"Засвоєння словникових слів за допомогою мнемотехніки у 3 класі". Презентація.

Про матеріал
Дана презентації сприяє полегшенню сприйняття, запам'ятовування та відтворення словникових слів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Засвоєння словникових слів за допомогою мнемотехніки у 3 класіЛазаренко Вікторія Володимирівна. Вчитель початкових класів. Криворізький навчально-виховний комплекс №128

Номер слайду 2

Застосовую. Метод «З’ясування»Прийом «Сюжет»

Номер слайду 3

Спираючись на зразок читаємо слова окремої тематичної групи, ставимо наголос, вставляємо пропущену букву. Діти працюють на індивідуальних картках.

Номер слайду 4

Школа вересеньвиразнодиктант дитинапортфельчитання  

Номер слайду 5

Речі, речовини бензинбетондзиґа кишенячеревики

Номер слайду 6

Людина геройколективмедальспасибітривога 

Номер слайду 7

Професії агрономдепутатдиректоркомбайнер(комбайн)космонавтпрезидент

Номер слайду 8

Тварини ведмідь верблюддятел

Номер слайду 9

Рослини абрикосапельсиночеретпшеницяясен

Номер слайду 10

Місто асфальтбібліотекавелосипедвокзалвулицяметротеатр

Номер слайду 11

Довкілля вогнищегримітигрімкриниця

Номер слайду 12

Величини дециметркалендарминулийнеділяпонеділоксантиметрсекундасередахвилина

Номер слайду 13

Будинок диванелектрикакилимкипітикоридорпиріг

Номер слайду 14

Школа. Речі, речовини Людина вер..с..ньб..нзинг..ройв..разноб..тонкол..ктивд..ктант дзи..а м..дальд..тинак..шеняспасиб..порт..ельч..р..викитр..вогач..та….я   Професії Місто Величини а..рономас..альтд..ц..метрд..путатбібліотекакал..ндард..ректорв..лос..педм..нулийкомба..нерво..залн..діля(комба..н)вул…цяпон..ділоккосмона..тм..тросант..метрпр..з..дентт..атрс..кунда  с..р..да  хв…лина. Будинок Рослини Довкілля д..ванабр..косвогн..ще..лектр..каап…льсингр…мітикил..моч..ретгр…мк..пітипш..ницякр..ниця кор…доряс..н  п..ріг  Тварини   в..дмідь   в..рблюд  дят..л  Словникові слова 3 клас

Номер слайду 15

Пов’язуємо слова кожної тематичної групи в окреме речення або в декілька речень. (Речення складаємо прості за сюжетом індивідуально, в парах, в групах, колективно). У записаних реченнях виділяємо словникові слова, перевіряємо правопис, спираючись на зразок.

Номер слайду 16

Варіанти речень. Школа Вересень – початок навчання. Дитина з портфелем пішла до школи. Там вона працювала за комп’ютером, над виразним читанням, писала диктант. Речі Хлопчик поклав дзиґу у кишеню, взув черевики, допоміг дідусеві замішати бетон потім приніс татові каністру для бензину. Людина Після тривоги колектив вручив герою медаль і сказав: «спасибі».

Номер слайду 17

Професії Агроном виростив гарний врожай пшениці, а комбайнер комбайном зібрав його. Президент нагородив депутата, директора та космонавта за сумлінну працю. Тварини Ведмідь і дятел живуть в Україні, а верблюд – мешканець пустелі. Рослини Туристи минули озеро з очеретом, поле пшениці та сіли під ясенем посмакувати абрикосами й апельсинами.

Номер слайду 18

Місто Мандрівник на велосипеді по асфальтованій вулиці проїхав від вокзалу до бібліотеки, потім до станції метро та зупинився біля театру. Довкілля Коли почав гриміти грім, тато загасив вогнище водою з криниці.

Номер слайду 19

Величини За календарем я дізнався, що мій день народження буде у неділю, мами – у понеділок, а тата – у середу. У минулому році учні з’ясували, що один дециметр становить десять сантиметрів, а одна хвилина – шістдесят секунд. Будинок Мама вимкнула електрику у коридорі, розрізала пиріг, поставила кипіти воду, пройшла по килиму до дивану.

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
12 серпня
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку