"Записую власні назви з великої букви"

Про матеріал
Презентація відповідає чинній програмі. Матеріал буде корисний на дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Записую власні назви з великої букви. До уроку! До уроку!В школі дзвоник кличе вас!Поспішіть місця зайняти,Час урок розпочинати. Нумо, діти, підведіться!Всі приємно посміхніться. Підготувала вчитель початкових класів. Перещепинської гімназії «Крок»Юлія Ващенко

Номер слайду 2

Сьогодні на уроці ми продовжуємо дізнаватися про іменники. Будемо вчитися записувати власні назви з великої букви.

Номер слайду 3

19 грудня. Класна робота. Вправа 1 Читання за ролями. Гаджик: Друзі! А ви знаєте, хто такий Сергій Корольов?Щебетунчик: Я думаю, це космонавт!Читалочка: Ні! Це конструктор космічних кораблів. Родзинка: На його ракетах літали в космос перші космонавти: Юрій Гагарін, павло Попович та інші. Гаджик: А ще Сергій Корольов наш земляк. Читалочка: Так. Адже він народився в Житомирі. Родзинка: У цьому місті є музей космонавтики і справжній космічний корабель. Щебетунчик: Мені дуже хочеться там побувати!

Номер слайду 4

Вправа 2 Випиши з розмови друзів власні назви. Підкресли в них орфограми. Сергій Корольов, Юрій Гагарін, Павло Попович.

Номер слайду 5

Вправа 3 Розглянь малюнки. Напиши де побували друзі, і що кого зацікавило. Друзі побували в музеї «Космосу». Щебетунчика і Гаджека зацікавили космічні апарати. Читалочка дізналась про тварин, які побували у космосі. Родзинку зацікавило, чим харчуються космонавти у польоті.

Номер слайду 6

Астероїд — це малі планети соняфчної системи. Кра́тер — чашоподібне, конусоподібне заглиблення, округла западина. (отвір на вершині вулканічної гори). Вправа 4 Прочитай інформацію Гаджика. Поясни, як розумієш значення виділених слів. Перевір себе за тлумачним словником. Здавніх –давен люди вдивлялись в небо. Зорі, сузір’я, планети називали іменами богів. Нові часи – нові відкриття. З’явилися на небі нові назви, багато з яких пов’язано з Україною. Ось лише деякі з українських імен у космосі: астероїд Україна, малі планети – Володимир (на честь князя Володимира), Леся Українка, Іван Франко, кратери – Тарас Шевченко, Сергій Корольов… Багато малих зірок мають назви українських міст: Київ, Полтава, Одеса та інші.

Номер слайду 7

Вправа 5 Випиши в колонку власні назви з тексту про космос. Запиши поряд дві загальні назви до кожного з виписаних слів. ЗРАЗОК: Борис Патон – учений і кратер.

Номер слайду 8

Вправа 5 Україна – країна і астероїд. Володимир – князь і планети. Леся Українка – поетеса і планети.Іван Франко – письменник і планети. Тарас Шевченко – поет і кратер. Сергій Корольов – конструктор і кратер. Київ – місто і зірка. Полтава – місто і зірка. Одеса – місто і зірка.

Номер слайду 9

Ось і скінчився урок,І дзвенить для вас дзвінок!Працювали добре, друзі,Відпочиньте по заслузі! Домашня робота. Ст. 83 впр. 7

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
8 січня
Переглядів
303
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку