Завдання для олімпіади з інформатики для 8-11 класів

Про матеріал
Завдання для олімпіади з інформатики для 8-11 класів. Завдання складаються з практичних завдань, які підійдуть для учнів 8- 11 класів
Перегляд файлу

Завдання І етапу
 

Завдання1 (20 балів).

Створіть текстовий документ. Виконане завдання збережіть у файлі під ім’ям Завдання1.

  1. На першій сторінці документа створіть три фігури (блискавка, сонце та хмаринка) та розфарбуйте їх в відповідні кольори (помаранчевий, жовтий та блакитний). (3 бали)
  2. На трьох наступних сторінках розмістіть ці ж фігури в збільшеному вигляді (одна фігура на сторінку), розфарбуйте в ті ж кольори. (3 бали)
  3. Додайте посилання до фігур з першої сторінки так, щоб натиснувши на фігуру відкрило сторінку з відповідною збільшеною фігурою. (6 балів)
  4. Додайте посилання до фігур зображених на другій, третій та четвертій сторінках так, щоб при натисканні на фігуру відбувався перехід на першу сторінку. (4 бали)
  5. На п’ятій сторінці створіть державний прапор згідно зразка рис. 1.1 та розфарбуйте його (використовувати тільки засоби текстового процесора). (4 бали)

 

Завдання2 (50 балів).

Виконане завдання збережіть у файлі під ім’ям  Завдання2.

  1. Використовуючи засоби Microsoft Excel оформити спрощену сторінку шкільного журналу (інформатика) згідно зразка, наведеного на рисунку 2.1 ("Лист 1).Оцінки, відмітки про відсутність учнів на деяких уроках можуть бути вибрані довільним чином, а їх (учнів) кількість може бути зменшена  до 4, але загальне число рядків повинно бути таким, як на рисунку 2.1 та обов'язково повинні бути відмітки про відсутність учнів на деяких уроках. (10 балів)
  2. Забезпечити автоматизацію виставлення тематичних оцінок (позначено Х) і підсумкової (позначено ХХ) за перший семестр, як середнього арифметичного поточних оцінок і тематичних відповідно. (15 балів)
  3. При додаванні даних у порожні рядки (при перевірці членом журі) повинно бути забезпечено автоматичне виставлення тематичних та підсумкової оцінок. (10 балів)
  4. Оформити другу сторінку шкільного журналу (математика) згідно умов 1, 2, 3, 4  ("Лист 2"). (5 балів)
  5. Створити таблицю, в яку переносяться тільки підсумкові оцінки, згідно зразка, поданого на рисунку 2.2. Зміни у даних сторінок журналу повинні автоматично відображатись у таблиці підсумкових оцінок. (10 балів)
  6. Зміни у прізвищах та іменах учнів на  першій сторінці ("Інформатика") повинні автоматично запроваджуватись на сторінці "Математика" ("Лист 2") та у таблиці ("Лист 3"). (5 балів)

Рис. 2.2.

 

 

 

Рис. 2.1.

Завдання3 (30 балів).

Створити презентацію, яка складається з одного слайду, на якому зображено обертання планети Земля навколо Сонця по еліптичній орбіті. Результат збережіть у файл під ім’ям Завдання3.

  1. Наявність об’єктів Сонце, Земля з відповідними написами, пунктиром еліптична орбіта (2 балів).
  2. При натисканні лівої клавіші миші на об’єкті Земля відбувається одночасно: підсвічування назви об’єкту Сонце(8 бали), безперервний рух об’єкту Земля по еліптичній траєкторії(12 балів).
  3. При натисканні лівої клавіші миші на об’єкті Сонце одночасно: зникають об’єкт Земля(4 бали)та еліптична траєкторія (4 бали).
docx
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
879
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку