«Застосування методів фільтрації, підбиття підсумків, зведення, консолідації та аналітичного форматування»
За даними файлу «До_лабораторної_10.xlsx» виконайте завдання:
«Balance_of_payments_cu_2015» для визначення по кожній країні максимальних значень показників розвитку за дворічний період. При виконанні процедури консолідації не застосовуйте зв’язок з вхідними даними. Забезпечте в консолідованій таблиці наявність підписів стовпців та назв країн.
Обчисліть сумарну вартість витрат сировини на виробництво одиниці продукції кожного виду, якщо ціни за одиницю кожного виду сировини змінювалися в першому та другому півріччях поточного року (табл. 1, 2).
Таблиця 1
Витрати сировини на виробництво одиниці продукції (г)
Продукція |
Сировина |
||||
какао |
цукор |
лецитин |
масло |
молочний порошок |
|
Молочний шоколад |
24 |
32 |
10 |
34 |
50 |
Білий шоколад |
12 |
20 |
8 |
40 |
60 |
Чорний шоколад |
30 |
10 |
2 |
20 |
20 |
Таблиця 2
Вартість одиниці сировини (грн/г)
Сировина |
Перше півріччя |
Друге півріччя |
Какао |
3 |
4 |
Цукор |
2 |
3 |
Лецитин |
1 |
3 |
Масло |
4 |
6 |
Молочний порошок |
5 |
7 |