглянути натисніть на картинку

Номер слайду 8

ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯАплікація “Вербові котики” з паперу і вати.

Номер слайду 9

Для виконання аплікації знадобляться:кольоровий папір,кольоровий картон,клей ПВА,невелика кількість води,вата. З інструментів – ножиці. Для виконання аплікації потрібно приблизно 15 хвилин часу.

Номер слайду 10

Хід виконання аплікації –Вербові котики1. Оберіть аркуш кольорового картону для основи. Формат картону довільний А4 чи А5.2. Виріжте із коричневого паперу 3 вузьких смужки паперу – це будуть вербові гілочки. Наклейте їх на картон – основу.3. У невеликі ємкості (ми використовували тарілочки від набору дитячого посуду) наберіть трохи клею в одну і трошки води в іншу.

Номер слайду 11

4. Приступаємо до виготовлення вербових котиків. Для цього потрібно відщипнути невеликий шматочок вати. Руки змочити водою, щоб вони були вологі. Скрутити з вати кульку так, ніби робимо кульку з пластиліну. Вмочити один бік кульки у клей і приклеїти там, де має бути вербовий котик – з обох боків гілочок та зверху кожної вербової гілки.

Номер слайду 12

Відео роботи Щоб переглянути натисніть на картинку

Номер слайду 13

Ви молодці!Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Саса Тетяна
Додано
13 травня 2021
Переглядів
1561
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку