Застосування методів фільтрації, підбиття підсумків, зведення, консолідації та аналітичного форматування

Про матеріал
Практична робота до теми Excel. Застосування методів фільтрації, підбиття підсумків, зведення, консолідації та аналітичного форматування
Перегляд файлу
Перегляд файлу тимчасово недоступний.
Перегляд файлу

Практична робота

«Застосування методів фільтрації, підбиття підсумків, зведення, консолідації та аналітичного форматування»

Завдання 1

За даними файлу «До_лабораторної_10.xlsx» виконайте завдання:

  1. Консолідуйте дані аркушів «Balance_of_payments_cu_2005» та

«Balance_of_payments_cu_2015» для визначення по кожній країні максимальних значень показників розвитку за дворічний період. При виконанні процедури консолідації не застосовуйте зв’язок з вхідними даними. Забезпечте в консолідованій таблиці наявність підписів стовпців та назв країн.

  1. За консолідованою таблицею, використовуючи розширений фільтр, вилучіть вибірку записів по країнах лише з додатними значеннями в комірках.
  2. За отриманою вибіркою побудуйте зведену діаграму. Для показника резервів в параметрах поля вкажіть середнє значення.

Завдання 2

Обчисліть сумарну вартість витрат сировини на виробництво одиниці продукції кожного виду, якщо ціни за одиницю кожного виду сировини змінювалися в першому та другому півріччях поточного року (табл. 1, 2).

Таблиця 1

Витрати сировини на виробництво одиниці продукції (г)

 

Продукція

Сировина

какао

цукор

лецитин

масло

молочний порошок

Молочний шоколад

24

32

10

34

50

Білий шоколад

12

20

8

40

60

Чорний шоколад

30

10

2

20

20

Таблиця 2

Вартість одиниці сировини (грн/г)

 

Сировина

Перше півріччя

Друге півріччя

Какао

3

4

Цукор

2

3

Лецитин

1

3

Масло

4

6

Молочний порошок

5

7

За результатами виконаної роботи дайте відповіді на тестові питання курсу.

zip
Додано
4 квітня 2019
Переглядів
1152
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку