Займенник: загальне значення, Займенник:морфологічні ознаки, синтаксична роль. Розряди займенників за значенням

Про матеріал
Повторити й поглибити знання школярів про займенник як частину мови, розряди займенників за значенням; удосконалювати вміння знаходити займенники.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Займенник: загальне значення, морфологічні ознаки, синтаксична роль. Розряди займенників за значенням.

Номер слайду 2

Правила уроку. Бути уважними. Старанно працювати. Не перебивати один одного. Поважати думку однокласника. Допомагати і підтримувати товариша. Виконувати всі завдання.

Номер слайду 3

Правила уроку. Бути уважними. Старанно працювати. Не перебивати один одного. Поважати думку однокласника. Допомагати і підтримувати товариша. Виконувати всі завдання.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Розряди займенників

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Що, його, жодний, вам, котрий, усе, хто, інший, твій, кожний, наш, який, чий, їхній, свого, ваш, усякий, весь. Розподіліть займенники за розрядами

Номер слайду 8

Лінгвістична розминка. Добери до займенників антоніми. Хтось-_____________________________________Щось - ____________________________________Який - ____________________________________Скільки - __________________________________Мій - ___________________________________

Номер слайду 9

Навчальне редагування. Відредагуйте речення. Запишіть виправлений варіант. Я звернулась до учениць, щоб вони самі розповіли, що вони знають. Старий Кайдаш він був добрим стельмахом. У лісі мисливець наскочив на зайця. Він утік. Поет подарував друзям троянди і склав про них вірш. Матусі принесли пакунки, коли її не було вдома.

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
19 листопада 2023
Переглядів
155
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку