Застосування дошки Google Jam board під час дистанційного навчання

Про матеріал
Під час роботи офлайн (у класі) переважна більшість вчителів використовує дошку. З її допомогою можна фіксувати ключову інформацію, і усі учні в класі одночасно її бачать. А як бути в умовах дистанційного уроку? Чи є якийсь онлайн-інструмент, що функціонально є віртуальним аналогом звичайної класної дошки? Так, вам стане у пригоді зручний і безплатний інструмент Google Jamboard
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Google Jam board: можливості для дистанційного навчання. Методичний марафон Анастасія Панжинська2023

Номер слайду 2

Google Jamboard – інтерактивна віртуальна дошка, яка дозволяє вчителю демонструвати ключову інформацію під час уроку в Zoom чи Google Meet, а також одночасно взаємодіяти з усім класом чи окремою групою школярів у режимі реального часу.

Номер слайду 3

Робоча поверхня Google Jamboard – добірка зі сторінок-слайдів фіксованого розміру. У межах одного документу можна створювати до 20 сторінок.

Номер слайду 4

Для наповнення слайдів доступні такі інструменти:пензлик (чотири види – ручка, фломастер, пензель, маркер);гумка (очищає поверхню від зайвих елементів);курсор (дозволяє переміщати елементи);різнобарвний стікер (для розміщення текстових заміток);форми (додавання різних форм та заливка їх кольором);текст (доступні кілька типів тексту за розміром);вставка зображень;лазерна вказівка (дозволяє фіксувати увагу учнів на окремихелементах).

Номер слайду 5

фіксувати ідеї вчителя та учнів класу за допомогою різнокольорових стікерів;створювати записи та малювати за допомогою цілого набору функцій, у тому числі з допомогою розпізнання рукописного тексту і перетворення його у друкований;здійснювати опитування з використанням спеціальних шаблонів;завантажувати зображення та текст із Google Диску;приєднуватись як за допомогою комп’ютера, так і зі звичайного смартфона, завантаживши додатки Android чи i. OS;привертати увагу учнів до окремих частин робочої поверхні за допомогою інструменту «лазерна вказівка»;змінювати фон робочої поверхні, у тому числі завантажувати окремі шаблони для роботи;зберігати усі напрацювання на Google Диску кожного учасника;експортувати проєкти у PDF чи PNG;інтегрувати віртуальну дошку з Google Classroom.

Номер слайду 6

За допомогою інтерактивної дошки можна не лише пояснювати навчальний матеріал, а й активізувати увагу школярів та запропонувати їм виконати індивідуальні чи завдання у групах з використанням готових шаблонів.

Номер слайду 7

Використовувати геометричні фігури для виділення тексту

Номер слайду 8

Організовувати перевірку знань шляхом змагання між командами чи запропонуйте згенерувати ідеї шляхом мозкового штурму

Номер слайду 9

Провести рефлексію уроку Безкоштовний шаблон можна скопіювати тут (текст і колір стікерів можна редагувати і перемішувати).

Номер слайду 10

Проаналізувати наслідки. Безкоштовний шаблон можна скопіювати тут (зміст, колір та положення стікерів можна змінювати)

Номер слайду 11

Отримувати зворотній зв'язок одночасно від учнів усього класу. Безкоштовний шаблон можна скопіювати тут (нагадайте учням, що масштаб робочої області можна збільшити, а текст зменшити, це допоможе компактно поєднати відповіді усіх учнів).

Номер слайду 12

Командний проєкт

Номер слайду 13

Характеристика об'єкта чи персонажа Безкоштовний шаблон можна скопіювати тут (текст і колір стікерів можна редагувати і перемішувати, рамка – для завантаження світлини)

Номер слайду 14

Це лише декілька варіантів використання віртуальної дошки Google Jamboard. Насправді ви можете вигадати будь-які ідеї для урізноманітнення та доповнення дистанційних уроків з використанням цього зручного та багатофункціонального інструмента!

pptx
Пов’язані теми
Математика, 5 клас, Презентації
Додано
29 березня 2023
Переглядів
764
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку