Засідання гуртка з устаткування ПГХ «Розумна кухня: прилади, пристосування, машини та смарт-техника для приготування їжі»

Про матеріал
Техніка розумної кухні дозволяє складне готування робити простим. Особливих кулінарних навичок від господарки не потрібно. Особливо, якщо говорити про спеціалізовані пристрої. При цьому, розумні гаджети зможуть заощадити не тільки час, але й понизити витрати на електроенергію , підберуть правильну програму, вчасно вимкнуться. В викладеному матеріалі можна ознайомитесь з прилади, пристосування, машини та смарт-техника для приготування їжі»
Перегляд файлу

ДНЗ  «Чортківське ВПУ»

 

 

 

 

 

Засідання гуртка

 з устаткування ПГХ

 

«Розумна кухня:

прилади, пристосування, машини та смарт-техника для приготування їжі»

Розумна кухня: як ми будемо готувати через 10 років | ВІКНА. Новини Калуша  та Прикарпаття 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала :Маркіна І.Г.

2023 рік

 

"Слишком умные" гаджеты для кухни, которые не пригодятся никогда

  Кращі друзі дівчат - це діаманти. Дорогоцінні камені, звичайно, є відмінним подарунком. Але в сучасному світі люди усе більше й більше стали цінувати час. Тому кращі подарунки для жінки -  є побутова техніка й гаджети, які є відмінними помічниками в побуті, особливо на кухні.                                                                           "Найважливіший компонент гарної сімейної кухні - це любов: любов до тих, для кого готовиш."  Софи Лорен, італійська акторка

  Саме на кухні прекрасна половина людства проводить найбільше  часу. Для того щоб зрозуміти, скільки ж часу в середньому проводить жінка на кухні за готуванням їжі, у різних країнах проводилися дослідження. От деякі з них:                                 "              Якщо середня тривалість життя американця становить близько 78 років, то з них приблизно 2,5 роки займає готування їжі.                                                                                     "              Відповідно до досліджень, проведеним серед більше 3000 британців у віці від 18 до 81 року, жінка проводить на кухні близько 18 років.                                                        "              За іншим даними, на готування їжі жінка витрачає 3 місяці в рік.                                                            

Цифри вражають! Хоча всі люди різні, але проблеми на кухні в більшості ті самі   - багато брудного посуду, бризки від жиру, брудна духовка, мало часу на готування шедеврів та інше. В той же час приготування їжі може бути захоплюючим процесом. Кухня — це місце, де твориться магія, крутіша, ніж в стінах Хогвартса. Там зі звичайних продуктів народжуються шедеври, які підкорюють серця. Ну от як інакше пояснити, що з борошна, води та дріжджів у підсумку вийде рум'яний хліб з пухнастим м'якушкою і хрусткою скоринкою? А з фаршу, цибулі, помідора і макаронів — божественна паста Болоньєзе? Господині явно заочно відвідують курс Зіллєваріння,  так напевно ми думаємо. Ну і користуються магічними пристосуваннями. Всі ці блендери, міксери, мультиварки, кухонні комбайни — їх вірні помічники, з допомогою яких всі страви виходять з першого разу. Ця побутова техніка, якою вже не здивувати сучасних людей. З кожним роком багато  гаджетів здобувають нового функціонала й стають усе більше оригінальними.

Сьогодні ми поговоримо про прилади, які допоможуть удосконалити ваші магічні кулінарні навички

  Розумною кухнею називають кімнату, оснащену кухонними пристроями, які:

" Уміють виконувати дії по заданій програмі;

" Взаємодіяти із сенсорами для коректування своєї роботи (термостати, датчики руху, таймери);

" Уміють працювати з убудованими або зовнішніми модулями для зручного керування;

" Повинні вписуватися в єдиний інтер'єр і бути частиною цілого й комфортного механізму.

Техніка розумної кухні дозволяє складне готування робити простим. Особливих кулінарних навичок від господарки не потрібно. Особливо, якщо говорити про спеціалізовані пристрої. При цьому, розумні гаджети зможуть заощадити не тільки час, але й понизити витрати на електроенергію , підберуть правильну програму, вчасно вимкнуться.

Основні функції смарт-кухни:

1. Використання кухонної техніки по призначенню.

2. Наявність автоматики й програм.

3. Взаємодія із програмним забезпеченням через датчики.

4. Відкладені старти запуску програм.

5. Підтримка заданої температури.

6. Можливість підключення безлічі приладів у єдину систему, за допомогою бездротової мережі й додатків для планшета.

Кухонні прилади служать для полегшення й прискорення приготування  страв. Це складні електрифіковані прилади, що містять у своїй будові схеми із програмувальним мікроконтролером. Завдяки йому на пристроях запускаються різні програми для роботи, виставляються таймери для відстрочки запуску та інше. Деякі кухонні прилади можуть містити модуль Wі-Fі для вилученого керування. Наявність таких смарт пристроїв для кулінарії і є розумна техніка для кухні.

 

Кухонний планшет

Основним інструментом з виходом в Інтернет через домашню Wі-Fі мережу стане планшет. З його допомогою можна:

1. Включити ютуб для перегляду ролика з рецептом смачної страви.

2. Зайти з тими ж намірами в браузер і відкрити кулінарний сайт.

3. Установити фірмові додатки, що сполучаються з розумними гаджетами.                        4.              Контролювати сполучені через домашній Wі-Fі розумні кавоварки, чайники, скороварки.

5.    Керувати технікою поза кухнею сидячи  зі свого смартфона.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Топ розумної побутової техніки для кухні

 

1. Кухонні терези-аналізатор

Виконані в сучасному дизайні кухонні ваги дозволяють визначити вагу продуктів з точністю до грама. Вони містять програми для аналізу показників їжі, показують кількість калорій, білків, жирів і вуглеводів, які містяться у порції, що зважується. На смартфоні або планшеті необхідно встановити програму . Покласти продукт на ваги і на гаджеті пояснити пристрою, що на них лежить. Ваги чітко показують повну розкладку показників за калоріями, білками, жирами та вуглеводами.Зважуючи кожен продукт, дізнаєтеся, скільки речовин потрапить в організм з прийомом їжі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Мірна ложка-ваги із цифровим дисплеєм

Для людей, що дотримуються дієти, ложка стане незамінним товаришем. Це зручний та компактний пристрій, призначений для точного вимірювання продуктів у кулінарії та харчуванні. За допомогою цієї електронної вагової ложки можна легко виміряти продукти вагою до 500 грам, що дозволяє контролювати кількість інгредієнтів та дотримуватися рецептів з високою точністю. Головною особливістю цієї ложки є зручна форма, яка дозволяє вимірювати як рідкі, так і сипучі продукти. Вона має чітку мірну шкалу в грамах і мілілітрах, що спрощує процес вимірювання та контролю порцій.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Розумна вилка

Люди, що звикли занадто швидко їсти, зможуть відучитися від поганої звички разом з такою вилкою. Під час обіду, вечері обладнана спеціальними датчиками вилка автоматично враховує час прийому їжі, кількість їжі, кількість рухів між тарілкою і ротом і їх швидкість. Якщо користувач, захопившись розмовою з родичами, друзями або переглядом телевізора, починає їсти занадто швидко, вилка починає злегка вібрувати, сигналізуючи про «порушення».

Розумна вилка подасть сигнал, якщо ви швидко їсте. Після завершення трапези, користувач підключає вилку до комп’ютера і отримує можливість проаналізувати час, швидкість прийому їжі . До речі, розумний час прийому їжі становить  20-30 хвилин. При цьому людина підносить вилку до рота від 60 до 75 разів.

 

 

 

 

 

 

 

4. Розумний ніж

   Цей ніж оснащений декількома сенсорами, світлодіодним екраном і дозволяє не просто нарізати продукти, але й оцінювати  їхню якість. Цей  ніж в лічені секунди після контакту з продуктом надає інформацію про:

– свіжість – у відсотках, температуру, вміст вологи, цукру і пестицидів;

– бактеріальне середовище: наявність або відсутність  інфекції;

– поживні речовини: вміст білків, жирів, вуглеводів, основних вітамінів і мікроелементів.

Ніж при нарізуванні може проводити обробку зрізу  іонами, що подовжують і зберігають свіжість м’яса, риби, фруктів, овочів та інших продуктів при  подальшому зберіганні невикористаних залишків. Подібний ніж міг би запобігти масових отруєнь, інших шлунково-кишкових захворювань, що виникають через вживання несвіжих, забруднених та неякісних продуктів.

5. Розумний пристрій Somabar

   Цей пристрій самостійно вибирає пропорції інгредієнтів, які сам же змішує в коктейлі. Він являє собою пристрій, що змішує  рідини відповідно до  заданої рецептури. Кілька натискань на екран смартфона, п'ять секунд очікування - і "Мохито" або "Маргарита" уже плещеться в келиху. Усього в базі мобільного додатка зберігається близько 300 рецептів, при  цьому користувач може самостійно змінювати пропорції інгредієнтів або створювати власні сполучення.

Пристрій містить сім циліндричних контейнерів для компонентів. Колби легко демонтуються й очищаються, їх зручно зберігати в холодильнику. Після кожного приготовленого напою виробляється самоочищення шейкера.

 

6. Інтелектуальний термометр для м'яса

Кулінарний підходить для кухонь, їдалень, ресторанів, м'ясних лавок і пекарень, а також для перевірки товарів, що надходять у супермаркети. Термометр  допоможе вам точно контролювати температуру продуктів і дотримуватися стандартів якості та гігієни. Тонкий зонд електронного термометра практично не залишає слідів під час проведення перевірок температури рідких та напівтвердих речовин. Після відкриття зонда харчовий термометр  автоматично вмикається і відразу готовий до вимірювань. Термометр має захист від бруду та вологи та ідеально підходить для вимірювань температури всередині продуктів харчуванняпід час їхньої тнрмічної обробки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Датчик нітратів

Автономний пристрій, що  вимірює кількість  нітратів в свіжих продуктах, визначає жорсткість води та рівень радіаційного фону. Після визначення він порівнює із припустимим значенням і показує результат. Залежно від результатів вимірювання нітратомір відображає результат вимірювання з відповідною підсвічуванням:                                                                                                                         • Зелений - продукт містить безпечну кількість нітратів;
• Жовтий - концентрація нітратів знаходиться на кордоні допустимої норми ;
• Червоний - високий рівень нітратів.                                                                                                            Зручність цього гаджету в тім, що його можна взяти із собою на ринок або в супермаркет і перевірити рівень нітратів у продуктових товарах, попередньо погодивши цю дію із продавцем.

 

 

 

 

 

 

 

8. Розумний змішувач та ножний датчик для включення води

Унікальність цього змішувача  - це можливість вмикання та вимикання протоку води доторкнувшись до змішувача. Це дуже зручно. Сам кран залишається вже налаштованим на потрібну температуру води . Легким дотиком будь якою частиною руки вмикається і вимикається проток води. Особливо це зручно коли брудні руки.

Ножний датчик виконаний як  педаль, що нагадує автомобільну. Наприклад, якщо руки всі у піні й зайняті ретельним очищенням сковорідки, при натисканні на педаль з-під крана з'явиться струмінь води.

Розумний Сенсорний Змішувач для Кухні з Висувною Лійкою, Кухонний Кран з  Сенсорним Датчиком — Купити на BIGL.UA ᐉ Зручна Доставка (1821598656) 

 

 

 

 

 

 

9. Настільний пилосос

Пилосос для прибирання кухонного столу – сучасний та незвичайний помічник у будинку. Розумний прилад прибирає розлиту рідину, хлібні крихти, розсипану каву, залишаючи після себе ідеально чисту поверхню. Ганчіркою так не витріш, залишаються розмазані чи пропущені ділянки. В основі пилососа передбачено отвір, в який всмоктується повітря зі сміттям. Дном приладу розподілені нейлонові щетинки невеликої довжини. Завдяки цим щетинкам покриття столу не дряпається, але при цьому максимально ефективно зчіплюється з поверхнею, що прибирається. Вбудований фільтр відокремлює повітря від сміття, яке осідає в нижній частині пилососа. Обслуговувати його легко. Потрібно викрутити нижню частину і витрусити крихти.

Купить ОПТ Портативний ручний пилосос Настільний міні-пилосос C500 для  прибирання офісних клавіатури зелений з білим 

 

10. Подрібнювач побутових відходів

Диспоузер дозволяє переробляти харчові й дрібні побутові відходи, які потрапляють до мийки. Подрібнювач не дає забити сміттям до каналізаційних труб, пропускаючи тільки воду. Перероблений матеріал спресовується й окремо виноситься. Повітря не насичується неприємним запахом. При цьому зменшується кількість  пакетів зі сміттям, вони не смердять і не течуть. Пристрій працює автоматично, не видає голосних звуків. (Відео 1 «Подрібнювач харчових відходів»)

 

 

 

 

 

 

 

11. Розумна швридковарка-мультиварка

Даний гаджет незамінний на кухні, тому що заощаджує час і робить готування їжі максимально безпечним заняттям. Завдяки можливості дистанційного керування через спеціальний додаток, можна приготувати страву в автоматичному режимі. Це безсумнівний плюс для економії часу. Серед переваг мультиварок можна назвати:

" готування здорової їжі;

" простота у користуванні;

" невелика витрата електроенергії.

 " функція відкладеного старту;

" самоочищення чаші від нагару;

" вибір програми з можливістю зміни температурного режиму;

" складання рецептів власних блюд зі збереженням їх у пам'яті пристрою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. Розумний чайник

В електронну начинку гаджета вбудовують плату з Wі-Fі модулем. Завдяки бездротовому підключенню до Інтернету можна:

1. Через смартфон задавати команди вручну.

2. Через голосового помічника   закип'ятити, виключити або встановити потрібну температуру нагрівання.

3. Спостерігати за світловою індикацією або чути оповіщення про виконання призначеного завдання.

  Повідомлення на телефон приходять при остиганні води, невеликій її кількості або коли воду вже необхідно поміняти. Функція відкладеного старту - відмінний варіант, коли заздалегідь  вода готова до вживання. (Відео 2  «Розумний чайник»)

 

 

 

 

 

 

 

13. Кавомашина

Каво машина на кухні - задоволення не з дешевих. Але  цей пристрій має безліч корисних функцій:

1. Автоматичне приготування кави ( тільки треба додати інгредієнти й вибрати програму).

2. Програми готування підписані назвою напою (еспрессо, мокачино, рістретто  тощо).

3. Наявність системи "швидка пара".

4. Наявність капучинатора й глечика для молока.

5. Підігрів кавових чашок.

6. Автоматичне очищення від накипу й кавового жиру.

7. Наявність Wі-Fі модуля для зручного керування зі смартфона або планшета.

Лучшие кофеварки и кофемашины с сенсорным управлением 2024 года по отзывам  покупателей: какие кофеварки и кофемашины лучше купить, как правильно  выбрать, сравнение цен 

 

 

 

 

 

 

 

4.Чаєварка

Кавомашиною  нікого вже не здивуєш, а що ж щодо чаю? Ця машина відкачує повітря з ємності з водою й чайними листами й змінює тиск. Чай, приготовлений таким чином, дуже сильно відрізняється від завареного звичайним способом. Якщо ви переконані, що: "повторне кип'ятіння води не бажано; "у ній залишається важка вода; "пити чай із цієї води шкідливо для здоров'я"; то придбайте чаєварку.  Ви повністю автоматизуєте приготування ідеального ароматного чаю.

 

 

 

 

 

 

 

 

15. Смарт-фритюрница (мультипіч)

Запікайте, випікайте, смажте, готуйте на грилі - і це все в одному пристрої. Мультипіч - це багато функціональний пристрій, який зможе замінити більшість кухонних девайсів. Дозвольте собі все - від хрусткої картоплі фрі до соковитої курочки. Технологія Extra Crisp забезпечує ідеальний баланс температури та потоку гарячого повітря для отримання хрусткої золотистої скоринки зовні та соковитої страви всередині з невеликим додаванням олії або взагалі без неї. На 99% менше доданого жиру в готовій страві. Високоточний контроль температури від 80°C до 200°C зі зручним 60-хвилинним таймером щоразу забезпечує ідеальний результат.  (Відео 3 «Мульти піч»)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Розумний гриль

Розумний гриль, який поєднує в собі  приготування різних запечених страв, натиснувши  лише на кнопки  смартфону. Укомплектуйте його  спеціальними листами або формами з фольги. Покладіть у них  інгредієнти майбутньої страви  і завантажте  у гриль. Після цього можна швидко приготувати дуже смачну страву, навіть не перебуваючи на кухні. Гриль самостійно виміряє товщину продукту, підрахує кількість шматочків і автоматично відрегулює час та температуру приготування. (Відео 4 «Кращі стейки в грилях»)

 

 

 

 

 

 

 

 

17. Йогуртниця

Цей гаджет  стане в нагоді всім  сім'ям з дітьми, людям на дієті або тим, хто намагається уникати хімічних компонентів в їжі. Адже натуральний йогурт — продукт, який ви легко зможете приготувати самостійно з допомогою цього приладу. Просто змішали молоко з потрібною закваскою, розлили по банках, включили йогуртницю   і по завершенню програми насолоджуйтеся смачними і дійсно корисними ласощами. Готувати дозволяють спеціальні програми, які можна вибрати на дисплеї або в додатку смартфона. А убудований таймер допоможе відкласти приготуванням на зручний час.

 

купити йогуртницю недорого Дніпро

 

18. Дегідратор

Дегідратор - це помічник для великої родини .Його використовують для:
- заготовки натуральних, смачних сухофруктів і овочів, приготованих натуральним способом сушіння, без використання хімікатів;                                                                                                                                                 - приготування корисних десертів, фруктової пастили;                                                                                                                     - приготування сироїдних, веганських, вегетаріанських страв;                                                                               - сушіння коренів, трав, виготовлення лікарських зборів;                                                    - приготування в'яленої риби та м’яса в домашніх умовах.                                                         Дегідратор ефективно видаляє з продуктів воду, дозволяючи їм довго зберігати вітаміни, мінерали та інші корисні інгредієнти для здорового харчування.

 

 

 

19. Розумна сковорідка

У ручку даної сковорідки убудований Wі-Fі модуль, а для смартфону є окремий додаток з купою корисних рецептів. Розумна сковорідка гарантує ідеальну прожарку хліба, риби й омлету. Це можливо завдяки датчикам аналізаторам. Сенсор температури в сковорідках розташовується на дні приладу й передає сигнал на убудований модуль. Розумна техніка підкаже, коли сковорідка нагрілася й можна додати інгредієнти, коли потрібно перевернути їжу або зняти з вогню. При недостатній або занадто високій температурі, можливому пригорянні модуль видає звуковий сигнал або відображається в додатку телефону.

 

 

 

 

 

 

 

20. Індукційна плита

Цей інструмент - невіддільна частина розумної кухні, тому що є самим безпечним апаратом. Особливість індукційної плити в тім, що при готуванні  їжі робоча поверхня (конфорка) залишається холодною. Нагрівання йде тільки на дно посуду, яке торкається плити. При знятті посуду із плити, вона автоматично вимикається. З такою плитою можна не боятися випадкових опіків як дорослим, так і дітям.(Відео 5 )

 

 

 

 

 

 

21. Розумна духова шафа

Універсальна духова шафа має 20 автоматичних програмам готування : випічка хліба, піци, традиційне готування, розморожування , підготовка тіста, сушіння,  гриль, підтримка страв теплими, підігрів тарілок, стерилізація, консервація,  конвекція з вентилятором тощо. Завдяки спеціальному покриттю стінки духовки, всі жирні краплі, які потрапляють на неї, швидко прибираються. А хімічна реакція розщеплює жир на воду та вуглекислий газ. Тому відсутня необхідність очищення такої стінки, що полегшує догляд за духовою шафою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22. Машина для сніданку

Електрична настільна піч  для випікання з кавоваркою та сковорідкою гриль  — це дивовижний маленький багато функціональний кухонний прилад, який поєднує в собі відразу три функції:
1. Кавоварка з чашею. Готує до 6 чашок одночасно за лічені хвилини.
2. Багатофункціональна піч. Обладнана 30-хвилинним таймером зі скляними дверцятами й може вмістити до 4 скибочок хліба, 7-дюймову піцу та може використовуватися для приготування запіканок, печива та інших смачних страв.
3. Сковорідка з антипригарним покриттям. призначена  для смажіння яєць, омлетів, млинців, ковбас, бекону та інших страв для сніданку. (Відео 6)

Електрична піч для випікання з кавоваркою та сковорідкою 3в1 RAF піч настільна для кухні - фото 1 - id-p1941641992

                      23.Прилади для полірування та охолодження келихів                                                    Прилад для полірування келихів створює потоки гарячого повітря для сушіння посуду після миття і виконує полірування за допомогою обертових валиків. Продуктивність полірувальника  300-360 келихів на годину.                                                                                                      Прилад для охолодження келихів призначений для охолодження, дезінфекції та видалення неприємних запахів келихів, склянок у кафе, барах, ресторанах та вдома. Вбиває до 88 % бактерій. Внутрішні шари виготовлені з натурального дуба, добре відомого своїми природними анти цвілевими та анти бактеріальними властивостями. Прилад здатний охолодити будь-який скляний посуд лише за 9 секунд. Покращує смак та якість напоїв.

Охолоджувач келихів Thrill Vortex Wood, фото №1, інтернет-магазин харчового обладнання Систем4 

 

 

 

 

 

24. Хлібопічка із замісом тесту

Немає нічого смачнішого за  аромат свіжоспеченого хліба або батона. Готування тіста, вимішування, випікання готового виробу - процес досить тривалий. Відчути себе пекарем і одержати неймовірно м'який і ароматний хліб можна за допомогою хлібопічки із замісом тесту. Вам необхідно лише покласти інгредієнти й чекати результату. Тісто заміситься усередині за допомогою спеціальних лопат, а потім виріб приготується залежно від  обраної програми. Пристрій має функцію відкладеного старту, що дозволить розрахувати час готування й одержати свіжі, ароматні хлібобулочні вироби до сніданку.

 

 

 

 

 

25. Смарт-холодильник

Основними опціями  розумного холодильника є:

1. Інтелектуальне керування - датчики усередині холодильника зчитують завантаженість, вологість, температурний режим і регулюють роботу компресора й вентилятора. Якщо дверцята холодильника не закрилися, датчики визначають, з якого боку відбуваються температурні зміни й направляють  холодне повітря в цю зону.

2. Здвоєні дверцята -  дозволяють розміщати  відсік, що відкривається, у великих дверях холодильника. У цьому відсіку можна зберігати основні й найчастіше  використовувані продукти, тим самим менше відкривати основні двері й заощаджувати на електриці.

3. Диспенсер для води  - це будований в холодильник пристрій  при потребі видає  питну  або газовану воді. При цьому не потрібно відкривати холодильник.

4. Фреш зони - спеціальні бокси для зберігання м'ясних, молочних і овочевих продуктів при температурі близькій до нульової. Звичайно в холодильнику таких зон дві - суха й волога.   Продукти, що зберігаються тут, протягом багатьох днів залишаються свіжими.

5. Поєднання холодильної й морозильної камери - можна тижнями зберігати свіжі продукти й місяцями морожені в окремих камерах.

6. Антибактеріальні функції - іонізація повітря захищає холодильник від утворення бактерій, цвілі.

7. Фільтрація - використання вугільних фільтрів забирає з холодильника неприємні запахи.

8. Убудований Wі-Fі модуль -  керування функціями й проведення діагностики можливо при підключенні холодильника в домашню мережу.

9. Тачскрин на дверцятах - повноцінно інтегрований у холодильник планшет з розумною системою для виконання основних і додаткових функцій. (Відео 7 «Розумний холодильник» 1)

ПІДСУМОК

В останні роки світ помітно змінився на краще - технології впевнено зробили крок вперед, а дизайн сучасних гаджетів збагатився безліччю сміливих, креативних рішень. На тлі всього цього різноманіття складно придумати що-небудь по-справжньому нове і незвичайне. Проте, винахідники і раціоналізатори активно продовжують розробляти нові гаджети.

Сьогодні ви познайомились з  оригінальними кухонними інструментами та машинами, які напевно здивували і зацікавили навіть тих, хто не в захваті від процесу приготування їжі і вважає його нудним і виснажливим.

Ці машини зроблять приготування їжі легким, безпечним і захоплюючим заняттям незалежно від того, готуєте ви буденну вечерю для всієї родини чи сервіруєте величезний святковий стіл.

І можливо у майбутньому ми будемо керувати розумними кухонними машинами саме так, як у цьому відео

(відео 8 «Розумний холодильник 2» ).

Використані інтернет-джерела

 

1. https://www.facebook.com/watch/?v=527760544709224 Подрібнювач харчових відходів ТЕКА

2. https://www.youtube.com/watch?v=gFWm3hu3b1k Подрібнювач харчових відходів Evolution 200: забудьте про органічне сміття раз та назавжди.

3. https://www.youtube.com/watch?v=8vaMzvyeUkk Розумний чайник AENO EK1S | Особливості продукту

4. https://www.youtube.com/watch?v=L-L0IomZow0 Мультипіч Philips XXL - найздоровіший спосіб смаження

5. https://www.youtube.com/watch?v=019YiR5uomg Кращі стейки — в грилях RZTK G 850H та G 2000H

6. https://www.youtube.com/watch?v=BFuP3urjG0Y Розумний холодильник!

7. https://www.youtube.com/watch?v=o-ed40kJdAM  розумний холодильник 

8. https://www.youtube.com/watch?v=5rjOcZJiN7o&t=3s Минипечь GFBB 7 Breakfast Bar Кофеварка+Духовка+Гриль 3 в 1

9. https://www.youtube.com/watch?v=H0l6BGsrkug Індукційна slim плита ERGO IHP-1501 зі склокерамічною варильною поверхнею, потужністю 1800 Вт

 

doc
Додав(-ла)
Маркина Ірина
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Коберник О.М., Терещук А.І. та інші)
Додано
21 червня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку