Презентація до уроку географії "Зайнятість та безробіття"

Про матеріал

Презентація до уроку географії 8 класу з теми "Зайнятість та безробіття". Матеріал містить статистичні дані та візуальний супровід.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Зайнятість населення і безробіття. Проблеми зайнятості. Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 2

1. Зайнятість населення – це діяльність громадян, пов'язана із задоволенням особистих та суспільних потреб, яка приносить їм дохід у грошовій або іншій формі. Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 3

Зайнятість буває: Повна. Неповна Основна(первинна) 2. Додаткова (вторинна)Залежно від тривалості та режиму: Від сфери застосування праці: Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 4

До зайнятого населення належать: Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 5

Зайняте населення- непрацюючі працездатні особи, які фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом, інвалідом I групи або за особою похилого віку, яка за висновком медичного закладу потребує постійного стороннього догляду або досягла 80-річного віку, та отримують допомогу, компенсацію та/або надбавку відповідно до законодавства;- особа, яка проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, та одержує грошову допомогу на догляд за ним відповідно до законодавства.- батьки — вихователі дитячих будинків сімейного типу, прийомні батьки, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства;Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 6

Структура зайнятості в розвинутих країнах зайняті в промисловості -35 - 40%, у сільському господарстві -5 - 20%. у невиробничій сфері, особливо у торговельно-фінансовій, банківській та управлінській діяльності сягає 50%, а в країнах великої сімки – 70%. Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 7

Структура зайнятості в країнах, що розвиваються. Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 8

Структура зайнятості населення України. Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 9

2. Безробіття – це явище, коли частина населення хоче працювати, але не може реалізувати свої можливості; коли пропозиція робочої сили перевищує попит на неї. Рівень безробіття-відношення кількості безробітних до населення працездатного віку. Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 10

Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 11

Причини безробіття1. Глибокі структурні зрушення в економіці;2. Спади і кризи в економіці;3. Зміни в демографічній структурі населення;4. Нерівномірне розміщення продуктивних сил;5. Упровадження нових технологій;6. Сезонні коливання рівнів виробництва окремих галузей економіки. Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 12

Рівень безробіття-відкрите безробіття-приховане безробіття. Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 13

. Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 14

Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 15

Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 16

Рівень безробіття в світі від 0,3 -9,5%Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 17

Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 18

Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 19

Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 20

Як ми називаємо людину, яка втратила роботу?Безробітний – це людина працездатного віку, яка потребує роботи, але не може працевлаштуватися через незалежні від неї обставини та зареєстрована на біржі праці. Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Номер слайду 21

Безробіття в УкраїніМає місце дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили: сьогодні на ринку праці найбільш запитуваними є працівники робітничих професій — газозварники, водії, електрики, монтажники, слюсарі, підсобні робітники, в той час як серед безробітних значну частку складають фахівці з вищою освітою, зокрема економісти, юристи, фінансисти. Пінчук Ж. Г., учитель географії філії "Загальноосвітня школа №3"

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бардукова Ніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 березня 2021
Переглядів
6283
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку