Запрошення 5 клас НУШ

Про матеріал
Формування мовленнєвих компетентностей: поняття учнів ввічливу людину та слова ввічливості; оволодіння діалогічним мовленням. Формування ключових компетентностей: уміння вчитися: навчати школярів організовувати свою навчальну діяльність, доводити роботу до кінця, планувати послідовність виконання завдання. інформаційної: здатність працювати з підручником, зосереджено слухати матеріал, зв’язно і послідовно відповідати. навчально-інтелектуальні: здатність аналізувати, узагальнювати вивчений матеріал, переносити знання і способи діяльності в нову ситуацію, застосовувати аналогію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Запрошення"Мистецтво, - казав Рене Маґріт, - це як дерево, що росте із землі до сонця, піднімаєтеся вгору як символ радості". Саме радості. Бо краса викликає емоцію, втіку, настрій, і справжній художник не шукає її десь, а віднаходить у своєму внутрішньому світі, і ділиться з нами. " Дочинець

Номер слайду 2

Пригадуємо: Звичайно!1. Пригадайте приємні миті життя, пов’язані з запрошенням. Поділітьсясвоїми відчуттями і враженнями.2. Які події асоціюються у вас зі словом «запрошення»? Чи вмієте визапрошувати? Як це зробити правильно?3. Як ви розумієте значення слова «натхнення»? Коли ви відчували його?Чи асоціюється у вас натхнення з мистецтвом?

Номер слайду 3

Цілевизначення: Звичайно!Відповідно до поставлених запитань сформулюйтеособисті цілі.

Номер слайду 4

1. Що називають запрошенням?2. Кого, куди і як правильно запрошувати?Запрошення - коротке повідомлення про якусь подію і прохання взяти в ній участь.

Номер слайду 5

Яких помилок припустилися діти. Відредагуйте їхні запрошення- Я хотів би запросити тебе. - І що тобі заважає?

Номер слайду 6

Яких помилок припустилися діти. Відредагуйте їхні запрошення. Друзі!У мене завтра день народження. Приходьте до мене.

Номер слайду 7

Правила гарного тону:1. Запрошуючи, обов'язково зверніться долюдини на ім'я.2. Чітко називайте подію, день, час і місце.3. Запрошуйте заздалегідь, щоб людина могласпланувати й ніщо їй не завадило.4. Навіть найближчим друзям у запрошенніне потрібно наказувати (Щоб обов'язково дув!Інакше і я не прийду до тебе!).5. Якщо з певних причин ви не можете прийти,попередьте про це відразу. Використайтедля цього такі формули: Дякую, але, на жаль,я можу прийти. Мені дуже шкода, але... Шкодую,але... Із задоволенням, але... Охоче прийшла б. але. Мені незручно відмовляти, але так складаютьсяобставини...

Номер слайду 8

Підготуйте діалог, в основі якого має бутизапрошення і відповідь на запрошення. Використайте подані етикетніформули. Дякую за запрошення, мені приємно. Обов’язково прийду. Радо приймаю твоє запрошення! Дуже зворушена/зворушений твоїм запрошенням, обов’язково прийду. Дякую, я пам’ятаю й прийду неодмінно! Запрошенняприймаю й обіцяю бути! Дякую, але я не зможу бути. Мені приємно, однак у цей день я не зможу прийти. Мені шкода, але я не зможу бути. Дякую щиро тобі, однак миз родиною від’їжджаємо в цей день. Мені прикро відмовити тобі, але так складаються обставини, що я не зможу бути.

Номер слайду 9

Прочитайте текст. Чи правильно було сформульовано запрошення? Чому на день народження потрібно запрошувати заздалегідь? Подруга зателефонувала мені, щоб запитати, чи не хочу я прийти до неїна вечерю в день народження. День народження? Та я ж тільки за!- Звичайно! З радістю! А хто ще буде? - запитала я.- Та лише кілька людей. По-домашньому...- відповіла вона.- А я їх знаю?- Ну ти ж знаєш мене. І ти всім сподобаєшся.- Що ж, гаразд. До вечора (К. де Вітте).

Номер слайду 10

Прочитайте тексти. Про що в них ідеться? Оберіть будь-кого зоднокласників, кому, на вашу думку, буде цікава одна з виставок, і запросіть разом відвідати її. I. У Музеї українського живопису в місті Дніпро відкрили виставкустаровинних жіночих прикрас із приватної колекції «Дукачі та прикраси: Схід». Тут представлено понад 350 експонатів з приватної колекції Віктора. Векленка. На виставці можна побачити прикраси, які носили українськіжінки із простих сімей на свята або до церкви (В. Рижков).

Номер слайду 11

Прочитайте тексти. Про що в них ідеться? Оберіть будь-кого зоднокласників, кому, на вашу думку, буде цікава одна з виставок, і запросіть разом відвідати її. II. У Києві відкрився традиційний фестиваль ретро-техніки. Триватимевін до 19 вересня. Відвідувачі зможуть помилуватися унікальнимистаровинними автомобілями, зібраними з усієї України. Тут можна будепобачити моделі, яким понад 80 років, старі велосипеди, мопеди,моторолери, мотоцикли. На фестивалі будуть машини, з яких починавсяавтопром нашої країни, моделі, що стали «народними» ізнаковими (Київ. MEDIA).

Номер слайду 12

Підсумовуємо, узагальнюємо Чим збагатив мене цей урок? Які емоції сьогодні переважали? Наскільки важливе для людини вміння запрошувати?

Номер слайду 13

Виберіть один із варіантів домашнього завдання і виконайте його:І. Оберіть адресата, підготуйте текст і підготуйте оригінальнезапрошення для однієї з подій:1) на виставку картин відомого художника;2) на день народження;3) на конкурс бальних танців, у якому ви берете участь. II. Про яке запрошення ви мрієте? Підготуйте й напишіть текстйого. Дотримуйтеся всіх порад. Мріям властиво збуватися!

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Губар Алла Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Дяченко Оксана
Додано
11 березня 2023
Переглядів
4159
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку